Unelmien lastenhuone

Juliaihminen

Kaupallinen yhteistyö: Muurame

 

Huraa! Puolentoista vuoden projekti lastenhuone alkaa olla päätöksessä! Aivan aluksi haluaisin kiittää tästä itseäni. Olen hitaasti vienyt tätä saagaa läpi pölyn ja tuskan. Olen raivannut sen tyhjäksi, maalauttanut huoneen ja puunannut sen siistiksi. Kuten ehkä muistatte, lähtötilanne ei ollut kovinkaan mairitteleva. Jostain syystä lapsi ei ole elämänsä ensimmäisen kahden vuoden aikana viihtynyt juurikaan omassa huoneessaan (eikä kyllä kukaan muukaan perheemme jäsenistä).

Mutta nyt asiat ovat toisin! Lasta ei meinaa saada ulos huoneestaan ollenkaan, ja tämä johtuu siitä, että sinne on hankittu kiipeilyteline. (Ammattimaisissa sisustuspiireissä tuota kutsutaan kerrossängyksi, mutta tässä ollaan amatöörisusustajia.)

Toiseksi halusin kiittää projektin läpi viemisessä Muuramea, suomalaista huonekalumerkkiä, jonka kalusteet valmistetaan Suomessa Nastolassa (eli nykyisessä Lahessa). Kuten olen maininnut, haluan että kotiini hankkimani huonekalut ovat sellaisia, että ne kestävät mieluusti koko loppuelämäni. Muuramen kohdalla voin olla varma asiasta, sillä olen itse nukkunut lapsuuteni Muuramen kerrossängyssä. Itse asiassa melkein samanlaisessa, jossa poikani nykyään nukkuu. (Paitsi että nuo tikakset olivat vain punaiset.) Tästä syystä olen Alpun syntymästä saakka ajatellut, että haluan hänelle Muuramen Jolla-sängyn. (Pinnasänky me saatiin aikoinaan ilmaiseksi FB:n kautta Arabian kierrätysryhmästä.)

Tuo lapsuutemme kerrossänky on selvinnyt mielivaltaisesta renkumisesta, sen pinnoille piirtelemisestä ja tarrojen liimaamisesta. Mutta kaikkein tärkeintä on kuitenkin se, että sängyn design on kestänyt aikaa. Noiden valkoisten minimalististen moduulien muotokieli puhuttelee yhä vain minua. Tämä johtuu luultavasti lapsuuden tottumuksista, mutta Muuramen sängyt ja pöydät ovat mielestäni maailman kauneimpia huonekaluja.

Harmi kyllä meidän äiti oli mennyt antamaan kymmenisen vuotta sitten tuon meidän lapsuuden Muuramen kerrossängyn eteenpäin ystävänsä lapsien käyttöön. Muuten olisin mielelläni ottanut sen itselleni, joskin isosiskoni olisi varmaankin kyllä ollut perimäjärjestyksessä ensimmäisenä. Nyt hänkin joutui itse hankkimaan omat Muuramensa. No, eipähän tullut perintöriitaa!

Nyt seuraa pieni ja informatiivinen esittely Alpun huoneen kalusteista:

Kerrossänky on yhdistetty kahdesta sängystä: lastensänky Jollasta, joka menee tarvittaessa lyhyemmäksi sekä Jungmanni-sängystä, joka on nostettu yläsängyksi. Muuramen sängyt ovat siitä nerokkaita, että ensin voi hankkia lapselle Jollan, ja sitten jos tulee toinen lapsi, voi hankkia yläsängyn palat ja Jungmannin. Näin aiempaa sänkyä voi hyödyntää systeemissä, eikä tule ostettua mitään turhaa. Toisaalta tarvittaessa sängyt saa sitten taas erilleen, mikäli lapset muuttavat vaikka eri huoneisiin.

Mietin tovin, haluanko tuon kerrossängyn jo nyt, kun meillä on tosiaan vain yksi lapsi. Meillä asuu serkku naapurissa, ja toive olisi, että hän alkaisi yhä enenevissä määrin yökyläillä meillä, joten ajattelin, että miksipä ei. Lisäksi tuo on tosi kivan näköinen, ja Alppu rakastaa kiipeillä ylös alas sitä (olin yllättynyt, miten taidokkaasti tuo reilu 2-vuotias osaa kavuta sitä pitkin). 

Norppa-lisäturvalaita estää lasta kierähtämästä pois sängystä, ja sängyn alle menevä Lippo-säilytyslaatikko taas varastoi tavaraa kivasti. Tämä on historiallinen hetki, nimittäin tuo laatikko ei enää koskaan tule olemaan yhtä siisti kuin kuvan ottamisen hetkellä. Sinne tumpataan vain mielivaltaisesti kamat "poissa silmistä poissa mielestä" -mentaliteetilla.

Ylipäänsä Alpun huone ei enää koskaan tule näyttämään näin siistiltä, koska pian sinne ilmaantuvat lelu-, vaate ja kirjavuoret. Veikkaan, että noin kolmen päivän päästä huone näyttää tältä. Niinpä mun on syytä kätkeä tämä hauras ja kaunis hetki sydämeeni ja tarkastella sitä sieluni silmin, sillä omat silmäni eivät enää tällaista auvoa tule näkemään. 

Alppu on nyt nukkunut noin viikon verran tuossa alasängyssään (pinnasänky vietiin vintille), ja se tykkää siitä tosi paljon. Kerrossänky tekee sellaisen turvallisen pesämäisen fiiliksen. Mä tykkään makoilla iltaisin Alpun vieressä ja lukea sille kirjaa. Pitää ehkä hommata joku pieni lukulamppu sänkyyn sisälle. 

Muuramelta on tullut nyt uutuutena lastensänkyjen patjamallistot. Tämä tarkoittaa sitä, ettei tarvitse ostaa kokonaista uutta patjaa säätäessaan Jollaa pidemmäksi, vaan riittää että ostaa lisäpalan. On tosi kiva, että nämä suunnitellaan alusta loppuun sellaisiksi, ettei tarvitse ostaa mitään turhaa kamaa, vaan kaiken voi käyttää jatkossakin. 

Sänkyjen lisäksi Muuramen lipastot ja pöydät ovat ihania. Niitä saa yhdisettyä erilaisiksi kokonaisuuksiksi. Meillä on ikkunan edessä L-taso ja kaksi Pikku-kolmosta sekä niiden päällä toinen taso. Alun perin oli tarkoitus laittaa muodostelmaan vielä Iso Tuplamup -laatikosto, mutta homma alkoi mennä liian jykevän näköiseksi.

Se mahtuikin sitten sentilleen meidän alkuperäiseen 1950-luvun kaappiin, ja on juuri sopiva Alpun vaatteille, sillä se yltää itse ottamaan niitä sieltä. (Voi olla, ett Tikin kauluspaidat vielä tuosta poistuvat, ja ylle ripustetaan Alppusen vaatteita.)

Nämä Muuramen huonekalut ovat laadukasta designiä - ja se näkyy myös niiden hinnassa. Eivät siis ole todellakaan mitään ilmaisia, joten niillä sisustaminen on satsaus kotiin. Onneksi ne sitten kanssa kestävät käyttöä ja aikaa.

Nyt Muuramella on alkanut kesäkampanja, jossa näistä Pirkko Stenroosin suunnittelemista klassikkohuonekaluista saa 20 prosentin alennuksen. Koska hinnat ovat tuntuvia, niin niin on alennuskin. Jos lastenhuoneen sisustuspohdinnot ovat käynnissä, niin tässä on aikaa mietiskellä asiaa elokuun puoliväliin asti.

 

Muuramen lastenhuoneen kampanja on voimassa 14.8. saakka.

 

 

Onko kukaan muu nukkunut lapsena Muuramen sängyssä?

 

 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

 

 

Kommentit

Vilja @ muotoseikka (Ei varmistettu) https://meillakotona.fi/muotoseikka/

Voi miten innoissaan pieni mies siellä on! Aivan mahtavaa. Onnittelut projektin saattamisesta finaaliin.

Juliaihminen
Juliaihminen

Kiitos! Jos lapsi on edes neljäsosan yhtä innoissaan kuin äitinsä, niin tilanne on oikein mainio :)

Ei unelmien lastenhuone olekaan noin kliininen!

Juliaihminen
Juliaihminen

Totta! :D Lastenhuone vaatii kaikenlaisia epämääräisiä röykkiöitä ollakseen kotoisa!

windows product key (Ei varmistettu) https://produkey08.deviantart.com/journal/

I think this is an informative post and it is very useful and knowledgeable. I really enjoyed reading this post. big fan, thank you!

ajosjfhaps (Ei varmistettu)

Joo, on nukuttu Muuramessa , me kaikki kolme. Useamman muuton ja huoneiden vaihdoksen kestivät. Sitten kierrätettiin sama systeemi serkuille. En tiedä missä ovat nyt.

Mun pojalla on nyt kirjoituspöydän laatikostona se Muuramen kolmelaatikoinen, joka näyttää teiltäkin löytyvän. Äiti tiesi jo silloin vastanaineena, esikoista odottavana v. 1969, että köyhän ei kannata ostaa halpaa. Siinä on siis siskoni vaipat vaihdettu ja palvellut minunkin kotonani mm. kirjoituspöytänä, hoitopöytänä ja tv-tasona. Vaikka kieltämättä se meidän mukana pyörinyt jokseenkin nuhjautunut Alpun versioon verrattuna. Pitäiskö reklamoida kun ei pysy uudenveroisena edes 50v ajan???

Juliaihminen
Juliaihminen

Juuri näin, köyhän ei kannata ostaa samaa tuotetta montaa kertaa :D

Joo, mäkin laitoin siitä meidän lapsuuden sängystä Instaani kuvan, ei ollut ihan yhtä siistissä kunnossa kyllä. Hehehe.

Äbä (Ei varmistettu)

Upeaa toimeliaisuutta sisustuksen kontekstissa, edellinen lastenhuoneen sisustuspostaus on vain pikkuisen yli vuoden vanha!

Juliaihminen
Juliaihminen

Kyllä! Olen ylpeä siitä, miten nopea ja tuottelias olen liikkeissäni!

Linn (Ei varmistettu)

Jolla on niin kiva! Mutta vinkki: patjan jatkopala aina sinne jalkopäähän, niin ei tunnu "saumakohta" selän alla.

Juliaihminen
Juliaihminen

Hei tuo on muuten tuhannen tosi, mitä mä olen taas oikein kelaillut. Kiitos! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kylläpä on kivan näköinen huone. Rupesi kieltämättä tekemään mieli tuollaista lasten sänkyä. Sisustus hommat pitäisi meilläkin aloittaa lasten huoneessa, mutta tällä hetkellä tilanne näyttää enmmän tuolta teidän ennen kuvalta...

Juliaihminen
Juliaihminen

Nooo, mulla meni tuon pikku prokkiksen loppuun saattamiseen semmoinen reilu puolitoista vuotta, mutta kelailen, että hitaasti ja varmasti syntyy paras lopputulos!

Vierailija (Ei varmistettu)

Lastenhuoneen uusi sisustus näyttää siistiltä ja kotoisalta. Kivasti säilytystilaa leluille ja muille pienen tavaroille. Silmiini pisti tästä ja tuosta linkkaamastasi postauksesta, että eikö teillä ole ollenkaan mattoja lattioilla? :D

Juliaihminen
Juliaihminen

Hyvä bongaus :D Meillä ei tosiaan ole mattoja muualla kuin eteisessä kuramatot. Mulla on mennyt vuosia niin, että en ole halunnut mattoja lattioille, en vain ole oikein nähnyt niissä mitään pointtia. (Ja inhoan niiden tamppausta imuroimista sekä pesemistä.) Itse asiassa mun äidinkään luona ei ole juurikaan mattoja, ollaan aika minimalisteja lattioiden suhteen.

Mutta! Nyt olen alkanut itse asiassa ihan viime kuukausina miettiä, että hankkisin Alpun huoneeseen JA jopa meidän olohuoneeseen matot. Mun sisustamisnopeuden tuntien voidaan siis olettaa, että jo vuonna 2020 meillä on mattoja lattialla!

nansk

On muuten ihastuttava tuo seinien sininen. Ihan sellaisen aurinkoisen kesätaivaan värinen!

Kommentoi