Suuria ja hienoja (ja toki samalla ahdistavia) työkuulumisia!

torikahvit.jpg

Tällä hetkellä kuuluu erittäin hyvää. Kun jäin kesälomalle heinäkuun alusta, en oikeastaan tiennyt, mitä sitten elokuussa teen ja miten tienaan rahani elämiseen. Olin sopinut vain yhden jutun (haastattelin Kotivinkkiin psykiatria, jonka mukaan meissä kaikissa on ADHD:n piirteitä, kiinnostavaa), mutta muuten kalenteri oli tyhjä.

Tämä toimi erinomaisesti, sillä kalenteri on nyt täynnä niin siistejä juttuja, etten olisi osannut edes unelmoida vielä vuosi sitten tekeväni tällaista. Suomen taloudessa on selvästi nousukausi, mikä näkyy muun muassa omassa työtilanteessani. Veikkaan, että jos olisin jäänyt yrittäjäksi vaikkapa kymmenen vuotta sitten 2008, elämä olisi ollut aivan toisenlaista. Nyt kuitenkin töitä riittää niin paljon kuin niitä vain jaksaa tehdä. Se tuntuu huumaavalta, mutta samaan aikaan takaraivossa on tunne siitä, että kyllä tämä vielä loppuu ja pian kiristetään vyötä. Kun on kokenut 1990-luvun laman ja 2010-luvun taantuman (ja on lukenut sen verran väestötiedettä, että tietää, että pian me ei makseta muuta kuin eläkkeitä), niin pessimistinen fiilishän se siellä aina porskuttaa rinnan alla.

torikahvit2.jpg

Mutta kuulumisiin!

Tänä syksynä kokeilen jotain ihan uutta: Hain ja pääsin taustatoimittajaksi Ylen Noin Viikon Studio -satiiriohjelmaan. Olen tästä aivan sairaan fiiliksissäni!!! Pääsen etsimään ja taustahaastattelemaan hyviä tutkijoita ja muita asiantuntijoita vieraaksi ohjelmaan sekä käsikirjoittamaan huumorskaa ajankohtaisista uutisista, kuten politiikasta ja taloudesta.

Olen ollut jo muutamassa NVstudion palaverissa sekä yhdellä pitkällä, kostealla ja todella hauskalla lounaalla sarjaa tekevän porukan kanssa, ja jo nyt on sellainen olo, että kuulun tuohon porukkaan. Koomikot Eeva Vekki ja Anders Helenius ovat tietenkin aivan mahtavia tyyppejä, myös käsikirjoittaja Yasir Gailyltä tulee aivan killerivitsejä. Kerron lisää sitten, kun päästään itse ohjelmaan käsiksi. Ensimmäinen jakso tulee 13.9. torstaina. 

Tämän lisäksi kirjoitan Raisan kanssa yhtä toista tietokirjaa, jonka sisällöstä kerron heti, kun saan kustantajalta luvan. Sen on määrä ilmestyä alkuvuodesta 2019 ja lupaan, että se kiinnostaa todella monia tämän blogin lukijoita.

Ja halleluja, teen myös yhden podcastin Ylelle, mutta pöh, siitäkin voin kertoa vasta muutaman viikon päästä. Aion toki riehua siitä siitten silmittömästi, kun aika koittaa!

Jatkan edelleen Imagen lifestyle-palstan tekemistä, ihan vain jo siitä syystä, että Imagella on kokemukseni mukaan hauskimmat juhlat. (Ja parista muustakin syystä.)

Ja sitten vielä (ja tätä aion vielä rummuttaa täällä antaumuksellisesti): Kirjoittamani kirja Kaikki rahasta ilmestyy syyskuun 17. päivä. Aiheesta kumpuavat tunteet ovat tällä hetkellä: Ilo, kauhu, ahdistus, ylpeys, häpeä ja no, kaikki mahdolliset tunteet. Samaan aikaan tekisi mieli mennä peiton alle ja olla hiljaa koko kirjasta ja kailottaa koko maailmalle, että menkää ja lukekaa se! Eli normi meininki.

Kirjan tiimoilta olen antanut jo haastatteluja Cosmopolitanille, Idealistalle, Trendiin ja niin edelleen. Läsnä on koko ajan pelko, että kuulostan ylimieliseltä kantturalta!!!!!!!! Mutta kukapa ei pelkäisi sitä?

 

Jos tulee mieleen hyviä vitsejä ajankohtaisista aiheista, niin kertokaa mulle.
Lupaan rippaa ne omiin nimiini!

 

Kuvat: Laitoin kuvia ihanasta aamiaisesta Hakaniemen torilla mun BESUJEN kanssa (kuten nuorisolaiset kutsuvat), sillä on aina muistettava, että elämässä on huomattava määrä myös muita ihania juttuja kuin työn tekeminen.

 

 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

 

 

Kommentit (10)
  1. Melkoisen huikeaa! Kuulostaa edelleen aika luontevilta jatkumoilta noissa sun työkuvioissa, mutta on todella hauska seurata, minne kaikkialle virta naista vie.

    Nimim. se ensimmäistä päivää virallisesti ei-hoitovapaalla oleva immeinen, joka miettii, mihin suuntiin itse haluaisi lähteä kurottelemaan. 

  2. Mahtavaa! Ja miten tylsää olisi, jos kalenterissa ei olisikaan ollut tilaa noille kaikille kivoille, jännille ja upeille jutuille.

    Onneksi some mahdollistaa tarvittaessa kirjasta kailottamisen myös pimeästä peiton alta niinä päivinä, kun ei uskalla/halua/pysty kailottamaan turuilla ja toreilla 🙂 Mä ainakin jo innolla odotan sun kirjan lukemista.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *