Thaimaa-kuukauden hinnaksi tuli

Juliaihminen

Matkalle lähtemisessä yksi iso mysteeri on se, mitä se matka kokonaisuudessaan maksaa. Mä päätin olla kunnon palvelujournalistibloggaaja ja kirjata mahdollisimman tarkkaan ylös sen, paljonko kuukausi Thaimaassa kahdelta aikuiselta ja yhdeltä vauvalta maksaa.

Mua nimittäin ärsyttää se, kun useista matkajutuista puuttuu hinnat (tosin vaikkapa Mondossa on kyllä hyvin hinnat ilmoitettu, tiedän, koska kirjoitan itsekin siihen). Tuntuu siltä kuin raha ja matkaaminen eivät kuuluisi yhteen: raha olisi jotenkin liian arkista ja barbaarista puhuttaessa reissuun lähtemisestä, tuosta ihmisen ihanasta fantasiasta. (Oikeastaan mä kaipaisin rahapuhetta melkein mihin tahansa lifestyle-juttuun: Miten noilla on varaa asua Ullanlinnassa? Miten nuo pystyi lähtemään maailmanympärysmatkalle? Paljonko se maksoi?) Sitä ei oikein pysty hahmottamaan, olisiko minulla oikeasti varaa tuollaiseen matkaan.

No mutta, tässä tulee: barbaarista rahapuhetta!

Lennot

Helsinki–Bangkok (2 aikuista ja 1 vauva, lapsi lentää Finnairilla ilmaiseksi alle 2-vuotiaana): 1451,07 euroa

Thaimaan sisäiset lennot Air Asialla (2 aikuista ja 1 vauva):

Bangkok–Chiang Mai 100,21

Chiang Mai–Phuket 194,5

Krabi–Bangkok 123,00

417 euroa

YHTEENSÄ: 1868 euroa

Hotellit (2 aikuista ja 1 vauva)

Royal Bangkok China Town 1 yö 42 e

Estia Chiang Mai 3 yötä 62 e

Mae Sariang 1 yö 26 e

Mae Hong Son 2 yötä 72,5

Pai 4 yötä 100 e

Chiang Mai 30

Koh Yao Noi 6 yötä 346,5

Hotelli Koh Lanta 7 yötä 325

hotelli Bangkok 3 yötä 120 e

= 1126 (eli keskimäärin 43 e / yö)

Yövyttiin melko laadukkaissa paikoissa vauvan takia, eli huomattavasti halvemmallakin pääsisi!

Kulkeminen

Auton vuokraamiseen osallistui 4 aikuista (ja 2 vauvaa) ja se maksoi 440 e. Me otettiin semmonen 12-paikkainen mini van turvaistuimineen, ilmastointeineen, eli halvemmallakin olisi päässyt.

Auto 219

 

Käteisellä maksettavat kustannukset

Rahaa vaihdettiin syömisiin, skootterivuokriin, lauttamatkoihin, takseihin, hierontoihin, pääsylippuihin ja shoppailuihin 1200 euroa eli noin 45 000 bahtia.

Koska reissussa oltiin 26 päivää, niin karkeasti laskettuna kolmehenkinen perhe käytti 45 euroa päivässä matkalla. Toki esimerkiksi ne päivät, jolloin mentiin lautalla tai ajettiin paljon taksilla olivat kalliimpia kuin ne päivät, jolloin vain köllöteltiin uima-altaalla. Lisäksi osissa hotelleista ei kuulunut aamiainen hintaan, joten tällöin se piti syödä ulkona (tai ostaa jogurttia ja hedelmiä minibaariin, kuten usein myös tehtiin).

Thaimaassa on melko edullista syödä. Perus annos safkaa on semmonen 100 bahtia eli kolmisen euroa, eli aika edukkaasti pystyi lounaat ja illalliset vetämään. Vaikka me elettiin ihan mukavasti, niin mun mielestä kuitenkin melko edukkaasti!

Käteistä kului: 1200 euroa

YHTEENSÄ MATKA MAKSOI:

Kuukausi Thaimaassa yhden vauvan kanssa perheeltä majoituksineen, matkoineen ja ruokineen maksoi 4414 euroa (eli noin 2200 e per naama).

 

Olisi saletisti päässyt halvemmalla, mutta me ei pihtailtu nyt oikein missään, joten tämä oli tällainen vähän luxusversio. Mutta loppujen lopuksi matka ei ollut niin kallis. Jos olisi vielä vuokrannut Suomessa kämppänsä pois tuoksi ajaksi, niin kuukausi olisi ollut vielä järkevämpi taloudellisesti, mutta ei me jaksettu. 

Kun kelailee, että paljonko kuussa menee rahnaa ihan perus olemiseen, niin siinä mielessä tämä ei ole mikään megalomaaninen isku tilille. Joskaan ei me kyllä normaalisti kuluteta noin paljon elämiseen kuukaudessa. Olen muuten tässä vihdoin suunnittelemassa semmoista taloussarjaa, jossa horisisin juuri tällaisella detskutasolla raha-asioista ja sijoittamisesta, kun olette välillä pyytäneet. Luonnoksissa on jo aika paljon raha-avautumista odottamassa! 

 

 

Muita vinkkipostauksia Thaimaan-matkalle beebelon kanssa:

Kuukauden reittisuunnitelma: ensin pohjoiseen road tripille, sitten etelään rantalomalle

Helsingistä Bangkokiin: vinkit 10 tunnin lennolle vauvan kanssa

Mae Hong Son Loop eli miten onnistua road tripissä vauvan kanssa

Mae Sariang ja miten nukkua vauvan kanssa matkalla

Vauvan syöttäminen Thaimaassa

Näin vauva suojattiin saastaiselta auringolta

Turhimmat ja hyödyllisimmät tavarat reissussa: näin pakkasimme 

 

 

Juliaihminen Facebookissa // Juliaihminen Instagramissa // Juliaihminen YouTubessa // Juliaihminen Bloglovinissa

 

 

Kommentit

möttis (Ei varmistettu)

Mahtavaa! Raha-asioista pitää keskustella! Palkoista ja siitä, mihin ne missäkin päin Suomea riittää, ja että useimmat ihmiset joutuvat valitsemaan mihin erityisesti haluaa elämässään panostaa, eikä ole mahdollista samaan aikaan tehdä lyhyttä työaikaa, asua ison kaupungin keskustassa vimpan päälle sisustetussa kämpässä, pitää kahta autoa, kaukomatkailla vuosittain, harrastaa kalliisti ja hoitaa lapsikatrasta kouluikäiseksi kotona. Joillekin toki on :) Ja palkoista pitää puhua, kun kaikenmaailmanlaurarädyt kuvittelee ettei niitä alle 2600 euroa tienaavia nyt niin juurikaan ole. NO ON.

Peukkuja siis tälle juttusarjalle!

Vierailija (Ei varmistettu)

Oli hyvä postaus, kiitos! Mua kanssa kiinnostaa kovasti mitä kelläkin menee ns peruselämiseen ja paljonko muuhun. Kiinnostaa esim ruokamenot ja asumiskulut (joihin pitää mun mielestä yhdistää autoilukulut, koska edullinen asuminen usein tarkoittaa kahta autoa). Tuo talouden mahdollistaminen on myös kiinnostava pointti, jos raha ei ole tullut perintönä, liittyy suuriin tuloihin yleensä todella paljon työntekoa ainakin jonkun osalta. Jään odottamaan seuraavaa talouspostausta!

Oli muuten kauhistuttavaa lukea toisesta lähteestä mitä maksaa nelilapsisen perheen perusmatkailu tyyliin viikoksi rantalomalle! Kommenteissa suositeltiin mm telttailua (joka varmaan neljän lapsen kanssa on tosi rentouttavaa :D )

EllaGusGus

Erittäin näppärä postaus! Meillä on ollut aika vähän raha-asiaa blogissa, mutta ehdottomasti täytyy siitäkin kirjoitella. Koska todellakin ihmiset sitä miettivät miten jollain on varaa lähteä maailmanympärimatkalle ;) Sijoituspostauksille peukku - tietty!

Dippadaa (Ei varmistettu)

Moi! Tää kommentti nyt ei liity tähän kyseiseen poustaukseen, vaikka tämäkin kiinnostava oli! Sen sijaan haluaisin pyytää päivitystä, jossa kertoisit, mitkä asiat on kivempia taaperon kun vauvan kanssa (vähän tätä sivuseikka jo se hetki sitten kirjoittamasi, mut vielä tarkemmin?). Kun nimimerkki oma vauva 7,5kk ja yhtäkkiä tullut semmoinen "apuasekasvaaseeiooenäämunpikkuinenvaanomaitsensä" -ahdistus. Ja varmaan yhdeksän kymmenestä äidistä jotka oon tavannut, kokee tämän saman jossain vaiheessa (usein jo joskus ykskuukautisen kanssa, ja päivittelee blogeissa että "mihin tää aika menee"). Sen on PAKKO olla myös jotain biologista, ehkä liittyy myös kuukautisten alkuun ("nyt uutta vauvaa ja sassiin", ei kai tää laji muuten lisääntyisi ). Mutta oon ollut aistivinani, et sullakin on tätä ollut, joten onko jotain jutskia, mitkä vähentäisi tätä ahdistusta ja mitkä jutut on isomman vauvan tai lapsen kaa kivempia kuin sen pikku pötkylän? (Toki tiedän näitä itsekin ja odotan innolla esim. Puhetta, mut pieni vertaistuki olisi poikaa!) sun blogi on ihan huippu, luen tätä miehellekin ääneen joka viikko vähän ja kommentoin asioista että "Juliaihminenkin oli sitä mieltä että..." (Mm. Potasta, jonka arvo kaksinkertaistui ostettuamme sen ja JULIAIHMISENKIN sitä kehuttua! :D) että kiitti blogista! Toivottavasti saat tästä kunnon palkkaa, rahasta puheenollen :)

Piupali (Ei varmistettu)

No tyyliin kaikki on parempaa, älä pelkää! :) Vuorovaikutus kehittyy ja siitä tulee tasavertaisempaa kun laps ei ole ainoastaan riippuvainen vaan aktiivinen toimija. Ihan parasta. Ja mahtavinta on just nähdä millanen oma itsensä lapsesta tulee, koska vanhemman mielestä oma lapsi on hauskin, fiksuin, huomaavaisin ja muuten vain paras.

Aa ja on ihanaa kun lapsi nukkuu öisin. Olen kuullut nukkuvista vauvoista, mutta minulle ne vertautuvat yksisarvisiin.

Ja sitten voi aloittaa vauvarumban alusta, kun ne pienet rintaa syövät rääpäleet ovat niin liikuttavia.

Uusi Alku

Mä oon matkalla niin huono laskemaan kokonaiskuluja, vaikka se varmasti ihan helppoa olisikin. Siis et helppo se nyt on ynnätä lennot, hotellit ja muut kiinteät kulut ku ne on niin selkeitä. Nyt vasta, herranen aika aikuisena ihmisenä, laskin ekaa kertaa tiliotteesta paljonko mulla on mennyt kuukaudessa ruokakauppaan, kun miehen kanssa äidyttiin (ihan hyvässä hengessä) pohtimaan kumpi maksaa enemmän ruokaostoksia. Jossain iässä tuokin on ihan hyvä tsekata. Ai niin ja vastaus on minä (mitäs sorrun liimanäppeilemään).

Mäkin oon miettinyt jonkinlaista talouspostausta jo varmaan toista vuotta. Oon miettinyt vinkkeliä, että yleisesti, perheen näkökulmasta vai esim. naisen taloudesta. Jäänkin odottamaan sun postauksia mielenkiinnolla. Ihan liian vähän puhutaan ja jaetaan puhetta rahasta, tuloista ja menoista. Auttaisi varmasti monia hahmottamaan myös omia varantojaan sekä mahdollisuuksiaan - parhaimmillaan voi saada ideoita ja vinkkejä, miten muut ovat hoitaneet että hei, mekin voitais/mäkin voisin.

Saranda
Tyhjä ajatus

Tosi hyvä postaus. Aluksi toi loppusumma sai suun loksahtamaan auki mutta sitten kun mainitsit että kyllähän kotonakin menee rahaa, tajusin pistää summan oikeisiin perspektiiveihin. Meilläkin menee mun avopuolison kanssa rahaa n. 3200e/kuukaudessa kaikkine laskuineen vaikkei tekiskään mitään spessua. Nyt tuli itellenikin hinku kirjoittaa raha-asioista blogiin, kiitti rohkaisemisesta! :)

Radamsa

Kiitos kun puhut rahasta! Sellainen taloudellisen puolen häivyttäminen lifestyle-blogeissa on jotenkin häiritsevää jotkut editorial-tyyppiset tai henkevämmät fìilistelyt poisluettuna.Ei paljon kiinnosta lukea vinkkejä jostain Balin smoothiepaikoista, jos ei ole mitään käsitystä olisiko itsellä varaa lentää niistä nauttimaan. Sen sijaan kauniita maisemakuvia sieltä katselee mielellään ihan ilman hintatietojakin. Faktan ja fiiliksen tasapainoa siis peräänkuuluttaisin.

Taustalla on varmaan juurikin tuo rikkailta omaksuttu ajattelumalli rahasta puhumisen vulgaariudesta (ja epäoleellisuudesta), mutta kun suurin osa meistä ei ole suhteellisen rikkaita, niin siitä on tarpeen puhua. Siitä puhe mistä puute, ja se puhe on rakentavassa hengessä tehtynä hyvinkin hyödyllistä!

Spesifimpänä rahanäkökulmana toivoisin kulutuksen säätämistä tulojen muuttuessa - mitkä jutut tyypillisesti lisää menoja tulojen kasvaessa, ja mistä kermaperseilyistä kannattaa ekana säästää (ja miten tunnistaa ja niellä ne sokeuduttuaan saavutetulle elintasolleen - voi miten halvempaan mehuun vaihtaminen onkin niin karvasta! :D), jos tulot kääntyy laskuun. Myös tulojen epäsäännöllisyyden tuomat haasteet rahankäyttöön ja menojen ennakointi kiinnostaa.

Juliaihminen
Juliaihminen

Vanha sananlasku kuuluu: Jos haluat puhua rahasta, puhu taiteilijoiden kanssa. Jos haluat puhua taiteesta, keskustele pankkiirille. :D

Eli todellakin, siitä puhe mistä puute. Tosi hyviä näkökulmia, otan todellakin käsittelyyn!

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihan loistava postaus, kiitos! Me oltiin viime kesänä kuukausi jenkeissä ja se kustansi jotain 7000€:n luokkaa kahdelta aikuiselta. Laskin kyllä lennot, majoitukset ja kaikki aktiviteetit matkapäiväkirjan loppuun, että voin vertailla tulevaisuudessa. Meillä päiväbudjetti oli 60$ eli kahden ihmisen ruoat ja nähtävyyksiin liittyvät jutut. Hotellit (tai siis motellit ja Airbnb:t maksoi keskimäärin 70€ yö. Mutta siis kannatti laskea, tuli hyvä mieli, ennakointi sujui ja ei jouduttu kieltäytymään mistään. Etukäteen oli säästetty 6000€, joten talous ei ollut ravalla ja luottokortti tapissa, kun palattiin.

