Suomi road trip

mökillä1.jpg

mökillä2.jpg

mökillä3.jpg

mökillä4.jpg

mökillä5.jpg

mökillä6.jpg

mökillä7.jpg

mökillä8.jpg

mökillä9.jpg

mökillä10.jpg

mökillä11.jpg

mökillä12.jpg

mökillä13.jpg

mökillä14.jpg

mökillä15.jpg

mökillä16.jpg

mökillä17.jpg

mökillä18.jpg

mökillä_.jpg

mökillä20.jpg

Mikä viikko! Vuokrattiin Tikin ja Alpun kanssa auto ja lähdettiin road tripille halki Suomen. Reilun viikon reitti kulki näin: Hartola – Siilinjärvi – Vehmersalmi – Joensuu – Punkaharju – Imatra – Lappeenranta – Helsinki. 

Ja vaikka Kroatiassa oli ihanaa, niin on sanottava, että mä todella rakastan Suomea. Kun ajelee tummien mäntymetsien, avarien viljapeltojen ja välkehtivien järvien maisemassa, tulee semmonen olo, että tämä se vasta elämää on. Kuuntelee ajaessa Ylen ohjelmia (nyt oli meneillään Keskiaikaviikko, joten aina kun avasi radion, siellä oli kuivakka ääni puhumassa isorokosta), keskustelee kulloisellakin paikkakunnalla tehdyistä ratkaisemattomista murhista (Tiki muisteli erityisesti Heinävedellä Lapuan liikkeen muiluttajien tekemää Onni Happosen murhaa, mutta toki palasimme muistoissamme klassikkoaineksiin eli Kyllikki Saareen ja Bodomiin) ja lueskelee hämmentäviä mainoskylttejä (”Olvia tukkaan ja mukkaan” on yksi suosikeistani). Aina kun Alppu nukkui, mä pääsin olemaan täysivaltainen aikuinen ja istumaan edessä. Välillä toki jouduin kilistelemään helistintä vähämielisesti takapenkillä.

Yllä olevat kuvat ovat Tikin veljen vaimon suvun mökiltä Hartolasta. Luksuselämä vauvan suhteen jatkui, sillä Tikin äiti hoiti Alppua ja me päästiin esimerkiksi lenkille ja saunaan yhdessä. Jopa tiskaaminen kahden kesken tuntui romanttiselta pikku puuhalta, kun soitettiin puhelimen kaiuttimesta Muistojen bulevardia ja keskusteltiin siitä, miten esipesun luulee olevan turha tiskausvaihe, mutta psykologiselta kannalta se on tärkeä, koska siten kumpikaan ei voi syyttää toista, jos astioissa on lopussa saastaa, sillä molemmat ovat osallistuneet lautasen puhtaanapitoprosessiin.

Tiukin setti mulle oli se, että laitettiin Alppu ensimmäistä kertaa nukkumaan omaan sänkyyn, kun matkasänkyyn sai hyttysverkon päälle (hyttyset, nuo helvetin esikartanoista nousseet otukset, jotka paitsi varastavat mun veren myös erottavat munt mun pojastani!). Mulle tuli ihan kamala suru, kun mielen valtasi vahva tunne siitä, että pian beebo itsenäistyy ja muuttaa pois. Kun nyyhkin tätä instagrammissa, Trendin toimitus vastasi: ”Alppu, vain parin itsenäisen yön päässä ylioppilasjuhlastaan!” Naulan kantaan. Pitää siis yrittää nauttia vielä nämä muutama jäljellä oleva yö ennen kuin se lähtee huristelemaan autolla omalle Suomen road tripilleen.

 

Kommentit (3)
  1. Olen seurannut blogiasi talvesta asti ja tänään on aika kommentoida, koska minäkin olen jo surrut tuon 7 viikkoa vanhan pojan tulevaa itsenäistymistä 😀 Ja perhepetissä täälläkin, varmaan aika pitkään 😉

    1. Kiitos kommentista! Joo siis hirveä klisee, mutta vavvan kasvamien aiheuttaa nyt jo uskomattomia haikeuden aaltoja. Ei näin nopsaan!! (Ja samalla tietty haaveilee jo et ”koska se oppii sitä ja tätä”.)

  2. Niin kauniita ja tunnelmallisia kuvia! Eritoten täältä kaukomailta käsin nää näyttää niin eksoottisen ihanilta maisemilta, vaikka juuri Suomessa käytiinkin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *