Tämän päivän tärkeimmät kolme minuuttiasi

ilmastoveivi2109 Thuren.jpg

Minua pyydettiin yhdeksi Ilmastoveivi2019-projektin kasvoksi ja oli päivänselvää, että lähden. En keksi tällä hetkellä mitään tärkeämpää agendaa kuin ilmastonmuutokset pysäyttäminen.

Siksi pyydänkin sinua, lukija, käy heti allekirjoittamassa Ilmastoveivi2019. Me haluamme 500 000 allekirjoitusta, ja ne meidän täytyy myös saada.

Minkä puolesta sitten tässä allekirjoitetaan?

Suomi on heinäkuusta joulukuuhn EU:n puheenjohtajamaa, ja tämä on tuhannen taalan paikka käyttää mahdollisuudet ajaa tiukkaa ilmastopolitiikkaa. Suomella on puheenjohtajamaan mandaatti tehdä aloite EU:n ilmastopaketin avaamiseksi, jotta me oikeasti päästään siihen kaikkien tietämään 1,5 asteen tavoitteeseen.

Tässä asiassa minä olen isojen rakenteiden ja EU:n uskovainen. Nyt pitäisi säätää kollektiivisesti reilulla kädellä läpi lakeja, jotka tekevät kestävän kehityksen liiketoiminnasta tuottavaa ja fossiilisten polttoaineiden käyttämisestä taloudellisesti kannattamatonta. Politiikalla voidaan vahvasti ohjata rahavirtoja ja rahavirrat taas ohjaavat sitä, mitä ympäristöllemme tapahtuu seuraavaksi.

On tärkeää, että isojen ilmastopahisfirmojen lobbaajia ei kuunnella tässä asiassa, vaan nyt ihan oikeasti vain suvereenisti toimitaan. Totta kai monella yhtiöllä on paljon rahaa kiinni ilmastoa tuhoavissa tuotteissa (eihän me muuten oltaisi tässä pisteessä). Nyt heille ei saa antaa valtaa uhitella politiikoille, että ”blaablaa työpaikat tuhoutuvat ja verorahat kärsivät”. Kyllä sitä on ennenkin uusia työpaikkoja luotu, vai tunteeko kukaan ihmistä, joka kuljettaisi ammatikseen häkäpönttöautoja? 

Tästä syystä pyydän, että allekirjoita tämä vetoomus (siihen menee noin kaksi minuuttia) ja pyydä kaikkia ystäviäsi ja tuttujasi myös allekirjoittamaan se. 

Sanoisin, että siinä on tehokkain ja tärkein tapa käyttää tältä päivältä kolme minuuttia.

 

Allekirjoita täällä!

 

Lue myös:

Tehdään näistä ilmastovaalit

Siirrytään kiertotalouteen!

Sijoittaja voi vaikuttaa ympäristöön

 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

 

 

 

 

 

Kommentit (13)
 1. Moi! Tuleeko pian lisää vastauksia kysymyspostauksen kysymyksiin? 🙂

  1. Hei joooo! Nyt kun mulla alkaa joululoma TÄNÄÄN, mulla on aikaa tehdä taas enemmän kivoja asioita elämässäni (joihin esimerkiksi blogin kirjoittaminen kuuluu), eli KYLLÄ.

   Hyvä kun muistutit. <3

 2. Järjettömyys
  20.12.2018, 07:23

  Anna kun arvaan:

  Bensiini, diesel ja lihaveroja joiden suurimmaksi maksajaksi joutuvat mm. suomalaiset työväenluokan jäsenet.

  Milloin aiot pyytää Afrikkalaisten lisääntymästä kun projektoitu heidän väkilukunsa taitaa kaksinkertaistua seuraavan 30 vuoden aikana?

  Miten arvelet että heidän ja näiden intialais/kiinalaismuurahaisten sekä heidän lisääntyvän kulutuksensa kanssa käy?

  Luuletko että Suomella tai edes EU:lla on siinä paljonkaan sanomista?

  Aivan. Ajat alas länsimaisten ihmisten elintaloutta näiden loputtomien lisääntyjien kustannuksella.

  Myyt lastesi tulevaisuuden kuvitellen pelastaen maapallon muutamaksi vuodeksi tuolle loputtomalle määrälle keltaisia ja ruskeita ihmisiä jotka lopulta tuhovat pallon.

  Onneksi olkoon siitä sitten!

  PS. 500 000 vihervasurivammaista tuskin löytyy vielä tästä maasta, onneksi.

  1. Oi voi, tällaiset kommentit masentavat ja niistä tulee toivoton olo. Että ihminen osaa olla itsekäs ja miettiä aina ensisijasisesti omaa napaansa, ei edes lastensa, vaan ihan puhtaasti vain omaa etuaan.

   Mutta onneksi tämänkaltainen ajattelu alkaa jäädä historiaan. Järjetöntä nimittäin on tämä nykyinen planeetan tuhoaminen, ei se, että sitä pyritään pelastamaan yhdessä.

   1. Järjettömyys
    20.12.2018, 20:29

    Uskottavuutesi näissä asioissa kuten noissa rahajutuissakin on samalla tasolla kuin profiilikuvasi jossa pidät tuota kukkasta pystyssä.

    Sinua ei pysty ottamaan tosissaan edes tuon kukan haistelun tasolla.

    Te ”maailmanpelastajat” olette juuri niitä jotka ajatte vaikka omat lapsenne ulos omista kodistainne kunhan teille tulee itsellenne hyvä omatunto.

    Järjetöntä ”feel good” kunttusontaa.

    1. Voi toista. Kannattaa käydä purkamassa ahdistus jonnekin muualle kuin tänne internettiin. Ehkä äidiltä tai joltain ystävältä saa vähän tukea ja empatiaa, jos tunuu noin pahalta.

  2. saaracecilia
   20.12.2018, 20:05

    

   Bensiini, diesel ja lihaveroja joiden suurimmaksi maksajaksi joutuvat mm. suomalaiset työväenluokan jäsenet.

   Lihaveron maksumieheksi ei joudu kukaan, sillä lihaa ei ole pakko syödä elääkseen. Bensa- ja dieselverojen (ja esim. Ranskan hallituksen polttoaineveron nostoaikeista alkunsa saaneet (?) keltaliivimellakat ymmärrän paremmin, sillä Suomessa tosiaan on paikkakuntia, joissa julkinen liikenne ei toimi tarpeeksi hyvin. Tämä pitää huomioida jotenkin, mutta pätevät virkamiehet kyllä kykenevät valmistelemaan tasapuolisen lain, jos veronkorotus hallitusohjelmaan saadaan.

   Milloin aiot pyytää Afrikkalaisten lisääntymästä kun projektoitu heidän väkilukunsa taitaa kaksinkertaistua seuraavan 30 vuoden aikana?

   Pitäisiköhän meidän lopettaa myös ihmisoikeuksien kunnioittaminen, kun ei niitä kaikissa maissa kunnioiteta, niin mitä välii? Tai pitäisikö oikeastaan lakkauttaa suomalainen sosiaaliturva, kun ei sitäkään kaikkialla ole? EI. Meidän pitää näyttää esimerkkiä ja toivoa, että muu maailma seuraa perässä. Se on meidän ainoa mahdollisuutemme. Toinen mahdollisuutemme on tukea Afrikkaa kaikin keinoin.

   Miten arvelet että heidän ja näiden intialais/kiinalaismuurahaisten sekä heidän lisääntyvän kulutuksensa kanssa käy?

   Niin siis, että Suomen ei kannata tehdä mitään, koska tuhon tiellä ollaan jo? Ok. Lisäksi kehittynyt maailma (miljardi maailman rikkaimmista ihmisistä) aiheuttaa tällä hetkellä 60% maailman hiilidioksidipäästöistä (lähde täällä http://uc-carbonneutralitysummit2015.ucsd.edu/_files/Bending-the-Curve.pdf s. 15). 

   ”Luuletko että Suomella tai edes EU:lla on siinä paljonkaan sanomista?”

   Aina kannattanee yrittää. Se ei maksa mitään.

   Aivan. Ajat alas länsimaisten ihmisten elintaloutta näiden loputtomien lisääntyjien kustannuksella.

   En ymmärrä väitettä. Elintasoamme ”ajetaan alas” meidän kustannuksellamme, sillä elämme yltäkylläisyydessä. Tai siis moni meistä.

   Myyt lastesi tulevaisuuden kuvitellen pelastaen maapallon muutamaksi vuodeksi tuolle loputtomalle määrälle keltaisia ja ruskeita ihmisiä jotka lopulta tuhovat pallon.

   Okei, olisi pitänyt lukea tää mielipide ensin kokonaan, ennen kuin provosoidun vastaamaan kaikkiin toteamuksiisi. Voihan tässä tietysti vaan odottaa, kun maapallo tuhoutuu eikä tehdä mitään sen eteen. 

   ”Onneksi olkoon siitä sitten!

   PS. 500 000 vihervasurivammaista tuskin löytyy vielä tästä maasta, onneksi.

