Top 5 taaperon yököttävimmät makuelämykset

Juliaihminen

"Se fiilis, kun kävelet kylppäriin ja näet lapsen juovan päällä olevan pesukoneen poistovesiletkusta", mun yksi kaveri whatsappasi mulle sunnuntaina. 

Niiin tuttua! 

Nyt ollaan siinä iässä, että ihan kaikki laitetaan suuhun. Esimerkiksi tällaisia juttuja on käyty maistelemassa:

1. Vessaharja (Nykyään meidän vessaharjaa säilytetään tyylikkäästi pesukoneen päällä.)

2. Suullinen hiekkaa (Taas eilen puistossa lähdettiin kotiin naama hiekassa. Miksei jumala luonut hiekasta pahemman makuista?)

3. Pieniä kiviä (Nykyään pitää eteisen kuramatot imuroida melko usein.)

4. Nahkakenkä (Käy se kiillotus näinkin.)

5. Ravintolan tuhkakuppi (Onneksi puhdas, mutta silti.)


Vauvakerhossa eräs äiti kertoi tuttavan lapsesta, joka oli pihalla mutustanut jotain. "Näytähän, mitä sulla on siinä? Ahaa, kuollut lintu."

Ja tästä tuli mieleen, että kaverin pikkusisko oli myös pienenä laittanut ulkopukunsa taskuun kuolleen hiiren, koska se oli ajatellut, että hiiri nukkuu. Äiti oli löytänyt tämän viikon päästä, hajun perusteella.

 

Mitäs ilahduttavia juttuja teidän lastenne suusta on löytynyt?

 

Katso myös video:

Varaudu tällaiseen kohtaloon, kun matkustat vauvan kanssa

 

 

Kuvassa: Makumatkalla Thaimaassa vaavelo ryysti usein merivettä UV-asunsa hihasta. Mutta onneksi välillä se pääsi nauttimaan ihan oikeistakin herkuista.

 

Juliaihminen Facebookissa // Juliaihminen Instagramissa // Juliaihminen YouTubessa // Juliaihminen Bloglovinissa

 

 

 

Kommentit

nansk

Tää ei ehkä ollut fiksuin teksti lukea syödessä. Yäh. Kuollut lintu. Eeeeeeeei hyi.

Ehkä tää on nyt sit sitä vastustuskykyä.

Juliaihminen
Juliaihminen

Ehkä.

:D

CougarWoman
CougarWoman

Mä söin pienenä Natusanin arserasvaa, se oli mun mielestä hyvää. Silleen suoraan tuubista truuttasin suuhun. Tummeli meni kanssa paremman puutteessa. 

Ai juu ja Ykkösmies söi pienenä siiroja. Elävänä. 

Juliaihminen
Juliaihminen

Ykkösmies oli trendien edelläkävijä! Toki tuo elävänä syöminen on jo aika hc-raakaruokailua.

Tommi K
Isyyspakkaus

Rouva muistelee edelleen, miten tyttö söi kerran tuubillisen sitruunan tuoksuista käsivoidetta. Samaan aikaan hänelle ei tahtonut maistua oikea ruoka lainkaan.

Juliaihminen
Juliaihminen

Neiti tunnistaa laadun!

Torey
Näissä neliöissä

Hei meiän pienemmän neidin herkkua oli just se Lemon juice&glycerine -käsirasva! :D Piti piilottaa tuubi kun 1v levitti sitä käsiin ja kasvoihin, ja sitten mussutti osan. Piti huolta kosteustasapainosta. :D Pakko kai sen on sitten olla hyvää jos useampikin sitruunaista rasvaa syö! 

iidis
Varpain jaloin

Hiekka ja lumi on maistuneet meidän sankarille tänä talvena. Myös räkä ja napanöyhtä maistuu, ja niitä poika auliisti tarjoaa myös äidille. "Maista äiti! Maista oikeesti, tää hyvää. Maista! Tosi hyvää, nam nam nam!"

Heh (Ei varmistettu)

No mut räkähän ON hyvää! :D

Juliaihminen
Juliaihminen

Hahahaha! Ihanaa, että vielä oikein kohteliaana poikana jakaa omasta herkkuannoksestaan <3

HannaÄm (Ei varmistettu)

Heh, tää on varmasti (onhan onhan onhan???) koiraperheistä tuttua: parasta on koiran puruluut/lelut. Sophie-kirahvit maistu enää yhtään miltään, kun on päässyt aidon lehmännahkaisen sekä mielellään koiran pehmeäksi kaluaman (ja kaikki kodin pölyt keränneen) solmuluun makuun! Maistuis varmaan sullekin! Vai miten se meni...

SaaraSofia (Ei varmistettu)

Tää nyt voi olla ihan mainstream-tarina, mutta lastentarhanopettajana sitä näkee kaikenlaista. Just eilen töissä ryhmän reilun vuoden ikäinen kuopus oli ollut epäilyttävän pitkään hiljaa, ja kun havahduin siihen, että jokin tässä nyt haiskahtaa, kaveri löytyi kauhomasta vessanpöntöstä leluilla vessanpönttövettä suoraan suuhun. NAM. Kerran annettiin samaisen lapsen kokeilla suolasta tehtyä taikataikinaa sillä ajatuksella, että kerran se kai maistaa ja toteaa sitten ettei kannata. Vielä mitä, tyyppi popsi suolataikinaa niin kauan kunnes todettiin että kohta tulee veritulppa ja taikina takavarikoitiin kamalan "ette vie mun herkkua"-itkun säestämänä.

Pikkuveli taas söi pienenä tupakantumppeja ja pikkukiviä. Muistan yhä kun kysyttäessä "onko sulla jotain suussa?" veli pudisti päätään kieltävästi posket pullottaen pikkukivistä ja suuttui, jos niitä kaiveli pois. Kai ne tekee hyvää ruuansulatukselle, kuten hiekkakin...

Juliaihminen
Juliaihminen

En kestä! Suolataikinasta veritulppa, priceless :D :D

Jutta (Ei varmistettu)

1-vuotias söi WC-pöntön seinämästä wc-raikastinta... oli kynsillä rapsutellut sellasesta geelinapista palasia suuhun. Lapsi haisi koko loppupäivän sille raikastimelle. Yök! Googleen "vauva söi wc-raikastinta", niin eräässä vauva.fi-ketjussa useampi vanhempi kirjoitti, että on ihan klassikko, että lapsi juo ne vessaharjan kuppiin jääneet vedenjämät. HYI V!!!

Juliaihminen
Juliaihminen

Just toi wc-harjan kupin sisällön juominen on mun semmonen helvetinskenaario. 

On niin käsittämätöntä, miten tuo lapsonen tekee kaikkea sellaista, mitä mä en pystyisi tekemään, vaikka mulle annettais 1000 euroa.

Jutta (Ei varmistettu)

Taaperolle jokainen vessaharjakupillinen on mahdollisuus seikkailuun.

Sanni Tee Tee

Kuopus maisteli 1-vuotiaana ulkorappusille pläjähtänyttä linnunkakkaa. Olin jo siinä vaiheessa aika karaistunut mutsi, mutta tämän näyn edessä friikahdin pahasti.

Juoksutin tietenkin huutavan lapsen sisälle täydelliseen suuhuuhteluun - ja sitten autolla täyttä vauhtia ensiapuun. Olin oikeasti varma, että lapsen henki on vaarassa tai että vähintään hänet kiidätetään vatsahuuhteluun ja sen jälkeen vietämme viikon karanteenissa.

Koska siis. Linnunkakka. Linnut. Taudit ja virukset. Lintuinfluenssa. Ebola... Kauhukuvat risteilivät mielessäni vailla minkäänlaista realismia.

Noh. Ystävällinen lääkäri kysyi, että kuinkas paljon se lapsi ennätti sitä linnunkakkaa syödä. "No se nuolaisi sitä siitä rappuselta, kun mun silmä vältti", totesi mom-of-the-year. Ja kerroin suun perusteellisesta vesipesusta tapahtuman jälkeen.

Lääkäriä hymyilytti. "Nooh, perusterveillä lapsilla ihan vatsahapot kyllä yleensä hoitavat tällaiset. Että voitte lähteä rauhassa kotiin"

Ok.

En silti ehkä koskaan toivu tästä.

Juliaihminen
Juliaihminen

Hei hyvä tietää! Vatsahapot, armeliaat vatsahapot! :D

Sanni Tee Tee

Isot sisarukset kertovat tätä stooria kuopuksen uskomattomana sankaritarinana. :'-D

Miesihminen (Ei varmistettu)

http://www.stark-suomi.fi/fi/viemäröintiliitin-105385

Tuollainen palikka lavuaarin alle ja poistovesiletku siihen kiinni, niin loppuu taaperolta huuhteluveden ryypiskely.

Juliaihminen
Juliaihminen

Mainio vinkki, kiitos!

Annnikki (Ei varmistettu)

Nuorempi lapsi on maistanut kaikkea. Kuitenkin yksi suosikkini liittyy ikiaikaiseen klassikkoon eli räkään.
Istuimme autossa, kyselin etupenkiltä että mitä takapenkille kuuluu. 2-vuotias tyynesti totesi: "Ihan hyvää. Syön räkää. " 4-vuotias, vanha herkkusuu, jatkoi että koska ei ostettu matkaeväitä, on lasten pakko syödä räkää. Kehtasi vielä lisätä, että nam nam.

Juliaihminen
Juliaihminen

Pientä uhriutumista lapsilta, hahahah. No ei vaan, teillä on huumorintajuiset epelit! :D

Mertta (Ei varmistettu)

Ystäväni suuttui pienenä puhelimessa puhuneelle äidilleen ja nielaisi 5 cm pituisen rautanaulan. Röntgenin kautta kotiin ja potasta se löytyi parin päivän päästä. Itse nielin suutuksissani legopalikan.

Juliaihminen
Juliaihminen

Omg! Syöminen kostona, toi on kanssa yksi, mihin pitää varautua :D

Torey
Näissä neliöissä

Siskoni veteli ihan pienenä kukkamultaa. Äitillä meinasi mennä hermo kun aina löyty multaa lattioilta ja kukkaruukuissa pienen sormen koukkasun jälki. :D

Omat lapset on maistellu ne perus kivet, kepit ja kissan ruuat, mutta oon niin pöpökammonen, että kun toinen kertoi kaverinsa kanssa löytäneen heiniä ja jyviä, joita olivat sitten maistelleet, kiljuin ettei tosennäköisesti linnuille laitettuihin ruokiin kosketa (koska hyi mitä kaikkea linnuista voi saada)! :D Kiitos tuosta aikaisemmasta vatsahappotiedotteesta. :D

pähkinävaras (Ei varmistettu)

Tuttavan lapsi oli pihalla syönyt etanan. Oli vaan kovan kuoren sylkäissyt ulos. Lapsen äiti, luomuhenkinen kun on, totesi vain, että kyllä lapsi tietää itse intuitiivisesti, mitä kannattaa syödä :) :D

Juliaihminen
Juliaihminen

En kestä! Siinä on oikea kulinaristi raakaruokailija ollut asialla :D

Minnea
Minnean muruja

Hahaaa, kiitos näistä :D Varsinkin tuo wc-raikaistin ilahdutti :) Meilläkin on nyt sellainen vaihe, että tyyppi haluaa "maistaa" kaikkea. Esimerkiksi eilen takapihalla iski naaman takapihan vielä märkään ja ruskeaan nurmikkoon, ja totesi tyynesti että "maistaa".

Juliaihminen
Juliaihminen

Nurtsin maistaminen on ilmoitusluontoinen asia, siinä ei paljoa lupaa kysellä :D

Torey
Näissä neliöissä

Ja hei apua! Unohdin kirjottaa tuttavapariskunnan kahdesta vanhemmasta pojasta jotka oli syöny (olikos se jänisten) papanoita pihalta!!! Siellä vierailtua mietti minkä "myyräkuumeen" niiltä voi saada. :'D

Juliaihminen
Juliaihminen

Ihania suklaarusinoita! ...eiku.

Mä en tajua, miten lapset selviää lapsuudestaan hengissä!

Suttastiina

Esikoinen natusteli pari vuotiaana takan sytytyspaloja, niitä valkoisia bensalle haisevia ja kaverin yllyttämänä nelivuotiaana Omo Colouria. Henkiin jäi molemmista.

Lie äidiltään perinyt, kun kuulema itse lukittauduin taaperona vessaan ja imeskelin palasaippuoita ja join oman äitini Chanel vitoset (vain tuoksua mintun ja ruusun, tuovat ulosteetkin tullessaan - niinkuin kotikaupungin poika Ismo Alanko aikoinaan lauloi...)

Juliaihminen
Juliaihminen

Hahahahah!! Kiitos tästä Alangon quotesta.

Aaa, mutta tästä muistuukin mieleeni, että yksi päivä Alppu otti käteensä palasaippuan ja puraisi siitä ison jötkäleen suuhunsa. Ei ollut edes kiroillut sitä ennen (paitsi ehkä vauvojen kielellä?), joten siinä mielessä turha suun pesu.

äitiyskoe
Äitiyskoe

Mä kun jo näin etukäteen olen pohtinut että voiko se mennä syömään kissan hiekkalaatikosta. Niin tän perusteella vastaus mitä ilmeisimmin on että kyllä. Mä niiiin en tuu handlaamaan tätä puolta vanhemmuudesta kunnialla.

Juliaihminen
Juliaihminen

No mutta, kuten tästä keskustelusta huomaat, näitä hommia ei ehkä tarvitsekaan ottaa liian vakavasti. Ne vatsahapot, ne vatsahapot!

Ja onneksi kaikki tapahtuu pikkuhiljaa. Meidän Alppunen alkoi laittaa kamaa suuhunsa vasta siinä 11 kuukauden iässä. Siinä vaiheessa oli tottunut jo kaikkeen muuhun omituiseen, ja tää oli vain another brick in the wall :D

piia_ (Ei varmistettu)

Hahah! Kiitos näistä kaikista tarinoista. Oon ollut jumissa kotona toista viikkoa lapsen sairastelun takia ja ajautunut täydellisenhulluuden partaalle, kun kevätsää olisi houkutellut joka päivä rilluttelemaan, mutta yliväsymys ja nää tarinat kirvoitti sellaisen itkunsekaisen naurun, että taas on tyttö täynnä virtaa.

Siis vessaharjan kupista juominen? Oksennan ehkä nyt just. Se kuppi on jotain sellasta, että en hetkeen keksi mitään vastenmielisempää. Jos poikani joskus siitä hörppää, hänet on varmaan laitettava vielä vatsahuuhtelun jälkeen pesukoneeseen.

Kommentoi