TYTTÖ ON TULLUT KOTIIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KIITOS KIITOS KIITOS KIITOS!!!!!

Te maailman parhaat lukijat ja seuraajat, ystävät!!! Pyysin teitä äänestämään minua vuoden sijoittajaksi, ja tehän äänestitte minut kirkkaaseen voittoon! Sain lopulta 53 prosenttia äänistä ja tittelin:

VUODEN SIJOITTAJA 2019

Tekisi todella mieli sanoa, että tätä en olisi osannut arvata vielä vuosi sitten. Ja sanonkin! Koska en olisi edes unelmoinut tällaisesta kunniasta.

Ensin minua tietenkin nauratti tämä titteli, sillä kuten eilen insta storeissanikin mainitsin, suorat osakesijoitukseni ovat tällä hetkellä miinuksella. Onneksi sentään rahastosijoitukset ovat reippaasti plussalla, joten  kokonaiskuva on positiivinen. Pointtina kuitenkin se, etten ole esimerkiksi kovinkaan taidokas osakepoimija, vaan ennemminkin sellainen mutuilija vailla syväanalyysiä tai lukujen pyörittelyä (”Musta ois kivaa omistaa tota, no mä ostan sitä!”).

Mutta sitten puhuin ystäväni Kaisan kanssa, ja hän pointtasi, että tässä palkittiin tyyli ja tapa olla sijoittaja. Ja minusta on esimerkiksi kiva jutella sijoittamisesta ääneen. Ei lesoillen tai saarnaten vaan ihan sillä lailla yhtenä arkisena aiheena kaikkien muiden aiheiden joukossa, joista nyt elämässäni haluan jubailla. Sellainen tekee sijoittamisesta nimenomaan arkista ja helposti lähestyttävää. Sijoittaminen ei ole mikään pompöösi erillinen elämänalue, josta saa keskustella vain siihen tarkoitetuissa Facebook-ryhmissä tai Pörssisäätiön illoissa (tietenkin niissäkin siitä on kiva jutella). Mutta kyllä se kuuluu ihan tällaisiin perus lifestyle-blogeihinkin, jos blogin piäjä sattuu tykkäämään aiheesta.

Olin myös niin iloinen, kun mun suosikkiduo Pia-Maria Nictsrömin ja Hanna Tikanderin Mimmit sijoittaa, voitti Vuoden sijoitusteko 2019 -tittelin. (Jos ette seuraa heitä vielä instassa, niin suosittelen vahvasti, heillä on niin freesi ote tähän hommaan).

Minua ja Pia-Mariaa haastateltiin Finlandia-talon lavalla. Minusta Pia-Maria sanoi hyvin, että he haluavat vain kertoa ihmisille, mitä sijoittaminen on ja miten se tapahtuu. Niin ettei sitten 20 vuoden päästä tarvitsisi harmitella, että miksei kukaan maininnut tästä, tässähän on mennyt hukkaan monet vuodet hyvää korkoa korolle -efektiä. Se on kuitenkin sitten jokaisen oma asia, mitä niillä rahoilla tekee, mutta ihan vain se, että aiheesta tietää, on Pia-Marialle missio. Hän pointtasi myös erinomaisesti, että nykyään ihmiset ovat kiinnostuneita nimeonaan sijoittamisesta pitkällä tähtäimellä, ja siksi vastuulliset yritykset kiinnostavat yhä enemmän (ei sellaiset, jotka pumppaavat ilmaan hiilidioksidia kuin viimeistä päivää).

Ah, onpa kyllä tosi tosi iloinen fiilis! Kiitos vielä ihan hirmuisesti, te maailmankaikkeuden parhaat seuraajat!!!

Minä menen nyt tästä keittämään aamupuuron ja tänään iltapäivällä lähdemme junailemaan Lappeenrantaan, koska olen jo pitkään halunnut nähdä Sorjosen kuvauspaikkoja (jos joku ei vielä tiennyt, niin olen megalomaaninen SORJOSFANI).

PS. On vitsikästä, että viime vuonna tähän aikaan voitin teidän ansiostanne Vuoden positiivisin helsinkiläinen 2018 -tittelin. Toivonkin, että tällaisesta palkintojen hakemisesta tulee joka syksyinen perinne.

Käy kuuntelemassa Yle Areenasta:

Melkein kaikki rahasta -podcast (etenkin sijoittamisen ja vastuullisen sijoittamisen jaksot

(Pia-Maria juttelee mun kanssa Sijoittamisen ABC -jaksossa)

Katso myös Yleltä tekemäni:

5 parin minuutin sijoitusvideota, joiden jälkeen ymmärrät sijoittamisesta kaiken tarpeellisen

Lue myös:

Kaikki rahasta -kirjan esittely

Sijoitusstrategiani on laiskuus

Vastuullinen sijoittaminen

Näin ryhdyimme asuntosijoittajiksi

Kommentit (11)
  1. Onnea – oot huikee! Oot mun sijoitusguru – Mimmit Sijoittaa -mimmien ohella! Just toi ote teillä kaikilla – thumbs up!

    1. Ihanaa, kiitos hirmuisesti! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *