Tietokirjailija Thurén

Juliaihminen

Jes jes jes jes jes!

Kun Gummeruksen Syksyn 2018 kirjat -katalogin avaa sivulta 53, siellä olen minä! Asiantuntevana kameraan katsoen, valmiina kertomaan totuuden kaikesta.

Tämä tuskin nyt tulee enää kenellekään yllätyksenä, kun olen horissut, tuskaillut ja riemuinnut aiheesta esimerkiksi insta storyssäni viimeiset puoli vuotta, mutta totta tosiaan: kirjoitan kirjaa, jossa puhutaan kaikenlaisia rahahommia mahdollisimman kiinnostavalla ja hauskalla (omasta mielestäni) tavalla. Tällä hetkellä työstän viimeisiä fiksauksia tästä käytännön taloustietokirjasta, jonka Gummerus julkaisee syyskuussa. 

Jotkut saattavat muistaa, että mua haastateltiin viime syksynä Hesariin näistä rahahommista. Se oli aivan mieletön onnenpotku, koska lehtijuttu johti siihen, että Gummeruksen käytännön tietokirjallisuuden kustannuspäällikkö laittoi mulle lehden ilmestymisen aamuna viestiä ja kysyi, tulisinko tapaamaan. Menin heti seuraavana päivänä Gummerukselle, ja Messo kysyi, kiinnostaisiko kirjoittaa aiheesta kirja. 

No siis todellakin kiinnosti! Kiinnosti enemmän kuin mikään muu! Kirjan kirjoittaminen on ollut mun suuri unelma, josta aiemmin ajattelin, että eihän sellainen omalla kohdalla ole mahdollista. Ja siitä hommat sitten lähtivät eskaloitumaan. Kustannussopimus viimeisteli mun päätöksen irtisanoutua vakiduunista ja ryhtyä friikuksi. 

Ja vitsit mä olen ollut onnellinen. Tätä kirjaa on ollut aivan sairaan kivaa ja kiinnostavaa kirjoittaa. On ollut niin mukavaa kertoa ihmisille, että: "Kirjoitan kirjaa rahasta." (Öhöhöhöhöh.)

Kirjan nimi on Kaikki rahasta, ja niinpä mun on todellakin tehnyt mieli kertoa aivan kaikki rahasta. Onneksi mulla on tosi hyvä kustannustoimittaja, joka on kertonut, että ihan kaikkea rahasta (esimerkiksi rahan historiaa) ei tarvitse kertoa.

Olen syksyn ja kevään mittaan haastatellut kirjaan 50 eri asiantuntijaa, keskustellut yli 200 "tavallisen ihmisen" kanssa (koska ilmeisesti mielestäni asiantuntijat eivät ole tavallisia) ja kirjoitellut menemään. Nyt tuntuu, että tästä tulee hyvä.

Yhtenä päivänä sitä kirjoittaa blogiinsa postauksen, jossa kertoo, että nyt minä aion puhua antaumuksellisesti rahasta, ja toisena päivänä sitten pääsee kirjoittamaan tästä lempiaiheestaan kokonaisen kirjan.

Elämä on niin siistiä!

 

Lue myös:

Miksi olen alkanut puhua rahasta

Urakriisin ratkaisu, irtisanouduin

Hesarin toimittaja kävi

 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

 

Kommentit

marjaraj (Ei varmistettu)

"Myös sähkökirja" <3 Ostan ehti syyskuussa \o/

Juliaihminen
Juliaihminen

Jeee, ihanaa! <3

Kaa (Ei varmistettu)

Jesjes ja onnea! Toivottavasti kirja tulee Bookbeatiin.

Ja toivottavasti saadaan vielä jatkossa lukea täältä blogistakin rahajuttuja, sillä niistä seuranneet keskustelut kommenteissa ovat olleet yhtä antoisaa luettavaa kuin itse postaukset.

Juliaihminen
Juliaihminen

Todellakin tulee! Ja olen ihan samaa mieltä, kommentit on täällä golden.

Muun muassa tällä viikolla aion viimein kirjoittaa tästä kauan lupailemastani aiheesta eli vastuullisesta sijoittamisesta :)

Kaa (Ei varmistettu)

Jes! Olen odottanut sitä kuin kuuta nousevaa (vaikka pelkäänkin maailmantuskan lisääntyvän entisestään).

Vierailija (Ei varmistettu)

Vau, onnittelut! Osaatko sanoa, millainen on kohderyhmä? Onko kirjassa oikeasti hands on vinkkejä myös ihmisille, joiden talous on ihan kuralla vai enemmän heille, jotka on olleet fiksuja jo pitkään ja joilla on kohdtuulliset tulot?

Juliaihminen
Juliaihminen

Jee, kiitos! Ja kyllä on, yksi kokonainen luku on omistettu ylivelkaantumiselle. Ja annan kaikkeni siihen, etten richsplainaisi siinä (mun suurin pelkoni ja haasteeni noin elämässä yleensä)! :D

Mutta sitten on myös paljon kamaa ihmiselle, jolla on ok tulot ja hyvät taloustaidot. :)

iidis
Varpain jaloin

Hienoa! Onnea kirjoitus projektin loppusuoralle!

Juliaihminen
Juliaihminen

Kiitos! <3

Jesjesjes kuulostaa tosi mielenkiintoiselta! Menee heti lukulistalle kun on julkiastu!

Juliaihminen
Juliaihminen

Upeeta!!

Vierailija (Ei varmistettu)

Tuleeko kirja myös äänikirjana esim. BookBeatiin? Ois mahtavaa!

Juliaihminen
Juliaihminen

Niin olisi! Toivon tosi paljon! Mun mielestä Gummerukselta on paljon mennyt BookBeatiin, joten luulisin näin, mutta pitää vielä yrittää kinuta siellä :D

opiskelija(vielä pitkään) (Ei varmistettu)

Onneksi olkoon Julia! Olet huikea!!! Minullekkin mielettömän säästämisinspiksen lähde! Hyvä sinä!

Kysymys: En millään malttaisi odottaa että pääsen työmarkkinoille täysiaikaisesti, sillä haaveena on oma asunto (eikä vähiten sun innoittamana). Olisiko sun mielestäsi hullu ajatus aloittaa ASP-säästäminen opintolainalla? Kuulin että jotkut niin tekevät, mutta onko siinä järkeä? Opintolainahyvitykseen minulla on toistaiseksi hyvät tsäänssit mutta valmistumiseen on sen verran monta vuotta, että mistäs sitä ikinä tietää saanko sitä. Neuvoja?

Juliaihminen
Juliaihminen

Mun mielestä ihan hyvä idea. Tiedän paljon jengiä, jotka ovat ASP-säästäneet tai sijoittaneet opintolainaa menestyksekkäästi. Kun systeemi on tällainen, siitä kannattaa ottaa ilo irti :) Kunhan suurinpiirtein uskoo, että saa lainan maksettua hakisin eikä se aiheuta taloudellista ahdinkoa tulevaisuudessa, niin en näe että miksi ei.

opiskelija(vielä pitkään) (Ei varmistettu)

Okei, varmaan ryhdyn sitten tuumasta toimeen kun rahaguruni on noin suopeana ;D Eikö toi ole aika riskitöntäkin kun sen ASPin voi ymmärtääkseni lopettaa milloin vaan? Jos nk. paska osuu tuulettimeen. t. Pahimpaan varautuja

Juliaihminen
Juliaihminen

No näin mä sen näen! Totta kai se voi olla jonkun mielestä jotenkin moraalitonta, koska ”opintolaina on tarkoitettu elämiseen”, mutta toisaalta tällä hetkellä nuoret eivät pääse asuntomarkkinoille juuri muulla kuin ASP-lainalla kiinni, etenkin nyt kun Fiva linjasi, että pitää olla normilainassa 15 % käsiraha. Jos kelaa esim pk-seudun asuntoja, niin menee aika pitkään ennen kuin saa 200k yksiötä varten säästettyä sen 30 k vuokran maksamisen ohella, kun vuokratasokin on niin hemmetin kova. Eli itse en näe tätä minään suurena moraalittomuutena.

piia_ (Ei varmistettu)

Onnea Julia! Tää on kyllä ihan mahtava juttu ja todiste siitä, että äitiyslomalla päätä sekoittavat pohdinnot voivat tuottaa toteutuneita unelmia. Tänään juuri puhuin naapurini kanssa siitä, miten emme olisi tässä - tekemässä mielekästä ja omaan elämään täydellisesti sopivaa duunia - jos emme olisi pitäneet pakollista breikkiä turvallisesta työelämästä.

Lumos

VAU, ihan mieletön juttu! <3 Niin ne unelmat toteutuu, kun niistä uskaltaa puhua ääneen. Tai tässä tapauksessa painattaa Hesariin. :D

PP (Ei varmistettu)

Mahtava juttu ja menee ostolistalle. Meidän lasten säästörahat lojuu vaan pankkitilillä ja kirjan myötä voin sitten alkaa perehtymään muun muassa niiden sijoittamiseen.

Juliaihminen
Juliaihminen

Kyllä kyllä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Wau, o n n e a!!!
Olet kyllä kaiken kustannusalan hunajan enemmän kuin ansainnut, kun saamme ilmaiseksi näitä mahtavia kirjoituksiasi lukea.

Ja koska säästäminen, tämän kirjan luen työpaikkani, kirjaston, kautta! ;D

Juliaihminen
Juliaihminen

Oikein!!! Kirjasto 4 the win!

Mius (Ei varmistettu)

Ihan huippua! Oot niin rautainen mimmi ja mun idoli!

Ja täältä myös iso toive Bookbeatille, ain't nobody got time to oikeesti lukea-lukea kirjoja, mutta kuunnellen niitä saa ahmittua monta viikossa!

Juliaihminen
Juliaihminen

True that! Hitto kun saisi jonkun messevän äänen lukemaan sen.. mmmmm!!!

Anumaaria78
Mis(s)Fit

Jes jes jes, kuten itsekin, sinulta oppimani sanon! :D Tämä on luettava/kuunneltava!

Juliaihminen
Juliaihminen

Jee! :)

Pax
Liikehdintää

Oon kyllä huikean onnellinen sun puolesta! Ja jotenkin tulee hyvä fiilis muutenkin, kun seuraa sun uraetenemistä. Se on sellaista virtaviivaista meininkiä: yksi asia johtaa toiseen ja se voimaannuttaa, vaikka toki myös saa janoamaan jo takaisin työmarkkinoille täältä hoitovapaalta.

Juliaihminen
Juliaihminen

No just näin! Eikä kyllä kannata kiirehtiä, jutut odottaa kyllä ja sitten asiat vain loksahtelee paikalleen :)

EvaDo (Ei varmistettu)

Hei osaatko sanoa milloin kirjasi ilmestyy? :)

Juliaihminen
Juliaihminen

Näillä näkymin syyskuussa! :)

HannaMJ (Ei varmistettu)

Vautsi, onnea! :) Luen varmasti.

Juliaihminen
Juliaihminen

Huippua! :)

Alvatar (Ei varmistettu)

Ihan mahtavaa! Menee lukulistalle välittömästi - ja ostoslistalle, koska kirjat on sitä kiinteää omaisuutta joka tekee mut onnelliseksi :D

Juliaihminen
Juliaihminen

Sama täällä! Ja jeee!

A.S. (Ei varmistettu)

Jee, onnea! Oot kyllä ihan superihminen!

Kommentoi