Tyyli on tärkeä 2-vuotiaalle

reima välikausi.jpg

Kaupallinen yhteistyö: Reima

Nykyään, kun Alppu pukeutuu johonkin vaatteeseen, Mariannalla on tapana sanoa: ”Pitti Uuomo approves.”

Pitti Uomo on miesten muotitapahtuma, joka järjestetään pari kertaa vuodessa Firenzessä (on muuten taas nyt kesäkuussa). Alppu taas on kaksivuotias, joka on hyvin tarkka siitä, mitä vaatteita hän laittaa päällensä. Ja kun hän kiintyy johonkin, hän todella kiintyy siihen. Vaatteiden on oltava mielellään Pitti Uomo -tasoa, vähempi ei kelpaa.

Otetaan vaikka esimerkiksi tuo hirveä lippis (eli ”pippis”), joka hänellä on näissäkin kuvissa päässä. Se saapui meille jonkun pressipaketin mukana ja olin ajatellut laittaa sen kierrätykseen, mutta kun Alppu näki sen, hän rakastui siihen täysin. Lapsi on istunut tuo lippis päässä kylvyssä ja nukkunut sen kanssa. Pippis on aina mukana.

Viime aikoina myös titaatti (eli aurinkolasit) on ollut tosi tärkeä osa Alpun asusterepertuaaria. Ylipäänsä hän on hattujen ja muiden asusteiden fiilistelijä.

reima välikausi3.jpg

reima välikausi6.jpg

Jos taas Alppu ei pidä jostain vaatteesta tai asusteesta, sitä ei todellakaan sitten pidetä. ”Pitti Uomo does not approve.” Tästä syystä vähän jännittää, kun esittelen sille uusia mun mielestä kivoja vaatteita. Kuten vaikka nyt nämä Reiman välikausivaatteet.

Tilasin Reimalta kevättä, kesää ja syksyä varten muun muassa välikausihaalarin, takin, housut, lenkkarit, pipon, fleecehaalarin ja sadeasun. Avatessani lähetystä ihastelin kovaan ääneen näitä kaikkia vaatteita, jotta Alppu pääsisi juoneen mukaan. Ja onnistuin yli odotusten. Nimittäin ensimmäisen viikon aikana Alppu ei suostunut ottamaan noita lenkkareita ollenkaan pois jalasta. Ensimmäisenä iltana hän muun muassa nukahti ne jalassa sänkyyn (riisuin ne ukkelilta sitten unosten tultua). Myös päiväkodissa oli hienoista taistelua sen kanssa, että saatiin otettua aamuisin kengät jalasta sisätiloissa.

reima välikausi5.jpg

reima välikausi4.jpg

Toinen mikä aiheutti välittömän suosion, oli takki. Sitä Alppunen haluaisi myös pitää koko ajan.

Meillä oli talvella käytössä sekä haalarit että takki + ulkohousut, ja tämä oli mielestäni tosi toimiva kombo. Viikonloppuisin käytettiin takkia ja housuja, kun välillä kaupungille mentäessä saattoi ottaa vain takin (kun lapsi istui untuvapussissa). Sen sijaan haalarit olivat kätevät päiväkodin lumileikeissä.

Nyt mietin, että olisi ehkä kannattaanut ottaa välikaudeksi pelkästään takki ja housut, koska haalarit taas eivät ole lapsen suosiossa. Jotenkin mä vain ajattelin, että se on päiväkodin henkilökunnalle kivempaa pukea haalari kuin takki ja housut. (Jos jollakulla on tähän mielipide, niin kertokaa!) Mutta kyllä sitä olisi varmaankin pärjännyt pelkällä takilla ja housuilla. (Talvi on vähän eri, kun silloin vaatteet kastuvat enemmän.)

Sen sijaan kokeilin tänä vuonna sitä, että lapsi siirtyi suoraan talvikengistä lenkkareihin. Ainakin nyt keväällä se toimi tosi hyvin. Saa nähdä, onko syksyllä sitten välikausikengät kuitenkin tarpeelliset. Sitä vain haluaisi himaansa mahdollisimman vähän tavaraa, joten yritän skipata kaiken ylimääräisen, jos mahdollista.

reima välikausi2.jpg

reima välikausi7.jpg

Sen jälkeen kun äitiyspakkauksen haalari jäi pieneksi, Alppunen on käyttänyt vain Reiman ulkovaatteita. Olen ollut niihin tosi tyytyväinen, ne on kauniin näköisiä, toimivasti leikatut, kestävät vettä ja likaa ja ylipäänsä kovaa kulutusta. Alpun viime vuoden välikausihaalari menee pian serkkutytölle, ja vaikka se päällä on ryömitty vaikka missä mudassa, haalari on konepesun jälkeen kuin uusi. 

 

Onko teidän lapsilla jotain asusteita, joita olisi pidettävä mielellään koko ajan päällä?

 

Kuvat: Kuvan ottamisen jälkeen saimme vihdoin ostettua lapselle pyöräilykypärän. Lapsi ihastui siihen ikihyviksi ja se päässä hengaillaan aika paljon myös kotona.

 

Lue myös:

1-vuotiaan välikausiasu

1,5-vuotiaan talvivaatteet

 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

 

Kommentit (9)
  1. Kyllä, haalarit toimii päiväkodissa pienillä lapsilla yleensä paremmin ainakin omasta mielestä – haalareissa vetoketju kiinni vaan, kun housuissa on vetskarit ja napit, ja takinkin vetoketju pitää kohdentaa. 😀 Saati, jos housuissa ei ole henkseleitä ja koko on ”vähän” väärä, niin se on yhtä sullomista tai housujen ylös kiskomista. Vuoden pienten ryhmässä olleen lto:n mielipide – toki ajanjakso on pieni ja eteeni saattoi tulla vain huonoja takki-housutkomboja ja jotkut kunnon kamppeet toimiski paremmin.

    1. No juuri näin mä ajattelin! Kelasin, että vanhempana mun rooli päiväkotihommissa on tehdä kaikki mahdollinen, mikä helpottaa päiväkodin työntekijöiden arkea 🙂

      1. Ihana asenne! Haalarit on joo helpommat ja säästää aikaa, mutta ei housut+takkikaan oo niin huono, kunhan housuissa on henkselit. Ja kunhan lapsi mielellään osaa edes auttavasti pukea ne itse. Henkselihousut voi olla vähän reilut ja ne on silti kätevät ja helppo pukea, mutta henkselittömät on kyllä saatanasta. Liian isot putoo ja liian pieniä pitää sulloa. Ja harvemmin näillä pienillä vaatteet on just sopivaa kokoa. Tietenkin jos lapsi inhoaa haalareita ja niiden kanssa saa taistella joka kerta niin ehkä sillon housut ja takki on parempi ratkaisu.

  2. Jep päiväkodissa haalarilove:D kuitenkin mielummin hankalampi vaatekombo yhteistyössä puettuna kuin helpompi puoliväkisin päälle väännettynä. Töissä helpottaa eniten lapsella kurahaalari. Eli kuravaatteita ei tarvitse ähertää toppavaatteiden päälle vaan pelkkä haalari ja menoks. Toki saattaa vaatia joskus enempi välivaatetta ja lämmikettä mutta silti helpompi.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *