Testaa, asutko 1-vuotiaan kanssa

Tästä tiedät asuvasi 1-vuotiaan kanssa.jpg

Laita rasti ruutuun, mikäli väite pitää paikkansa.

[ ] Olet tottunut laittamaan ruokaa yhdellä kädellä. Toinen käsi kannattelee pientä ruokakriitikkoa.

[ ] Ruokapöydässäsi tapahtuu usein telekineesiä, eli asioiden liikuttamista ajtuksen voimalla. 1-vuotias katsoo kiinnostuneena maitopurkkia, ja kuinka ollakaan, purkki lennähtää hänen ulottumattomiinsa.

[ ] Kirjahyllyn alimmilla hyllyillä ei voi säilyttää mitään järkevää, paitsi ilmaa. Toki ilmakin on järkevää.

[ ] Jos hiljaisuus on jatkunut liian pitkään, sinua alkaa epäilyttää.

[ ] Jäljet johtavat kylppäriin, jossa vessapaperirullan sisältö on levitelty ympäri maita ja mantuja riemusta kiherrellen.

[ ] Ennen niin siistit lattiasi peittyvät kuin huomaamatta puurosta, palikoista, tovin mussutetusta omenanpalasta ja pienistä kivistä. Pieniä kiviä on kaikkialla.

[ ] Puhelimesi saattaa löytyä mitä mielikuvitkusellisimmista paikoista. Kuten kaiuttimen sisältä tai mökkitakkisi hihasta.

[ ] Sinulla ei ole koskaan tylsää. Ehkä pitkästyttävää (silläkin on rajansa, kuinka kauan aikuinen ihminen jaksaa kontata lattialla muristen), mutta tekemisen puutetta ei ole.

[ ] Saatat koska tahansa joutua suloisen pusuhyökkäyksen kohteeksi.

 

Mikäli sait useimpiin kohtiin rastin, asut luultavasti 1-vuotiaan kanssa. Tässä myös videoversio kyseisestä testistä.

 

Tuleeko teille mieleen vielä muita kohtia tähän testiin?

 

Katso myös:

11 asiaa, joihin kannattaa varautua vauvan kanssa matkustaessa

 

 

Kommentit (6)
 1. Laura/ Tässä kaupungissa tuulee aina
  23.4.2017, 18:23

  Mä en itse asiassa edes tajunnut, että kaiuttimen takana on reikä ennen, kuin huomasin, kuinka yksivee kuljetti sinne isoveljensä kyniä :O… Niitähän sieltä sitten löytyikin, kun mies ruuvasi takaseinän auki. Seuraavaksi yksivee kokeili, sopiiko aukosta isin puhelin. Onneksi ei sopinut!

  1. Joo, mä just reissussa kelasin, että paras keino tsekkaa hotellihuoneen siisteiys on päästää lapsi valloilleen. Mikäli jossain on joku likainen kolo, niin lapsen sormi on siellä noin 20 sekunnin kuluessa.

 2. Ihana toi jos hiljaisuus on jatkunut liian kauan, niin alkaa epäilyttää. Milloin äiti sitten pystyy rentoutumaan ja nauttimaan hiljaisuudesta olematta huolestumatta, vai onko aina jotenkin ”valveilla”.. Kysymyslistasta tuli muuten mieleen nettitestit, joissa voi testata vaikka mitä sälää pilvin pimein esim fi.vonvon.me Silloin äitien pitäisi kuitenkin ainakin osata rentoutua kunnolla kun lapsi on muiden, esim isän, valvovan silmän alla ja niin että toinen oikeasti valvoo.

  1. Äidin rooliin kuuluu, ettei hän voi koskaan rentoutua. Vaikka olisi yö, ja lapsi nukkuisi, on äidin tehtävä sydän syrjällään kuulostella, mitä jos sittenkin lapsonen herää, ja siirtää tomumajansa pinnasängystä vessaan riistämään vessapaperirullan sisältöä julmetusti kuin demonin riivaama 1970-luvun pikkutyttö, joka kävelee portaita pitkin pää ylösalaisin kääntyneenä.

   Mikäli lapsi on isän tai jonkun muun hoidossa, on äidin tehtävä silloinkin sydän pamppaillen ja ahdistus sielua korventaen miettiä jokainen sekunti, saako 1-vuotias lapseni nyt täydellistä varhaiskasvatusta, pääseekö hän Harvardiin ja lopulta Yhdysvaltain presidentiksi. 

   Miten niin sälätesti? Tämä nettitesti on tehty pieteetillä käyttäen lähteenä kaikkea kasvatustieteellistä tutkimusta, joka on 1900-luvun taitteen jälkeen julkaistu, eli sillä ei ole mitään tekemistä minkään hömpän kanssa. Se on silkkaa tiedettä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *