Turistikuvaajat voi jakaa kategorioihin

pai26 x.jpg

Olen aikaisemmin räntännyt siitä, millä lailla ihmisen kuuluisi esitellä lomakuviaan muille. Thaimaassa lomaillessa tuli myös mieleen, että jo niiden lomakuvien ottaminen on kiinnostava kulttuurinmuoto.

Huomasin, että turistivalokuvaajat voi jakaa muutamaan eri kategoriaan. Rakastan näitä kaikkia.

Häpäisen muiden kulttuurin -kuvaaja

”Tästä kuvakulmasta saisi tosi hyvän kuvan. Oota, mä hypin vielä ilmaan pari kertaa, niin että saadaan sellainen hauska stop motion -kuvasarjan!” Jaaaaa takana on holokaustin muistomerkki. (Tästä kiersi netissä ihan osuva Yolocaust-projekti viime tammikuussa.) Mutta pata kattilaa soimaa, itsekin olen poseeraillut coolina vaikkapa Jim Morrisonin haudalla miettimättä kahta sekuntia enempää.

Minulla on oikeus -kuvaaja

Shanghain akvaariossa salamalla kuvaaminen oli kielletty lukuisilla kylteillä, koska se häiritsee kaloja. Silti vain kaksi poseerausmisua ottivat joka ikisen kala-altaan edessä salaman kanssa valokuvat itsestään. En usko, että takana olevat kalat edes näkyivät kuvissa, sillä ainakin mun kamerassani salama heijastuu lasista niin voimakkaasti, ettei taustaa näy.

Kaikki tornit ovat peniksiä -kuvaaja

Kyllä, kaikki tornit voivat näyttää peniksiltä, jos asettelee oman kätensä oikein ja leikkii vähän perspektiivillä. 

Kuvaan aivan kaiken -kuvaaja

Eiffel-torni – klik. Eiffel-tornin jono – klik. Eiffel-tornin jonossa edessäni oleva ihminen – klik. Eiffel-tornin jonon vieressä oleva roskis – klik. Eiffel-tornin vieressä olevan roskiksen sisältö – klik.

pai24.jpg

Nyt tuo on tuossa, pian se on mahassa ruskeana mössönä -kuvaaja

Jos ravintolassa annos on aseteltu kauniisti, se pitää kostaa koko loppuseurueelle sillä lailla, ettei kukaan saa aloittaa syömistä, ennen kuin lautanen on ikuistettu. Kuulun itse vahvasti tähän kuvaajaryhmään.

Eikö tässä oltukaan Voguen kansikuvauksissa -kuvaaja

Ihminen on vetänyt ylleen revityt mikroshotsit ja hopeisen tuubitopin ja ottanut mitä raivokkaimman poseerausasentonsa haarat auki ja huutava ilme kasvoillaan. Taustalla on esimerkiksi kanjoni tai lehmälaidun ja 17 000 muuta turistia. Josta pääsemmekin…

”Olin Taj Mahalilla aivan yksin” -kuvaaja

”Hei voitteko vähän väistää? Sinä ja sinä. Ja te 17 000 muuta ihmistä. Mä haluaisin ottaa nyt sellaisen taidevalokuvan itsestäni täällä turistikohteessa. Sun vyölaukku ei oikein sovi tähän kuvaan.” (Itse kuulun myös tähän kuvaajaryhmään.)

Ostin kalliin järkkärin mutten manuaalia -kuvaaja

Kerran Agrassa mua ilahdutti, kun semmonen ukkeli uudestaan ja uudestaan yritti saada kamerastaan salaman alas. Se oli laittanut järkkärinsä automaattiasetuksille, ja niinpä salama nousi automaattisesti ylös, kun kuvaa alettiin ottaa.

Minulla on tämä selfiekeppi -kuvaaja

Tämä kuvaajatyyppi on nykyään kaikkein yleisin. Veikkaan, että  viimeistään selfiekeppikuvaajan lapsenlapsen käteen on geenimanipuloitunut valmiiksi kepukka, johon saa laitettua puhelimen kiinni.

Olet valkoinen länkkäri, voimmeko ottaa kuvan yhdessä -kuvaaja

Näitä on tullut erityisesti Kiinassa ja Thaimaassa vastaan. On niin suloista, kun kiinalaiset tyttöset tulevat hihitellen kysymyään, josko voitaisiin ottaa kuva yhdessä. Siinä tulee ihan sellainen julkkisfiilis. Tietty pidemmän päälle se alkaisi ärsyttää, mutta toisaalta se olisi ihan oikein mulle, koska nimenomaan, olen valkoinen etuoikeutettu länkkäri.

pai23.jpg

Ah, nauttikaa kesästä, ja muistakaa kuvata paljon!

 

Mitä turistikuvaajatyyppejä listalta puuttuu?

 

Kuvat: Thaimaan-matkalla käytiin katsomassa Pain upeaa kanjonia. Poseerailin siellä luonnollisesti kuin America’s Next Top Model

 

 

Katso myös:

Lomakuvien esittelyn säännöt

Näin bloggaajan mies joutuu kärsimään valokuvaussessioista

 

 

JULIAIHMINEN FACEBOOKISSA // JULIAIHMINEN INSTAGRAMISSA // JULIAIHMINEN YOUTUBESSA // JULIAIHMINEN BLOGLOVINISSA

 

Kommentit (21)
 1. ”Meillä on tosi kivaa/rakkausrakkauspusipusi” -kuvaajat
  Raadollista riitelyä ja toisen sättimistä, kunnes löytyy turistinähtävyys, suihkulähde tai muu pakollinen kuvauskohde, jolloin lavastetaan romanttinen otos ja napsitaan tarvittava määrä selfieitä kelvollisen kuvan saamiseksi.
  Kuvauksen jälkeen äyskiminen ja mäkätys jatkuu, toinen tai molemmat osapuolet pakenevat lähimpään alkoholia tarjoilevaan paikkaan.
   

  1. Hahahah spot on! 😀

  2. Hahaha tämä ehdottomasti! 😀 Amerikassa huomasin myös, että sille on syy, miksi kaikki hymyilevät leveästi hampaat näkyen valokuvissa. Se kuuluisa jenkkihymy siis. Jo pienestä pitäen vanhemmat saattavat todella tiukkaankin sävyyn komentaa ties minkä pensaan tai patsaan edessä, että ”hymyä!” ja jos se hymy ei ole tarpeeksi leveä, niin ilmeisesti on ihan ok sättiä, että ”hymyile nyt kunnolla, että saan tämän valokuvan”, jos hymy ei ole se hampaat näkyy- jenkkihymy. Eikä siis mitenkään hassutellen, vaan ihan kunnolla komentaa. Ilmeisesti amerikkalaisessa kulttuurissa on epäkohteliasta olla hymyilemättä ”kunnolla” kuvissa? 

   1. PS. Tämä oli ihan mahtava listaus! Minä olen niiiin tuo ”kuvaan kaiken mahdollisen”- kuvaaja, joka kulkee kamera kaulassa napsien kuvia kaikesta roskispöntöistä lähtien. 😀 

   2. Kyllä kunnon hymyyn kuuluu se, että joka ikinen hammas näkyy.

 2. Ja sitten on minun edustama ryhmä, joka reissussa kuvaa lähinnä maisemia ja luontoa, ehkä muutama yksittäinen tilannekuva tms. ja pääasiassa vain nauttii matkasta, ruoasta, tapahtumista ilman dokumentointia.
  Ja vaikka välillä naureskelenkin kuvaushirmuille, että pitäisikö heidänkin myös elää eikä vain kuvata niin on heistä se hyvä puoli, että lataavat usein kuvat myös nettiin ja sitten minäkin voin fiilistellä jotakin ravintolaa ja sen kauniita annoksia yms. kun joku muu on ne ikuistanut Tripadvisoriin 😉 Ja keikoilta jotkut kuvaavat aivan älyttömän hyvää matskua, heille erityiskiitos. 🙂

  1. Joo, todellakin pisteet niille, jotka instailevat annoksia, koska oon sitä kautta löytänyt tosi hyviä ravintoloita + saanut vihiä, mitä tässä raflassa kannattaa tilata!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *