Tipu kananmunassa (ja onni syömessä)

Juliaihminen

Jaan aivan liian harvoin upeita reseptejä blogissani. Se johtuu lähinnä siitä, että olen niin onneton kokkaaja. Mutta aina välillä mua kohtaa onni ja pääsen rippaamaan jonkun toisen kokkauksia. Tällä kertaa kokkailtiin Lotan ja Sofian kanssa Lotan löytämällä ja modaamalla reseptillä.

Nyt kerron, miten tehdään tuollainen suloinen alkupala pääsiäisaterialle (toki jos sitä miettii vähän liian pitkään, se muuttuu makaaberiksi: kananmunasta tehty tipu).  

1. Kokoa saman katon alle joukko ihmisiä, joiden kanssa pieni sekoileminen muuttuu nopeasti hysteeriseksi. Esimerkiksi siskot (Sofia ja Lotta) käyvät.

2. Keitä kananmunat, kuori ne. Osallista myös lapsia ja anna heidänkin kokkailla. Huomaa tämän jälkeen, että 1,5-vuotiaan tytön kananmunan kuorimistaidot eivät vastaa esteettistä silmääsi. 

3. Leikkaa pieni siivu munan suipommasta päästä (jotta muna pysyy pystyssä) ja vähän isompi siivu munan laveasta päästä (jotta saat kaivettua keltuaisen ulos).

4. Kaiva keltuainen ulos. Ylpeile uskomattomilla keltuaisen uloskaivamistaidoillasi kaksi vuotta vanhemmalle isosiskollesi. Sen jälkeen huomaa, että siinä ajassa kun olet itse kaivanut pieteetillä yhden keltuaisen, isosiskosi (tuo rivakka kahden tytön äiti) on kaivanut seitsemästä munasta keltuaisen. Palaa syvällä sielussasi lapsuuden rooliisi, jossa halusit aina tehdä vaikutuksen isosiskoosi, mutta olit kuitenkin valovuosien päässä hänen taidoistaan. Musitele kuitenkin lämmöllä sitä, että siskosi jaksoi kehua sinua eikä koskaan vähätellyt sinua, vaikka kiipeilit puuhun kömpelömmin, keksit vähän huonommat sanaleikit ja sinun panoksesi majan rakentamiseen ei ollut yhtä systemaattista.

5. Sekoita keltuaisiin truuttaus majoneesia. Survo keltuaismajoneesitahna tyhjiin kananmuniin ja taputtele se sormellasi sileäksi. Katsele kateellisena, kun isosiskosi onnistuu myös tässä askareessa nopeammin ja kauniimmin. Ole iloinen siskosi keltuaismajoneesitahnan taputtelutaidoista äläkä lähde kateuden tielle, josta paluuta ei ole.

6. Katso sivusilmällä, kun oma jälkikasvusi (jota ei todellakaan osallistettu tähän ruuanlaittoporsessiin) ottaa ensimmäisiä askeliaan itsenäisesti (!!!). 

7. Ota jääkaapista porkkana.

8. Pidä porkkanaa apaattisesti kädessäsi ja odottele ohjeita.

9. Kuori porkkana, leikkaa siitä ohuita siivuja ja tämän jälkeen leikkaa niistä veitsellä tipujen jalkoja ja nokkia. Katsele siskosi uskomatonta porkkanatipunjalkataidonnäytettä ja mieti mielessäsi: Olisiko minusta tuohon? Päätä, että olisi, sillä olethan sentään vanhempi kuin pikkusiskosi!

10. Asettele tipuille hatuksi lavean pään kananmunaviipale. Upota tipun naamaan nokka ja kaksi silmää. (Internetin ohjeessa puhuttiin mustapippurista, mutta kuka haluaa syödä kokonaisia mustapippureita?! Päädyimme kakkukoristeisiin.)

11. Ihastele aikaansaannostasi ja ymmärrä, että tässä sitä eletään aikuisen ihmisen elämää, jossa tällaisia juttuja humps vain tehdään, ja ne tuntuvat ihan tavallisilta ja lapsesi voi ajatella, että hän elää perheessä, jossa on tapana askaroida pieteetillä tipualkupaloja eikä omiin kädentaitoihin suhtauduta vähättelevästi, suorastaan alentuvasti. Tunne riemua sielussasi siitä, että ehkä lapsesi ei peri sinun surkeaa askartelu- ja kokkausitsetuntoa, vaan tätinsä tomeran ja esteettisen otteen.

12. Asettele alkupalalautaselle salaatinlehvä, tipukananmuna ja sen alle pienet porkkanajalat.

13. Katsele, kun aurinko siivilöityy siskosi upean rintamamiestalon moneen suuntaan aukeavista ikkunoista olohuoneen pöydälle, ihastele hänen pääsiäiskattaustaan ja tunne syvää onnea siitä, että tämä on lapsesi lapsuutta ja sinun aikuisuutta, eli te molemmat voitatte. 

14. Istahda pääsiäisaterialle ja nosta malja.

Ihanaa pääsiäistä!

 

 

 

Lue myös:

Pelottavan herkullinen kurpitsapiirakka

 

 

Juliaihminen Facebookissa // Juliaihminen Instagramissa // Juliaihminen YouTubessa // Juliaihminen Bloglovinissa

 

 

Kommentoi