Haaveilen seuraavaksi Vietnamista vauvan kanssa, jospa se olisi mahdollista vaikka haaveillaan myös vauvan hoitamisesta kotona kaksi vuotiaaksi... jos lähtis ennen kotihoidontuelle putoamista ;)

Outi / Maa Quzuu (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/maaquzuu

Budjetti Thaimaassa ole juuri nyt ajankohtainen aihe, mutta tämä menee kirjanmerkkeihin kaikkien noiden muiden vauvamatkoja koskevien postauksien vuoksi. Hyvä ja taatusti hyödyllinen ja ajankohtainen kokoelma minulle. Kiitos!

Juliaihminen
Juliaihminen

Ihan huippua! Kiitos!

Venla P (Ei varmistettu) http://vvmkp.blogspot.fi

Sun Tubea seuranneena oli tosi kiva siirtyä myös blogin puolelle seuraamaan sun arkea ja menojasi. Ihanaa että kerrot sen enempää nöyristelemättä matkan hintaa. Lukijana saa hyvän käsityksen siitä, mitenkä paljon tuolla päin maailmaa menee rahaa ja millaisella kulutuksella. Kiva ja hyödyllinen postaus!

Juliaihminen
Juliaihminen

Ihanaa, kiitos huipusta kommentista!

Ja mä fiilaan kanssa sun tubekanavaa superisti, se on niin freesi ja hauska.

Eli suosittelen täällä ehdottomasti muillekin!

Olipas virkistävää lukea postaus jossa tosiaan kerrottiin paljonko mikäkin maksoi.  Kaikkia aina kiinnostaa, mutta jostain syystä näin ei usein tehdä.  Kiitos!!  Ja lisää rahajuttuja vaan:)

La-ura
tuska onni elämä

Täällä kans yksi hullu rahasta puhuja! Välillä huomaan miten ihmiset ympärillä vetää korvat luimuun, kun kerron palkastani ja siitä mihin se riittää ja miten se siihen riittää. Oikeastaan ympäröivien ihmisten suhtautuminen rahasta puhumiseen on saanut minut vähentämään rahasta puhumista. Mutta lopettanut en ole. Välillä jopa repäisen ja kysyn kaverilta suoraan, että mitä se tienaa.

Ja tuohon 2600e/kk. Sairaanhoitaja ei tienaa niin paljoa, että siitä voipi sitten repiä riemua. Kunnallisella puolella tk-vuodeosastolla tienasin  inan alle 2400e ja nyt yksityiselle siirtyessäni inan päälle 2100e plus lisät, miinus verot.

Juliaihminen
Juliaihminen

Rahasta puhuminen on tärkeetä ihan jo sen takia, että jos ei tiedä muiden ammattiryhmien (tai oman sisäisen) palkkoja, ihmisten kokemusmaailmat eriytyvät. Jos ei edes tajua, että joku saa alle 2500 euroa kuussa, voi tulla heittäneeksi kaikenlaisia letkautuksia.

nana2 (Ei varmistettu) http://abc2.com

Terbaru Branded Trendi di Berryb Gratis Pengiriman, Bayar di Tempat (COD), 30 Hari Bekas Fashion OLX olx keperluan pribadi fashion q bekas murah masih blm prnh dipakai murah aja. Fashion & Dompet Bekas Jakarta Barat. Rp 125.000 Online MatahariMall mataharimall p 1272 http://www.jualtasmurahbbs.com/ Jual tas sekolah cath kidston online . backpack murah Kini Anda dapat membeli di toko online MatahariMall. Cek koleksi varian merek branded berkualitas dengan penawaran harga murah. Jakmall jakmall murah Online murah, garansi, lengkap Hanya di Jakmall. Tersisa 1. Anello Handle Backpack Campus Rucksack L Size. murah http://www.tiptips.pw/2017/03/harga-tas-jansport-mini-kw.html harga jansport original 2017 . berkualitas murah 1 Sep 2016 http dejimmyshop Import Tangan Pertama di Jakarta, Dropship Reseller Silahkan Bergabung..!, Pria, Harga Murah produk eibag murah Murah Bandung Pria Dan Harga Dan Model Lengkap eibag. Laptop 15 INCH Kanvas Tribal Kode EIBAG 1818 A. Branded Second http://ziansan.blogspot.co.id/2017/03/online-shop-tas-jansport-murah.html online shop tas jansport kw . Prelo prelo bekas murah branded mu yang sudah tak terpakai di PRELO APP. Aplikasi untuk kamu beli barang second langsung dari smartphone kamu! Terbaru bags backpack women murah Temukan Berbagai Macam Model Branded Terbaru Untuk Anda di Gratis http://www.rumahbelanja.xyz/2017/03/jual-tas-kipling-original.html harga kipling original 2017 . Pengiriman, Bayar di Tempat (COD), 30 Hari harga 300 ribuan Beli Online Murah di 8wood.id harga 300 ribuan murah Beli harga 300 ribuan di 8wood bisa transfer, garansi 7 hari, gratis ongkir belanja harga 300 ribuan sekarang! roxy, reebok, reseller pinterest pin 307652218268993098 murah laptop, https://ziananda.wordpress.com/2017/03/29/tas-kipling-kw-harga-murah-mer... online shop tas kipling kw . lucu murah, laptop murah, harga laptop bodypack, laptop 14 inch SMS WA BB SMS WA Beli murah bukan sekedar fashion tetapi juga berfungsi sebagai laptop . sekolah banyak digunakan saat ini, harga Punggung Shopee Indonesia shopee Punggung cat.36.1047 murah punggung backpack femina https://iniblogananda.tumblr.com/post/158958754006/tas-cath-kidston-sele... harga cath kidston original 2017 . 024. Rp128.000. TURUN HARGA RESTOCK ! hana. Rp55.000 murah GlobalNew {harga termurah} pengiriman gratis Singapura bahu vintage yang messenger kecil besar online etika sari etikasari tag online murah 12 Des 2015 Berbagai model gendong untuk atau punggung atau http://akusaya.weebly.com/blog/model-tas-cath-kidston-terbaru/ online shop tas cath kidston kw . backpack yang sahabat bisa pake dalam menemani Backpack Cewek Import KASKUS fjb.kaskus product 000000000000000016415755 backpack cewek import murah Assalamualaikum wr.wb. Backpack Cewek Import Hai sista kita ada koleksi BACKPACK model nih pastinya http://kabariniitu.blogdetik.com/2017/03/29/jual-tas-ransel-wanita-murah/ harga tas ransel export wanita . modelnya Selempang Kecil. Branded Model Terbaru. djawir threads 99174 murah Murah 30 Ribuan. Yang Murah. Longchamp. Selempang Jeans. Harga 1 Grosir Model Terbaru 2017 Toko Branded mode.co collection model terbaru murah Model Terbaru 2017. Toko Grosir Branded Model http://www.coffeeandme.id/2017/03/harga-tas-ransel-wanita-branded.html simak infonya di sini . Termurah di Batam Terbaru 2017 Butik Online. Harga untuk tampil Trendy Murah vintage untuk tampil trendy murah Jun 2015 Membawa sepertinya sudah menjadi kebiasaan bagi seorang . Ya, karena memang selalu membawa beberapa keperluan Murah, murahsite murahsite wordpress 2016 http://www.mayesa.my.id/2017/03/toko-tas-sekolah-anak-laki-laki.html harga tas sekolah anak jansport . 3 09 murah murah 9 Mar 2016 5 foto, foto, foto terbaru, foto 4 daftar harga, daftar harga murah, distributor MODIS TERBARU Model Terbaru eveshopashop modis terbaru murah 11 Jun 2011 modis terbaru dengan model warna putih berbahan kulit PU yang sangat keren. Sangat cocok untuk kamu http://www.kirana.web.id/2017/03/model-tas-sekolah-anak-perempuan.html online shop tas sekolah terbaru .

Kommentoi