   Taitaa löytyä! Tänään julkaistujen uutisten mukaan kaikki muut, paitsi perussuomalaisten puolueen johto (https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005942048.html)

    

    

   1. Järjettömyys
    20.12.2018, 20:26

    ”Lihaveron maksumieheksi ei joudu kukaan, sillä lihaa ei ole pakko syödä elääkseen. ”

    Suurin osa ihmisistä syö lihaa jatkossakin.
    Jos en syö eläinten lihaa syön sun kaltaisten vegaanien lasten lihaa. Saat valita.

    ”Bensa- ja dieselverojen (ja esim. Ranskan hallituksen polttoaineveron nostoaikeista alkunsa saaneet (?) keltaliivimellakat ymmärrän paremmin, sillä Suomessa tosiaan on paikkakuntia, joissa julkinen liikenne ei toimi tarpeeksi hyvin. ”

    Suomessa EI TOIMI JULKINEN LIIKENNE EDES PK-SEUDULLA.
    Esimerkiksi omat työmatkani kestäisivät julkisilla per päivä 3-4 tuntia pitkien työpäivien lisäksi ja minulla ei ole edes lapsia joita hakea päivähoidosta tai koulusta tai kuljettaa harrastuksiin.

    Olet selkeästi nuori Helsingin asueella asuva vihervasemmistovammainen. Ehkäpä vielä turhake kalliolainen opiskelija.

    ”Tämä pitää huomioida jotenkin, mutta pätevät virkamiehet kyllä kykenevät valmistelemaan tasapuolisen lain, jos veronkorotus hallitusohjelmaan saadaan.”

    ”Pätevät virkamiehet”? Suomessa ei ole päteviä virkamiehiä. Verotus on jo nyt maailmanhuippuluokkaa ja varat ohjataaan näiden virkamiesten turhiin palkkoihin jotta voivat säätää lisää pykäliä.

    ”Pitäisiköhän meidän lopettaa myös ihmisoikeuksien kunnioittaminen, kun ei niitä kaikissa maissa kunnioiteta, niin mitä välii?”
    ”Tai pitäisikö oikeastaan lakkauttaa suomalainen sosiaaliturva, kun ei sitäkään kaikkialla ole? EI.”

    Kykysi väitellä mistään on lapsen tasolla.
    Vertailet asioita keskenään jotka eivät ole samanarvoisia.

    Noh, vertaillaan sitten. Kun meillä on suomalainen sosiaaliturva ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen niin moniko Afrikan maa, Intia ja Kiina seuraa ”meidän esimerkkiä” jos edes naapurimme Venäjä ei sitä tee?

    Jep, KUKAAN EI SEURAA MEIDÄN ESIMERKKIÄ.

    ”Meidän pitää näyttää esimerkkiä ja toivoa, että muu maailma seuraa perässä. Se on meidän ainoa mahdollisuutemme.

    Esimerkin arvolla ei ole mitään arvoa. Seuraa mitä Kiina, Intia ja Afrikka mm. tekevät JO. He eivät seuraa mitään 6 miljoonaisen pienen kärpäsenpaskan esimerkkiä missään.

    ”Toinen mahdollisuutemme on tukea Afrikkaa kaikin keinoin.”

    Sitä on tehty 50 vuotta. Seurauksena väestöräjähdys ja loputon korruptio ja tribalismi joista edelleen syytetään vain länsimaita.
    Mitä jos he lopettavat lisääntyminen vähäksi aikaa ja palataan sitten asiaan?

    Ai ei vai?

    ”Okei, olisi pitänyt lukea tää mielipide ensin kokonaan, ennen kuin provosoidun vastaamaan kaikkiin toteamuksiisi. Voihan tässä tietysti vaan odottaa, kun maapallo tuhoutuu eikä tehdä mitään sen eteen. ”

    Miksi? Etkö pidä termeistä ”ruskea ja keltainen”

    Ehkä sulla tulee toimistasi hyvä omatunto, mutta samalla varmistat sen että hävität elintason täältä hyödyttäen niitä jotka lopulta lisääntymisineen ovat eniten vastuussa kun maapallolta ihmiskunta häviää ja kehitys loppuu.

    Siinä sinulle ahdistusta kun mietit tuota asiaa.

    ”Taitaa löytyä! Tänään julkaistujen uutisten mukaan kaikki muut, paitsi perussuomalaisten puolueen johto (https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005942048.html)”

    Olen poliittisesti täysin eri mieltä kaikesta persujen kanssa, mutta tässä asiassa he ovat täysin oikeassa.

    Onneksi olkoon vihervasurivammaiset tuhositte juuri omien lastenne tulevaisuuden ja niiden esi-isienne työn jotka tämän rakensivat.

    1. Tourette, tms? Otan osaa, voimia sinne oksennuksesi keskelle .

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *