Uhkakuva-Ulla ja juonitteleva Tero – taloyhtiön kokouksen hahmot

porvoo äitiys15.jpg

Taloyhtiön kevätkokous, mikä mieltä ylentävä tapahtuma! Nyt seuraa omien ja kavereideni kokemusten perusteella pieni selonteko siitä, millaisia persoonia käy taloyhtiön kokouksissa. Koska se on aikamoinen antropoligin aarreaitta.

 

Gandalfin morsian Irja

Hän on asunut taloyhtiössä noin 1700-luvulta saakka ja muistaa aina kertoa, miten ei kyllä ei 53 vuotta sitten ollut meno tällaista ja ruusutkin kukkivat pihalla.

Uhkakuvia maalaileva Ulla

”Kuulin että sellaistakin oli tapahtunut, että oli siellä remonttimiehet jättäneet ovet auki ja niin vain oli tavarat viety, eikä poliisia kiinnosta. Ei sitten yhtään. Ja sellaistakin, että lastenvaunut oli sytytetty tuleen ja tuli oli levinnyt ylt’ ympäriinsä ja lopulta kaikki olivat kuolleet tuskaisesti äitiään huutaen. Eikä poliisia sellainenkaan kiinnosta, että ihan ollaan yksin lainsuojatonna tässä kylmässä maailmassa.”

Suhteeellisuudentajuton Petteri

Hän haluaa ”nostaa kissan pöydälle” ja mussuttaa puoli tuntia siitä, että hallituksen parinkympin kokouspalkkiot ovat liian isot. Sen jälkeen hän täysin mukisematta ja edes asiaan millään lailla vihkiytymättä hyväksyy 1,7 miljoonan euron julkisivuremonttilainan.

Todellisuudesta vieraantunut Eivor

”Kyllä on paha juttu tämä, että ei ole ovikoodia alhaalla. Avaimia vaan heitellään ikkunoista vieraille, siellä lentelevät ilmassa yötä päivää. Luulevat vielä ulkopuoliset, että täällä käydään huumekauppaa!”

porvoo äitiys13.jpg

 

Juonitteleva Tero

Hän saa suurta mielihyää, mikäli onnistuu keplottelemaan itselleen isomman kellarikomeron, dumppaamaan remonttijätteensä taloyhtiön sekajätteeseen tai manipuloimaan 3-vuotiaan Elisan tikkarin itselleen kokouksen loputtua.

Besserwisser-Seija

”Minä olen insinööri, minä kyllä tiedän.” (Mutta nyt on kyse pihan istutuksista ja niiden uusimisen budjettiarviosta.) ”Juu, minä olen toiselta ammatiltani pankkiiri-puutarhuri.”

Rasistinen Esko

Jos pihalta löytyy tupakantumppi, yöllä jostain asunnosta kuuluu rummutusta tai vappuna sataa vettä, niin: ”Taitaa olla asialla se musta mies, jotain epäilyttävää siinä on.”

Itara Paula

”Ei todellakaan siirrytä biokaasuun, minä en muiden kaasuja maksele.” (Mutta kyllä sinä nytkin maksat kuukausimaksua kaasusta, eli lasku tasataan joka tapauksessa kaikkien kaasuhellan omistajien kesken.) ”Ei, minä en lähde maksamaan muiden kaasuja.”

(Joskus Paula saattaa omistaa talosta sijoitusasunnon eikä hän asu yhtiössä, jolloin hänen saituutensa saa uuden ulottuvuuden.)

Seurusteleva Kaisa

Hän on saapunut taloyhtiön kokoukseen jutustelemaan ja nauttimaan elämästään. Nyt vaihdetaan kuulumisia, kerrotaan serkun lapsen edesottamuksista ja tutustutaan menemään.

 

Sanottakoon kuitenkin lopuksi, että mä asun superihanassa talossa ja taloyhtiössä. Tunnen meidän rapusta miltei kaikki etunimeltä, ja herregud, olin kuukauden reissussa Thaimaassa kaveripariskunnan kanssa, joihin tutustuttiin vuosi sitten juurikin siksi, että he ovat naapureitamme. 

Mutta taloyhtiön kokoukset, ne ovat kiinnostavia tapahtumia.

 

 Minkälaisia karaktäärejä teille on tullut vastaan taloyhtiön kokouksissa?

 

Kuvat: Mä en harmi kyllä asu tuossa idyllisessä punaisessa kivitalossa Porvoossa

 

 

Juliaihminen Facebookissa // Juliaihminen Instagramissa // Juliaihminen YouTubessa // Juliaihminen Bloglovinissa 

 

 

 

Kommentit (17)
 1. Oon asunu tässä nykyisessä asunnossa jo mooonta vuotta, mutta en ole kertaakaan päässyt taloyhtiön kokoukseen!
  Aina on ollut jotain duunia tai muuta velvotetta samalla kellonlyömällä, mutta toivo elää, että pääsisin joku kerta paikalle pällistelemään.
  Tosin, entinen avopuolisoni osallistui näihin menoihin kerran ja hänen raikas kommenttinsa koko asiasta oli
  vittu mitä paskaa.
  Sen jälkeen ei mennyt mieskään, vaikka olisi ehtinyt.
  Taisi olla liikaa Pettereita, Eivoreita ja Kaisoja hänen makuunsa.

  1. Hahahaha, mä ymmärrän kyllä erittäin hyvin. 😀

 2. TeeSeItse-Taavi: Ei pentele, vielä ei todellakaan ole putkiremontin aika, koska putkia voi ihan hyvin paikata silikoonilla itekkin allaskaapin kautta. Ikkunaremonttia ei tarvita: Uudet ikkunat on aina susia ja vanhat voi helposti kitata tai teipata jokainen itsekin ja maalata kulumia vaikka kynsilakalla. Ja pihan asfaltti paikataan ite talkoissa, kun huoltoyhtiö vaan kusettaa.

  1. Tuli ihan mieleen se Facebookin ”Tein ite , ”säästin”- räpellyksiä” – ryhmä 😀

  2. Kyllä talon perusteet voi korjata jesarilla, onnistuu!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *