Syntymäpäivät eläinteemalla

Juliaihminen

Silloin kun minä olin pieni, niin elämä oli vaatimatonta, syntymäpäivillä kakuksi kelpasi kolme eri väristä jäätelöpalaa vierekkäin (suklaa, mansikka ja vanilja) ja syntymäpäivien teemaksi riitti se luku, minkä verran nyt satuttiin täyttämään. Esimerkiksi kaksi. Ai että, silloin oli elämä aitoa ja juurevaa.

Nykyään on toisin. On kaikenlaista pinnallista kotkotusta ja kutkutusta. Aivan mahdottomaksi on mennyt menot ja meiningit. On kekseliästä teemaa ja kainkenlaista muuta tilpehööriä. Kakun on oltava Pinterestistä ja pikkuleipien instakelpoisia. Ai ai, voi voi. Miten tällainen peltojen keskeltä ponnistava naikkonen ylipäänsä pärjää tällaisten vaatimusten keskellä?

No, itse asiassa oikein hyvin. 

Kuten olen kertonut, olen melko taukki keittiössä. Pyrkimys on kova, mutta lopputulos heiveröinen. Onneksi on paljon sellaista, mikä näyttää hienolta, mutta on ilmeisestikin erittäin helppo toteuttaa.

Siksi haluankin nyt jakaa teille muutaman nerokkaan juhlaherkkureseptin. En ole tietenkään itse tehnyt näitä, vaan kyseessä on Alpun serkkutytön kaksivuotissyntymäpäivien tarjoilut. Isosiskoni Lotta on uskomattoman kekseliäs ja taidokas kaiken tällaisen suhteen, ja mä aion tulevaisuudessa vain varastaa häneltä kaikki ideat.

Nämä syntymäpäivät järjestettiin eläinteemalla. Tarjoilut olivat seuraavat:

Kurkkukäärmesalaatti

Jonoon viipaloitu kurkku, porkkanasta leikattu kieli, silmiksi rusinat ja salaattia käärmeen viereen. Kuva kertoo myös nämä 12 sanaa, jotka äsken juuri kirjoitin. (En usko, että tämä kuva pystyy kertomaan "tuhatta sanaa".)

Apinamuffinit

Suklaamuffinien päälle on aseteltu korviksi puolikkaat Kantolan kaurakeksit ja kuonoksi kokonainen keksi, johon on struutattu suklaakastiketta. 

Pantterikakku

Kakun päällinen on yhdistelmä kermavaahtoa ja Valion suklaatuorejuustoa, joka antoi värin. Samalla suklaatuorejuustolla on tehty nuo aprikoosihillopilkkuja reunustavat ruskeat rinkulat.

Sammakko

Vesimelonista leikattu sammakko, joka syö viinirypäleitä ja vesimelonia. (Syö vai oksentaa? Se on katsojan silmässä.)

 

Millä teemoilla te olette järjestäneet lapsostenne juhlia?

 

Muita hyviä reseptejä:

Täydellinen pääsiäiskoriste: Tipu kananmunassa

Sämpylät, joilla saat ystäviä

 

 

JULIAIHMINEN FACEBOOKISSA // JULIAIHMINEN INSTAGRAMISSA // JULIAIHMINEN YOUTUBESSA // JULIAIHMINEN BLOGLOVINISSA

 

 

Kommentit

Ajatusleikki

Ah mä rrrrakastan lasten synttäreitä! Parasta on, että isommille lapsille voi jo järjestää oikeasti kaverisynttäreitä, siispä tänä vuonna ei järjestetä sukulaissynttäreitä ollenkaan (long story), mutta kaikki paukut pistetään kaverijuhliin. Joku lapsen valitsema teema toimii taustalla, esim. Prinsessa oli nyt viimeksi (mega-ylläri). Mulle on myös tärkeää olla kustannustehokas. Toisaalta olen hei ihan tosi kotiäiti nollatuloilla, joten hirveesti ei viitsi sijoittaa roskiin heitettäviin koristeluun. Toisaalta lapset ovat hirveän iloisia tosi pienestä. Miksi siis nostaa rimaa ylös ihan vain muiden vanhempien kiusaksi? (Superpark-synttärit ei ole ihan sieltä huokeimmasta päästä) Eli mä panostan kivaan ohjelmaan (tulossa liikunnalliset Ninjago-synttärit, jossa lapset saa käydä läpi ninja-koulutuksen), simppelit eväät ja suurimmaksi osaksi itse tehtyjä koristeita sen verran, että pääsee tunnelmaan.

Lastensynttärit on mennyt ihan älyttömiksi. Hoplop- ynnä muut synttärit on kivoja ideoita sikäli, että vanhempi saa vähän huokaista helpotuksesta ja pääsee helpommalla. Toisaalta taas siitä syntyy käytön kierre "miksei mun synttärit voi olla Ruotsin laivalla?" No koska sun äiti on ihan tyhmä ja haluaa, että sun juhlat on paskimmat ikinä. That's why, dear. Ylipäätään tykkään opettaa lapsille pienistä iloista nauttimista ja kiitollisuutta olemassaolevaa kohtaan.

Ja ne s**tanan vieraslahjat! Anna mun kaikki kestää! Eli tarjoan lapsille evästä, järjestän ohjelman, olen heistä vastuussa x ajan ja sitten pitäisi vielä jollain krääsällä lahjoa? Juu ei. Jos ohjelmaan liittyy jokin juttu, esim. viime vuonna koristeltiin pipareita, sellaiset voi hyvin viedä mukanaan. Mutta että erikseen ostaisin jotain krääsää tai vielä vähän karkkia? Sori, mut ei. Synttärisankari saa lahjat.

Ajatusleikki

*älytön kierre. Jonain päivänä vielä otan ton autocorrectin pois. Any day now.

Juliaihminen
Juliaihminen

Vieraslahjat! Lol! Goodie bagit kuuluu toimittajan korruptoimiseen, ei lastensynttäreille :D

Toki en valita, jos oma lapsi joskus sellaisen saa, mutta lähtökohtaisesti olen samoilla linjoilla. Ihan max jos ohjelmassa on vaikka ongintaa, niin sitten ymmärrän.

Amen.

Laura/ Tässä kaupungissa tuulee aina (Ei varmistettu) http://tassakaupungissatuuleeaina.blogspot.fi

Mä tykkään järjestää lastenjuhlia eri teemoilla mutta samalla paljon itse tehden ja ilman mitään ökyilyä. Kakun olen aina tilannut, koska se ei multa onnistu ilman hermojen menettämistä, mutta muuten olen aina väkertänyt tarjottavat itse teeman mukaan: jos toiveena on Oktonautti-juhlat, saa tavallisesta porkkanakakusta Oktonautti-porkkanakakun tökkäämällä keskelle grillitikun (tai coctail-tikun, jos haluaa hifistellä ;)...), jonka päähän on teipannut netistä tulostetun Oktonautti-kuvan. Tätä taktiikkaa olen käyttänyt jo monta vuotta ja saanut mielestäni aikaan kivoja kattauksia. Vieraslahjoja ei meillä hankita, mutta monesti järjestän kyllä jotain yhteistä tekemistä, josta tulee joku pieni palkinto: Halloweenina lapset esimerkiksi suorittivat noitakoulun tehtäviä (ulisivat kuin aave, irvistivät, tekeytyivät näkymättömiksi jne...) ja palkinnoksi saivat "taikasauvat" (eli valotikut). Kuusivuotissynttäreissä lapset saivat etsiä puistosta eri juttuja (mm. pyöreä kivi, keltainen lapio, kuusenoksa, lippis...) ja saivat kaikki tikkarit. Mielestäni lastenjuhliin voi panostaa ilman ökyilyäkin ja eikä tarvitse valita joko överibileitä tulennielijöineen ja pelleineen tai tarjolla vain valmiskääretorttua -juhlien väliltä.

Kun esikoinen täytti kuusi, oli toiveena Titanic-synttärit (!!!). Ja aika kivat niistä tuli ihan itse tehden.

http://tassakaupungissatuuleeaina.blogspot.fi/2017/05/kuusi-vuotta-aitin...

Vilmissss (Ei varmistettu)

Moikka, ei tarvii julkasta tätä kommenttia! (Vai onko sulla ees tota käytössä, että tarkistat kommentit ennen niiden julkaisua?)
Laitoin sulle sähköpostia viikko sitten liittyen yhteen vierailuun, josta sovittiin aikaisemmin. Toivottavasti ehtisit vastata :)

SaaraSofia (Ei varmistettu)

Tästähän puuttuu 90-luvun lama-ajan synttärijuhlien klassikkoherkut!

Cocktailsiili: puolikas kaali tai salaatinkerä, johon pistetään cocktailtikuilla piikit vapaasti valituilla täytteillä. Juusto, lihapullat, viinirypäleet ja paprika ovat klassikkotäytteitä. https://goo.gl/images/1Ac3o4

Kätevän emännän tuhatjalkainen: kääretorttu (voi myös olla kaupan) joka pilkotaan palasiksi. Laita jokaiseen palaseen pitkulaiset irtokarkit ”jaloiksi” ja yhteen palaan irtokarkit tuntosarviksi ja jotkut karkit silmiksi. Ta-daa!

mamofonia
Mamofoni

Ahhh rakastan järjestelemistä, leipomista, koristelua ja näpertämistä. Meidän Nyytillä tulee oleen niin lennokkaita juhlia tiedossa, tietysti silleen vähän tylsä, että Äiti päättää teemat *always*. Jos tälle riittäisi tarpeeksi kysyntää tää olis mun ammatti. Pienet merenneito, yksisarvis, viidakko, avaruus -teemaiset aikuisten tai lastenjuhlat :)

Juliaihminen
Juliaihminen

OLISINPA MÄ SUN LAPSI!!!!! <3

:D

Kommentoi