Thaimaa-kuukauden hinnaksi tuli

koh lanta14.jpg

koh lanta5.jpg

Matkalle lähtemisessä yksi iso mysteeri on se, mitä se matka kokonaisuudessaan maksaa. Mä päätin olla kunnon palvelujournalistibloggaaja ja kirjata mahdollisimman tarkkaan ylös sen, paljonko kuukausi Thaimaassa kahdelta aikuiselta ja yhdeltä vauvalta maksaa.

Mua nimittäin ärsyttää se, kun useista matkajutuista puuttuu hinnat (tosin vaikkapa Mondossa on kyllä hyvin hinnat ilmoitettu, tiedän, koska kirjoitan itsekin siihen). Tuntuu siltä kuin raha ja matkaaminen eivät kuuluisi yhteen: raha olisi jotenkin liian arkista ja barbaarista puhuttaessa reissuun lähtemisestä, tuosta ihmisen ihanasta fantasiasta. (Oikeastaan mä kaipaisin rahapuhetta melkein mihin tahansa lifestyle-juttuun: Miten noilla on varaa asua Ullanlinnassa? Miten nuo pystyi lähtemään maailmanympärysmatkalle? Paljonko se maksoi?) Sitä ei oikein pysty hahmottamaan, olisiko minulla oikeasti varaa tuollaiseen matkaan.

No mutta, tässä tulee: barbaarista rahapuhetta!

koh lanta12.jpg

koh lanta19.jpg

Lennot

Helsinki–Bangkok (2 aikuista ja 1 vauva, lapsi lentää Finnairilla ilmaiseksi alle 2-vuotiaana): 1451,07 euroa

Thaimaan sisäiset lennot Air Asialla (2 aikuista ja 1 vauva):

Bangkok–Chiang Mai 100,21

Chiang Mai–Phuket 194,5

Krabi–Bangkok 123,00

417 euroa

YHTEENSÄ: 1868 euroa

koh lanta27.jpg

koh lanta30.jpg

Hotellit (2 aikuista ja 1 vauva)

Royal Bangkok China Town 1 yö 42 e

Estia Chiang Mai 3 yötä 62 e

Mae Sariang 1 yö 26 e

Mae Hong Son 2 yötä 72,5

Pai 4 yötä 100 e

Chiang Mai 30

Koh Yao Noi 6 yötä 346,5

Hotelli Koh Lanta 7 yötä 325

hotelli Bangkok 3 yötä 120 e

= 1126 (eli keskimäärin 43 e / yö)

Yövyttiin melko laadukkaissa paikoissa vauvan takia, eli huomattavasti halvemmallakin pääsisi!

koh lanta33.jpg

Kulkeminen

Auton vuokraamiseen osallistui 4 aikuista (ja 2 vauvaa) ja se maksoi 440 e. Me otettiin semmonen 12-paikkainen mini van turvaistuimineen, ilmastointeineen, eli halvemmallakin olisi päässyt.

Auto 219

 

Käteisellä maksettavat kustannukset

Rahaa vaihdettiin syömisiin, skootterivuokriin, lauttamatkoihin, takseihin, hierontoihin, pääsylippuihin ja shoppailuihin 1200 euroa eli noin 45 000 bahtia.

Koska reissussa oltiin 26 päivää, niin karkeasti laskettuna kolmehenkinen perhe käytti 45 euroa päivässä matkalla. Toki esimerkiksi ne päivät, jolloin mentiin lautalla tai ajettiin paljon taksilla olivat kalliimpia kuin ne päivät, jolloin vain köllöteltiin uima-altaalla. Lisäksi osissa hotelleista ei kuulunut aamiainen hintaan, joten tällöin se piti syödä ulkona (tai ostaa jogurttia ja hedelmiä minibaariin, kuten usein myös tehtiin).

Thaimaassa on melko edullista syödä. Perus annos safkaa on semmonen 100 bahtia eli kolmisen euroa, eli aika edukkaasti pystyi lounaat ja illalliset vetämään. Vaikka me elettiin ihan mukavasti, niin mun mielestä kuitenkin melko edukkaasti!

Käteistä kului: 1200 euroa

koh lanta50.jpg

koh lanta54.jpg

koh lanta56.jpg

YHTEENSÄ MATKA MAKSOI:

Kuukausi Thaimaassa yhden vauvan kanssa perheeltä majoituksineen, matkoineen ja ruokineen maksoi 4414 euroa (eli noin 2200 e per naama).

 

Olisi saletisti päässyt halvemmalla, mutta me ei pihtailtu nyt oikein missään, joten tämä oli tällainen vähän luxusversio. Mutta loppujen lopuksi matka ei ollut niin kallis. Jos olisi vielä vuokrannut Suomessa kämppänsä pois tuoksi ajaksi, niin kuukausi olisi ollut vielä järkevämpi taloudellisesti, mutta ei me jaksettu. 

Kun kelailee, että paljonko kuussa menee rahnaa ihan perus olemiseen, niin siinä mielessä tämä ei ole mikään megalomaaninen isku tilille. Joskaan ei me kyllä normaalisti kuluteta noin paljon elämiseen kuukaudessa. Olen muuten tässä vihdoin suunnittelemassa semmoista taloussarjaa, jossa horisisin juuri tällaisella detskutasolla raha-asioista ja sijoittamisesta, kun olette välillä pyytäneet. Luonnoksissa on jo aika paljon raha-avautumista odottamassa! 

 

 

Muita vinkkipostauksia Thaimaan-matkalle beebelon kanssa:

Kuukauden reittisuunnitelma: ensin pohjoiseen road tripille, sitten etelään rantalomalle

Helsingistä Bangkokiin: vinkit 10 tunnin lennolle vauvan kanssa

Mae Hong Son Loop eli miten onnistua road tripissä vauvan kanssa

Mae Sariang ja miten nukkua vauvan kanssa matkalla

Vauvan syöttäminen Thaimaassa

Näin vauva suojattiin saastaiselta auringolta

Turhimmat ja hyödyllisimmät tavarat reissussa: näin pakkasimme 

 

 

Juliaihminen Facebookissa // Juliaihminen Instagramissa // Juliaihminen YouTubessa // Juliaihminen Bloglovinissa

 

 

Kommentit (19)
  1. Mahtavaa! Raha-asioista pitää keskustella! Palkoista ja siitä, mihin ne missäkin päin Suomea riittää, ja että useimmat ihmiset joutuvat valitsemaan mihin erityisesti haluaa elämässään panostaa, eikä ole mahdollista samaan aikaan tehdä lyhyttä työaikaa, asua ison kaupungin keskustassa vimpan päälle sisustetussa kämpässä, pitää kahta autoa, kaukomatkailla vuosittain, harrastaa kalliisti ja hoitaa lapsikatrasta kouluikäiseksi kotona. Joillekin toki on 🙂 Ja palkoista pitää puhua, kun kaikenmaailmanlaurarädyt kuvittelee ettei niitä alle 2600 euroa tienaavia nyt niin juurikaan ole. NO ON.

    Peukkuja siis tälle juttusarjalle!

    1. Oli hyvä postaus, kiitos! Mua kanssa kiinnostaa kovasti mitä kelläkin menee ns peruselämiseen ja paljonko muuhun. Kiinnostaa esim ruokamenot ja asumiskulut (joihin pitää mun mielestä yhdistää autoilukulut, koska edullinen asuminen usein tarkoittaa kahta autoa). Tuo talouden mahdollistaminen on myös kiinnostava pointti, jos raha ei ole tullut perintönä, liittyy suuriin tuloihin yleensä todella paljon työntekoa ainakin jonkun osalta. Jään odottamaan seuraavaa talouspostausta!

      Oli muuten kauhistuttavaa lukea toisesta lähteestä mitä maksaa nelilapsisen perheen perusmatkailu tyyliin viikoksi rantalomalle! Kommenteissa suositeltiin mm telttailua (joka varmaan neljän lapsen kanssa on tosi rentouttavaa 😀 )

  2. Erittäin näppärä postaus! Meillä on ollut aika vähän raha-asiaa blogissa, mutta ehdottomasti täytyy siitäkin kirjoitella. Koska todellakin ihmiset sitä miettivät miten jollain on varaa lähteä maailmanympärimatkalle 😉 Sijoituspostauksille peukku – tietty!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *