Tietokirjailija Thurén

tietokirja2.jpg

Jes jes jes jes jes!

Kun Gummeruksen Syksyn 2018 kirjat -katalogin avaa sivulta 53, siellä olen minä! Asiantuntevana kameraan katsoen, valmiina kertomaan totuuden kaikesta.

Tämä tuskin nyt tulee enää kenellekään yllätyksenä, kun olen horissut, tuskaillut ja riemuinnut aiheesta esimerkiksi insta storyssäni viimeiset puoli vuotta, mutta totta tosiaan: kirjoitan kirjaa, jossa puhutaan kaikenlaisia rahahommia mahdollisimman kiinnostavalla ja hauskalla (omasta mielestäni) tavalla. Tällä hetkellä työstän viimeisiä fiksauksia tästä käytännön taloustietokirjasta, jonka Gummerus julkaisee syyskuussa. 

tietokirja.jpg

Jotkut saattavat muistaa, että mua haastateltiin viime syksynä Hesariin näistä rahahommista. Se oli aivan mieletön onnenpotku, koska lehtijuttu johti siihen, että Gummeruksen käytännön tietokirjallisuuden kustannuspäällikkö laittoi mulle lehden ilmestymisen aamuna viestiä ja kysyi, tulisinko tapaamaan. Menin heti seuraavana päivänä Gummerukselle, ja Messo kysyi, kiinnostaisiko kirjoittaa aiheesta kirja. 

No siis todellakin kiinnosti! Kiinnosti enemmän kuin mikään muu! Kirjan kirjoittaminen on ollut mun suuri unelma, josta aiemmin ajattelin, että eihän sellainen omalla kohdalla ole mahdollista. Ja siitä hommat sitten lähtivät eskaloitumaan. Kustannussopimus viimeisteli mun päätöksen irtisanoutua vakiduunista ja ryhtyä friikuksi. 

Ja vitsit mä olen ollut onnellinen. Tätä kirjaa on ollut aivan sairaan kivaa ja kiinnostavaa kirjoittaa. On ollut niin mukavaa kertoa ihmisille, että: ”Kirjoitan kirjaa rahasta.” (Öhöhöhöhöh.)

Kirjan nimi on Kaikki rahasta, ja niinpä mun on todellakin tehnyt mieli kertoa aivan kaikki rahasta. Onneksi mulla on tosi hyvä kustannustoimittaja, joka on kertonut, että ihan kaikkea rahasta (esimerkiksi rahan historiaa) ei tarvitse kertoa.

Olen syksyn ja kevään mittaan haastatellut kirjaan 50 eri asiantuntijaa, keskustellut yli 200 ”tavallisen ihmisen” kanssa (koska ilmeisesti mielestäni asiantuntijat eivät ole tavallisia) ja kirjoitellut menemään. Nyt tuntuu, että tästä tulee hyvä.

tietokirja4.jpg

Yhtenä päivänä sitä kirjoittaa blogiinsa postauksen, jossa kertoo, että nyt minä aion puhua antaumuksellisesti rahasta, ja toisena päivänä sitten pääsee kirjoittamaan tästä lempiaiheestaan kokonaisen kirjan.

Elämä on niin siistiä!

 

Lue myös:

Miksi olen alkanut puhua rahasta

Urakriisin ratkaisu, irtisanouduin

Hesarin toimittaja kävi

 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

 

Kommentit (36)
 1. ”Myös sähkökirja” <3 Ostan ehti syyskuussa o/

 2. Jesjes ja onnea! Toivottavasti kirja tulee Bookbeatiin.

  Ja toivottavasti saadaan vielä jatkossa lukea täältä blogistakin rahajuttuja, sillä niistä seuranneet keskustelut kommenteissa ovat olleet yhtä antoisaa luettavaa kuin itse postaukset.

  1. Todellakin tulee! Ja olen ihan samaa mieltä, kommentit on täällä golden.

   Muun muassa tällä viikolla aion viimein kirjoittaa tästä kauan lupailemastani aiheesta eli vastuullisesta sijoittamisesta 🙂

   1. Jes! Olen odottanut sitä kuin kuuta nousevaa (vaikka pelkäänkin maailmantuskan lisääntyvän entisestään).

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *