Taas vauvaa syrjitään!

Juliaihminen

Kyllä se kuulkaa niin on, että ei ole tätä yhteiskuntaa vauvoille rakennettu. Sitä yrittää elää niin sanottua täyttä elämää bebben kanssa, mutta ulkoa annetut rajoitteet estävät.

Otetaan esimerkiksi juhliminen. Sitä yrittää bailata reiveissä strobovalojen välkkeessä glow stickit lastenvaunuihin kiinnitettynä, mutta jengi vain horjahtelee vaunujen päälle. Ja auta armias kun yrität ihan viattomasti vetästä baarikierroksen Vaasankadun räkälöiden läpi, niin ei kyllä löydy tuttipullonlämmitystelinettä yhdestäkään pubista.

Entä sitten vauvan kanssa urheileminen? Ei onnistu. Olen pettynyt siihen, että benjihyppytelineeseen ei ole esteetöntä pääsyä lastenvaunuille. Myöskään kumparelaskumonoja ei löydy vauvojen koossa 16. 

Mites sitten kulttuurin harrastaminen? Ei ole kuulkaa uusimmasta Jason Bournesta vauvoille dupattua versiota. Aina vain vauvat halutaan tunkea johonkin omaan karsinaan Baby kinoon. Ja entä jos sylivauva haluaisi hakea uusia virikkeitä elämäänsä käymällä oopperassa? Ei näy vauvojen koppia niillä riveillä. Hävytöntä.

Että älkää tulko sanomaan, että kaikkea voi tehdä vauvankin kanssa, kun ei selkeästikään voi. Jonkun pitäisi ajaa vauvojen oikeuksia toteuttaa itseään paremmin Suomessa. 

 

Mitä muita vauvojen syrjimisen kohteita olette havainneet?

 

 

Aikaisemmat videopaasaukset:

Olisit sanonut, että näytän kasoisleukaiselta mursulta - opas bloggaajan valokuvaamiseen

10 syytä hankkia vauva

 

 

Kommentit

Tuuli S
Mutsilook

Repesin :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Hesarin alko! Siellä ei ole luiskaa, pari porrasta ja hiton raskas ovi, ei sinne vaunuilla pääse! Niin lähellä mutta niin kaukana.....

Juliaihminen
Juliaihminen

Just näin. Vauvasyrjintä jyllää. Ja oon huomannut, että ne pikkuruiset viinaputelit, jotka on kokononsa puolesta selvästi tarkoitetti pikkulapsille, on usein asetettu niin korkealle, ettei vauva yllä niihin. Missä on esteettömyys?

Taru Mari
Stuff About

xDD Hahaha haasta ne oikeuteen!

Elämä ei ole reilua, kenellekään :D

MiiaK (Ei varmistettu)

Kivijalkaliikkeet vanhoissa taloissa, joihin sisäänpääsy vaatii vaunujen ryskyttämisen portaita ylös, koska liuska puuttuu. Pahimmissa tapauksissa liikkeeseen sisäöänpääsy vaatii kaksien raskaiden ovien avaamisen ja vaunuilla sisään keplottelun välieteisen kautta, joka on niin pieni, että sinne ei mahdu vaunujen kanssa ellei joku pidä toista ovea auki, kun itse yrittää vääntää vaunuja sisään samalla toista ovea auki pidellen. Ei ole ollut enää asiaa Fredrikinkadun pikkuputiikkeihin. Vaadinkin kela-korvattavaa tms. henkilökohtaista avustajaa yksin kaupungilla vaunujen kanssa liikkuville äideille! Kansantalous ja vähittäiskauppa nousuun, kun mammat pääsevät esteettömästi shoppailemaan vauvavuotena!

Kommentoi