Turun uusi suosikkini: Leipomo Manna

leipomo manna2.jpg

Olen rakastunut leipomoon! Okei, tämä kuulostaa siltä kuin jäljittelisin sitä naista, joka meni Eiffel-tornin kanssa naimisiin, mutta lähellä sitä pistettä ollaan. Turussa sijaitseva Leipomo Manna on nimittäin vienyt mun syömeni. Siitä on tullut mun uusi kantapaikka Turussa.

Kyseessä on juurileipään erikoistunut pieni leipomo, joka toimii myös kahvilana ja myy leivän lisäksi leivoksia lähialueiden luomutilojen viljasta. 

leipomo manna9.jpg

leipomo manna7.jpg

leipomo manna10.jpg

Olin odottanut Mannaan pääsyä pitkään, koska olen seurannut leipomon instatiliä tovin. Sekä heidän ig-storyssä että kuvien puolella on uskomatonta taikinan, juuri uunista tulleen leivän ja erilaisten leivosten antaumuksellista fiilistelyä. Mä aina liikutun, kun näen jonkun suhtautuvan syvällä intohimolla mihin tahansa asiaan. Ja kun se asia vieläpä sattuu olemaan erinomaisesti kohonnut taikina, en voi muuta kuin rakastua konseptiin.

Petteri, joka omistaa Mannan, on mun lapsuudenystäväni Karlin poikaystävä. (Karli on tuo ilahduttava näky postauksen ylimmässä kuvassa.) Petteri todella suhtautuu juurileipään intohimolla: Hän opiskeli Turun yliopistossa kulttuurihistoriaa, mutta keskeytti opintonsa, koska hänen oli vain seurattava syöntään ja lähdettävä Raumalle oppimaan, miten leivotaan kunnollista juurileipää. Kun sitten Turun legendaarinen Taikinajuuri-leipomo ilmoitti lopettavansa, Petteri osti yrityksen ja perusti Leipomo Mannan sen tiloihin.

Hyppäys kultsasta leipuriksi kannatti, koska hänen leipomansa leipä on jumalaista. (Erityissuositus myös mustikkaamacaronssille, tajunta miltei lähti, kun tämä leipomusten kruununjalokivi kosketti tomumajaani.)

leipomo manna11.jpg

leipomo manna13.jpg

leipomo manna14.jpg

Erinomaisten leipomusten lisäksi Mannassa on älyttömän kiva tunnelma. Tommoset lippispäiset tarjoilijat siellä hääräävät ja hymyilevät asiakkaalle. Ovat hipstereitä, mutta sillä lailla turkulaisia, ettei ole ylimielisyydestä tietoakaan. Maakuntien hipsterit ovat tietyllä tapaa sympaattisempia kuin Helsingin hipsterit, ymmärrätte varmasti. 

Okei okei, mä olen pitkään vastustanut sitä, että Turusta puhuttaisiin maakuntana, koska se on kuitenkin Suomen vanhin kaupunki. (Olen itse siis Turusta kotoisin.)

leipomo manna15.jpg

leipomo manna16.jpg

leipomo manna17.jpg

leipomo manna18.jpg

Manna sijaitsee Turun Vähä-Heikkilässä, eli ei ihan keskustassa. Sinne pääsee kuitenkin tosi nopeasti bussilla Kauppatorilta, ja toisaalta sinne on myös tosi kiva kävelymatka. (Huom! Lastenvaunuilla pääsee Turussa ilmatteeks bussissa.) Kun Turun keskusta on koluttu läpi, kannattaa tutustua muun muassa kauniiseen Marttiin, joka on tuossa ympärillä.

Kävin pari viikkoa sitten ensimmäistä kertaa Mannassa äitini, Alpun ja lapsuudenystäväni Kapun kanssa, mutta kuten ymmärrätte, tämä ei jäänyt viimeiseksi kerraksi.

leipomo manna20.jpg

leipomo manna12.jpg

Joko olette täysin Mannan pauloissa? Syytä olisi olla!

 

Leipomo Manna sijaitsee osoitteessa Uittamontie 12, ja on auki tiistaista perjantaihin 10-18.30 ja lauantaisin 10-16.

 

Katso myös:

Tein videon Turun parhaista lapsiperhekohteista

VG Wok, parasta kasvispikaruokaa Turusta

 

 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

 

 

Kommentit (11)
 1. Onpa ihana tarina!
  Mennään ens viikolla lomailee Turkuun, mutta kysymys kuuluukin olikohan mitään gluteenitonta? Koko muu perhe joutuu aina syömään sinne päin -pullaa/leipää, koska gluteenittomat ja parhaimmat leipomot ei asu ikinä samassa paikassa.

  1. Minäpä otin asiakseni kysyä: Gluteiinittomia vaihtoehtoja löytyy, mutta kaikki leipomukset tehdään samoissa tiloissa. Koska jauhot pöllyävät kaikkialla, niin keliaakikolle leipomukset eivät harmi kyllä oikein sovi.

   1. Hei kiitos! Ehkä uskallan siis jotain maistaa. Tulis taas testattua myös taudin taso, yleensä siedän jos ei oo pahasti ollu kosketuksissa. 🙂 

  2. Turkuun avattiin hiljattain myös täysin gluteeniton ravintola, jota on kovasti kehuttu. Turun linnan vieressä satamassa päin, Nick’s Food Design

 2. Näyttää tosi symppikseltä paikalta! Harmi, etten asu Turussa. Tulevaisuuden Turun reissujen varalta kysyisin kuitenkin, onko leivät siis leivottu ilman hiivaa? Olen yliherkistynyt hiivalle ja pyrin aina ostamaan/syömään hiivatonta leipää. Harmittavan usein huomaan vasta kotona, että ostamani ”juureen leivottuna” mainostettu leipä sitten kuitenkin sisältää myös hiivaa.

  1. Ällös huoli, täällä sekä leivät että pullat ovat kaikki aidosti juureen tehtyjä. 

   Ja ehdoton suositus Turun-vierailuille 🙂

  2. Siis mitä onhan taikinajuuressakin hiivaa? Vai oonko mä ihan pihalla 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *