Syysmökkeily tekee autuaaksi

syysmökkeily18.jpg

syysmökkeily.jpg

syysmökkeily2.jpg

Jokaisella ihmisellä pitää olla oma happy place, johon antaa mielen vaeltaa silloin, kun tarvitsee vähän sieluunsa rohkaisua. Mulla näitä mestoja on ehkä viisi, ja yksi niistä on ehdottomasti ”Sampoloiden mökki” eli Sampon (Sofian mies) vanhempien mökki Hollolassa Vesijärven rannalla.

Kun mukana on oikeanlainen jengi (eli ihmisiä, jotka tykkäävät esimerkiksi kauhuelokuvista ja rapujuhlista), viikonloppu voi olla niin energiaa antava kokemus, että se riittää pitkälle syksyyn.

syysmökkeily3.jpg

syysmökkeily4.jpg

syysmökkeily6.jpg

Sofian takin sisällä on vauva.

Oltiin Sofian, Sampon ja niiden babyn sekä Villen ja Alpun kanssa mökkeilemässä tuossa vähän aikaa sitten. Mä olen myös yhä enenevissä määrin tullut siihen tulokseen, että syysmökkeily on ihmisen parasta aikaa. Silloin ei ole paineita siitä, että pitäisi nauttia auringosta tai uida paljon. Voi vain möllötellä menemään sisällä ja vaikka katsoa televisiota koko viikonlopun.

Kuten olen kertonut, Alppu rakastaa syvästi mökkeilyä. Ennen kaikkea se tykkää siitä, kun ympärillä on paljon touhuamista ja aikuisia ja voidaan tehdä rennolla aikataululla kaikenlaista. Tällä kertaa me esimerkiksi käytiin kalastamassa, saunottiin, vietettiin rapujuhlia ja pelattiin pihalla palloa. Tämä oli juuri sopiva määrä tekemistä yhdelle viikonlopulle.

Vaikka satoi koko viikonlopun, se ei oikeastaan haitannut ketään. Sauna lämpiää ihan yhtä kuumaksi sateessakin. Kävin myös järvessä, mistä olen tosi tyytyväinen. Olen vieläkin karski nainen!

syysmökkeily7.jpg

syysmökkeily8.jpg

syysmökkeily9.jpg

syysmökkeily10.jpg

syysmökkeily11.jpg

Aikuismökkeily on myös siitä kivaa, että verrattuna muutamien vuosien takaiseen meininkiin, nykyään alkoholilla on aika vähäinen rooli hauskuuden kanssa. Saunabisse saunassa ja lasi viiniä rapujen kanssa. Kun mukana on lapsi, ei tee mieli kauheasti tissutella. Tai ei se oikeastaan ole edes lapsen vikaa, ei vain tee mieli. 

syysmökkeily12.jpg

syysmökkeily14.jpg

syysmökkeily13.jpg

syysmökkeily25.jpg

Tällaisessa löysässä hengailussa tykkään myös siitä, ettei koko ajan ole paineita pitää yllä upeaa keskustelua. Joskus riittää, että lukee muiden kanssa kirjaa samassa huoneessa. Mä olen niin seuraihmisiä, kun lapsuudenkodissa oli paljon sisaruksia, olen niin tottunut siihen, että koko ajan joku vähän häärää jossain. Aina en kuitenkaan jaksa olla skrapeimmillaan, ja jos menee esimerkiksi kaupungilla kahvilaan kaverin kanssa, silloin on syytä pitää keskustelua yllä koko ajan.

(Joskin nyt olen viime aikoina käynyt ystäväni Erkan kanssa ”kirjottamistreffeillä”, joilla molemmilla on läppäri mukana ja sitten vain kirjoitetaan omia hommiamme. Jos toinen nauraa, niin voi kysyä: ”Nauroitko just sun omalle jutullesi?” Tämäkin on ihan mukava tapa viettää aikaa.)

syysmökkeily16.jpg

syysmökkeily21.jpg

syysmökkeily22.jpg

syysmökkeily23.jpg

syysmökkeily26.jpg

Olipa kivaa! Tästä tulee sellainen olo, että hitto pitäisi käydä vähintään kerran kuussa mökillä, vaikka se tuntuisi kuinka vaivalloiselta etukäteen.

 

Lisää mökkeilyä:

Alpun toimet mökillä

 

 

JULIAIHMINEN FACEBOOKISSA

Kommentit (4)
  1. Halusin tulla vaa sanomaan että olet sairaan kaunis tuossa kuvassa jossa sulla on vihreä neule ja oot laiturilla. Siinä on ihana tunnelma muutenkin.

    Ps onnee kustannusdiilistä, en malta odottaa että tästä kuullaan lisää!

    1. Ei vitsit, miten ihanasti sanottu! <3 Ja kiitos! 🙂

  2. Mökki?

    Huvila!! Ihanan romanttinen sellainen!!!

    1. Totta!! Huvilahan tuo kaunis rakennus nimenomaan on! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *