Täydelliset 18 tuntia Hanasaaressa

Juliaihminen

En muista koska olisin odottanut jotain näin paljon kuin tätä marraskuista perjantaita. Annoin Tikille synttärilahjaksi staycationin (tai love vacationin, kuten itse tykkään sitä kutsua, mutta jostain syystä Tiki ei lämpene tälle) Hanasaaren hotellissa. Alppu meni hoitoon isäni ja hänen vaimonsa luo.

Hekumoitiin viikkoja etukäteen tällä: saadaan makoilla hotellissa ilman lasta, syödä ja juoda mitä huvittaa, käydä ilalllisella, nukkua keskeytyksettä niin pitkään kuin halutaan ja katsella aamulla merimaisemaa ja vain olla.

Mietittiin, miten tämän ajan voisi käyttää nautinnollisimmalla mahdollisella tavalla, ja tultiin tulokseen: Katsotaan putkeen joku sarja läpi. Muistellaan toisinaan vieläkin erästä ristelyä (ennen Alpun syntymää), jolloin löllyttiin Tikin kanssa luksushytissä Viking Linellä ja vain katsottiin peräjälkeen Mad Men -jaksoja. Alpun jälkeen ei ole ollut mahdollista suorittaa tällaisia hedonistisia sarjamaratoneja. 

Tehtiin pitkään taustatyötä siitä, mikä voisi olla sopiva sarja, ja lopulta päädyttiin Netflixin suht uuteen poliittiseen trilleriin, Bodyguardiin. Kaudessa on kuusi jaksoa. Ja se oli aivan nappi valinta. Tempasi heti mukaansa ja sitä pystyi helposti katsomaan monta jaksoa putkeen.

(Fiktiosarja kertoo brittien sisäministerin henkivartijasta, ja siinä on paljon poliittista suhmurointia, intiimejä seksikohtauksia ja erityisen ihania  ja korkealla vallan kahvassa olevia naishahmoja. Suosittelen ehdottomasti.)

Myös Hanasaari oli erinomainen valinta: Mirja oli suositellut sitä etukäteen, mutten silti tiennyt mitä odottaa. Paikka on upea. Sinne pääsee metrolla niin, että jää Lauttasaaressa Koivukylän asemalla ja käppäilee loppumatkan. Hotelli on 1970-luvulla rakennettu ja nyt rempattu alkuperäistä kunnioittaen - todella tyylikkäästi. Etenkin uima-allas näkymineen oli mieletön. Hotellissa toimii ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus, mikä tarkoittaa sitä, että kaikkialla on taidetta ja paikassa on myös hieno galleria.

Ravontola oli niin ikään ihanan tunnelmallinen, syötiin siellä pitkään ja katseltiin takkatulen loistetta. Menee jo vähän yltiöromanttiseksi, mutta me todella tarvittiin tätä. Koko syksy on ollut sellaista taistelua tuon uhmaikäisen kanssa, ettei parisuhdekaan nyt suoranaisesti ole kukoistanut. Kun pinna on kireällä, on niin paljon helpompi purkaa kiukku puolisoon kuin muistaa, että järkevämpää liittoutua kahdestaan sitä pientä mulkvistia vastaan!

Tuon miniloman jälkeen ollaan taas onnistuttu tiimiytymään huomattavasti paremmin, ja molemmat kiinnittävät huomiota oman jaksamisen lisäksi myös toisen jaksamiseen. Tämä on ollut mieletön parannus siihen, millainen tunnelma kotona vallitsee ja millainen olo itselläni on.

Jotta elämä tuntuisi näin mukavalta, meidän on ihan pakko yrittää varata lisää tällaisia lapsesta erossa olemisen rentoja hetkiä elämään. Satsaus tulee kymmenkertaisena takaisin, kun jaksaa järjestää asian. Harmillisesti meillä on Helsingissä vain minun isä ja hänen vaimonsa, jotka voivat ottaa Alpun yöksi. Turussa on äiti ja hänen miehensä, ja ajattelin kysyä, jos joululomalla uudenvuoden jälkeen he voisivat ottaa yhdeksi yöksi Alpun hoitoonsa.

Uhmaikäisen lapsosen hoitaminen yön yli ei ole mitään herkkua, ja siksi läheisiä ei viitsi kuormittaa kauhean usein. Mutta jos vaikka neljä kertaa vuodessa, eli kerran kvartaalissa saisi tällaisen luksussetin, niin veikkaan että oma arki olisi helpompaa.

Olen onneksi varannut joulukuulle Hangon kylpylähotelli Regattaan hemmotteluvuorokauden, joskin silloin mennään vain naisporukalla. Tällaisia on helpompi järjestää kuin parisuhdelomia, kun lapsi on niin vaivatonta jättää toisen vanhemman kanssa. Mutta molempia tarvitaan, sekä parisuhde- että kaverilomia: odotan nimittäin älyttömän paljon tuota Hanko-viikonloppua myös.

Ylipäänsä tällaiset pienet lomat joko omassa kotikaupungissa tai lyhyen junamatkan päässä korvaavat tosi hyvin sellaisia pitkiä massiivisia lomia. Niiden suunnittelu ja odottaminen nostavat fiilistä jo etukäteen ja useimmiten ne ovat juuri toiveiden täyttymyksiä. 

Suosittelen!

 

Missä olette olleet viimeksi minilomalla? Suosituksia!

 

 

Lue myös:

Matkoilla ei riidellä

Onko hytti hotellihuone?

Tätä puolison ei tarvitse tietää

 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

 

 

Kommentit

sssssonja (Ei varmistettu)

Me ostettiin Black Friday-tarjouksesta lahjakortti Ruissalon kylpylään eli sinne joskus keväällä!
Tosin mukaan lähtee muutaman kuukauden ikäinen vaavi. Mut ajateltiin että aloitetaan beben kanssa matkailu matalan kynnyksen reissulla. Täytyykin sit palata sun blogista lukemaan Turku-vinkkejä vauvaperheille sopivista menovinkeistä. :)

Juliaihminen
Juliaihminen

Ooo! Ihanaa, Ruissalo keväällä on aivan purfect! Ja vavvelin kanssa on myös ihana viettää hotellielämää! Me ollaan kanssa varattu joulun alkuun Tampereelta hotelliyö, sonne Alppu tulee mukaan viettämään vähän luksuselämää.

Vierailija (Ei varmistettu)

Täytyy kommentoida sen verran, että tv:n katsominen yhdessä on täysin aliarvostettu parisuhdeharrastus! Aivan parasta yhdessä lähekkäin katsella ja keskustella sarjan tapahtumista :)

paulahelena
ALUAP

Mä järkkäsin just miehelle synttärilahjaks tänä vkloppuna staycationin: päivällinen georgian housessa (sairaan hyvä), kinky boots (sairaan hyvä) ja yöpyminen scandic paasissa kylpyammeellisessa huoneessa (hyvä). Meillä lapset käy aika paljonkin yökylässä mut usein rötvätään sit vaan kotona, mikä on toki kivaa mut ei yhtään niin rentouttavaa ku tällanen erityislomailu.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hih, mun ja miehen vika miniloma oli kun kipattiin lapsi isovanhempien kanssa muumimaailmaan ja mentiin itse uuteen apteekkiin päiväoluelle :D Todella paheellinen olo viettää iltapäivää kaksistaan miehen kanssa kapakassa (ja tää on paljokin mitä tehtiin miehen ja meidän kavereiden kanssa ikävuosina 20-32 eli entisessä elämässä ennen lapsia, eli istuttiin kapakoissa ja puhuttiin maailma halki). Nykyäänkin kyllä istutaan iltaa ja puhutaan maailman asiat läpi, mutta ei kapakassa, vaan jonkun kotona menossa pyörii nakerot 6-8v. (jotka on kyllä ihan sikaomatoimisia ja joilla on omat jutut mihin ei tyhmiä vanhempia kaivata)...mutta ei vielä ihan sama, kun illan lopuksi pitää olla se vastuullinen aikuinen ja viedä lapsonen (ajoissa) kotiin nukkumaan.

Muikku-Maaria (Ei varmistettu)

Suosittelen Porvoota ja Hotelli Haikkoa, sitä kartanopuolta! Helsingistä pääsee paikalle nopeasti (loppumatka joko paikallisbussilla tai taksilla), jokainen kartanon huone sisustettu omaan tyyliinsä, ympärillä kaunista maisemaa jossa vaellella..

Ja kartanon huoneet jaetaan varaamisjärjestyksessä! Tällä tavoin saatiin puolisoni kanssa Se Parvekehuone itsellemme, kun varasin innoissani meille loman viisi kuukautta etukäteen. Siellä oli hyvä heinäkuun lämmössä istuskella, katsella hoidetun nurmikentän ja rannan huvimajan yli merelle nauttien viileää olusta.. Kuin kartanonomistajat ikään. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Oo hyvä vinkki! Kiitos!

Anumaaria78
Mis(s)Fit

Tuosta The Bodyguardista pakko vielä todeta, että paitsi vahvoja ja karismaattisia naishahmoja oli virkistävää nähdä tunteellinen mies pääosassa. Ei mikään raivoaja ja kivikasvo, vaan ihka oikea kyynelehtivä mies. Harvinaista, ainakin tämänkaltaisissa sarjoissa/leffoissa.

CougarWoman
CougarWoman

Kiitos sarjasuosituksesta! Korkkasin the Bodyguardin eilen ja jäi harmittamaan kun ehdin katsoa vain yhden jakson. Jäin koukkuun!

Bridehasbeen (Ei varmistettu)

Peukku Hanasaarelle! Vietettiin hääyömme siellä, oli kätevästi hääpaikan lähellä :) <3 Paljon samaa kuin Hotelli Rantapuistossa, sitäkin suosittelen!

Kommentoi