Thaimaalainen perhepeti

Juliaihminen

Ennen Thaimaahan tulemista pelkäsin sitä, miten me oikein nukutaan täällä. Mietin, pitääkö ihmisen kantaa joku erillinen matkasänky vauvalle. (Täällä ei ole syöttötuoleja tai vauvojen pinnasänkyjä tarjolla käytännössä missään.) Kotona me nimittäin nukutaan yltiöromanttisesti niin, että mä ja Alppu koisaillaan kahdestaan parisängyssä ja Tiki nukkuu patjalla man cavessaan. Suunnitelmana toki on, että Alppuli menisi nukkumaan pinnasänkyyn ja Tiki tulisi takaisin mun viereeni, mutta laiskuus ja mukavuudenhalu ovat ajanut meidät tällaiseen ratkaisuun. Ehkä jonain päivänä vielä.

Niinpä ajatus siitä, että joudutaan nukkumaan kolmestaan parisängyssä tuntui tuskaiselta. Alppuli on vanha unissaanmatkaaja, ja usein se vetää pari kierrosta itsensä ympäri unostensa aikana. Kuitenkin jo Bangkokissa paljastui, että huoli on turha. Ah! Kaikissa meidän majapaikoissa on ollut ihanan leveät sängyt. Ollaan nukuttu hirmu hyvin! Tiki oikein iloitsi, miten tuntuu niin läheiseltä ja mukavalta nukkua meidän kanssa. Vähän kuin oltaisiin oikea ydinperhe! (Mikä me siis toki ollaan, joskaan ei öisin.) Ehkä me hullutellaan ja yritetään tällaista kotonakin! Joskin silloin meidän pitäisi kasvattaa meidän 160 senttiä leveää sänkyä noin 250-senttiseksi. 

Ainoa, mikä vähän häiritsee nukkumista täällä, on ilmastointi. Luultavasti Bono lauloi siitä With or without you -biisissään. I can't live (or sleep) with (ilmastointi) or without (ilmastointi). No, ollaan valittu ilmastointi plus yskä.

Onhan se nyt tietysti maailman suurin läppä, että ihminen lentää toiselle puolelle maailmaa, jotta se voisi palella ilmastoidussa hotellihuoneessa, kun ulkona on 30 astetta lämmintä.

Vielä sananen meidän road tripin ensimmäisestä kohteesta: Mae Sariang on suloinen pieni kaupunki etelään Chiang Maista. Parasta siellä oli meidän fantastinen majapaikka (linkit meidän majoituksiin täällä), joka oli sisustettu thai kitch -tyylillä, mitä kovasti fiilistelen.

Normaalisti inhoan sitä, kun matkaoppaissa sanotaan: "Tulet tänne päiväksi, mutta haluatkin jäädä viikoksi." Yleensä en koskaan halua jäädä niihin mestoihin enemmäksi aikaa kuin olin alun perin suunnitellut, kyllä sitä tietää, onko jossain Äänekoskea pienemmässä paikassa nähtävää päiväksi vai viikoksi. No, Mae Sariangiin olisin voinut jäädä vielä toiseksi yöksi (en nyt sentään viikoksi!). Ihan vain uima-altaan yllä olevien värikkäiden viirien takia.

 

 

 

Thukkasten Thaimaa-kuukausi:

Kuukauden reittisuunnitelma: Ensin pohjoiseen road tripille, sitten etelään rantalomalle

Helsingistä Bangkokiin: 10 tunnin lento vauvan kanssa

Vauva saapuu Bangkokiin

Vauva hippeytyy iltabasaarilla

Mae Hong Son Loop eli road trip vauvan kanssa

 

 

Kommentoi