Unelmien lastenhuone

muurame huonekalut3.jpg

muurame huonekalut2.jpg

Kaupallinen yhteistyö: Muurame

 

Huraa! Puolentoista vuoden projekti lastenhuone alkaa olla päätöksessä! Aivan aluksi haluaisin kiittää tästä itseäni. Olen hitaasti vienyt tätä saagaa läpi pölyn ja tuskan. Olen raivannut sen tyhjäksi, maalauttanut huoneen ja puunannut sen siistiksi. Kuten ehkä muistatte, lähtötilanne ei ollut kovinkaan mairitteleva. Jostain syystä lapsi ei ole elämänsä ensimmäisen kahden vuoden aikana viihtynyt juurikaan omassa huoneessaan (eikä kyllä kukaan muukaan perheemme jäsenistä).

Mutta nyt asiat ovat toisin! Lasta ei meinaa saada ulos huoneestaan ollenkaan, ja tämä johtuu siitä, että sinne on hankittu kiipeilyteline. (Ammattimaisissa sisustuspiireissä tuota kutsutaan kerrossängyksi, mutta tässä ollaan amatöörisusustajia.)

muurame huonekalut11.jpg

muurame huonekalut8.jpg

Toiseksi halusin kiittää projektin läpi viemisessä Muuramea, suomalaista huonekalumerkkiä, jonka kalusteet valmistetaan Suomessa Nastolassa (eli nykyisessä Lahessa). Kuten olen maininnut, haluan että kotiini hankkimani huonekalut ovat sellaisia, että ne kestävät mieluusti koko loppuelämäni. Muuramen kohdalla voin olla varma asiasta, sillä olen itse nukkunut lapsuuteni Muuramen kerrossängyssä. Itse asiassa melkein samanlaisessa, jossa poikani nykyään nukkuu. (Paitsi että nuo tikakset olivat vain punaiset.) Tästä syystä olen Alpun syntymästä saakka ajatellut, että haluan hänelle Muuramen Jolla-sängyn. (Pinnasänky me saatiin aikoinaan ilmaiseksi FB:n kautta Arabian kierrätysryhmästä.)

Tuo lapsuutemme kerrossänky on selvinnyt mielivaltaisesta renkumisesta, sen pinnoille piirtelemisestä ja tarrojen liimaamisesta. Mutta kaikkein tärkeintä on kuitenkin se, että sängyn design on kestänyt aikaa. Noiden valkoisten minimalististen moduulien muotokieli puhuttelee yhä vain minua. Tämä johtuu luultavasti lapsuuden tottumuksista, mutta Muuramen sängyt ja pöydät ovat mielestäni maailman kauneimpia huonekaluja.

Harmi kyllä meidän äiti oli mennyt antamaan kymmenisen vuotta sitten tuon meidän lapsuuden Muuramen kerrossängyn eteenpäin ystävänsä lapsien käyttöön. Muuten olisin mielelläni ottanut sen itselleni, joskin isosiskoni olisi varmaankin kyllä ollut perimäjärjestyksessä ensimmäisenä. Nyt hänkin joutui itse hankkimaan omat Muuramensa. No, eipähän tullut perintöriitaa!

muurame huonekalut7.jpg

Nyt seuraa pieni ja informatiivinen esittely Alpun huoneen kalusteista:

Kerrossänky on yhdistetty kahdesta sängystä: lastensänky Jollasta, joka menee tarvittaessa lyhyemmäksi sekä Jungmanni-sängystä, joka on nostettu yläsängyksi. Muuramen sängyt ovat siitä nerokkaita, että ensin voi hankkia lapselle Jollan, ja sitten jos tulee toinen lapsi, voi hankkia yläsängyn palat ja Jungmannin. Näin aiempaa sänkyä voi hyödyntää systeemissä, eikä tule ostettua mitään turhaa. Toisaalta tarvittaessa sängyt saa sitten taas erilleen, mikäli lapset muuttavat vaikka eri huoneisiin.

Mietin tovin, haluanko tuon kerrossängyn jo nyt, kun meillä on tosiaan vain yksi lapsi. Meillä asuu serkku naapurissa, ja toive olisi, että hän alkaisi yhä enenevissä määrin yökyläillä meillä, joten ajattelin, että miksipä ei. Lisäksi tuo on tosi kivan näköinen, ja Alppu rakastaa kiipeillä ylös alas sitä (olin yllättynyt, miten taidokkaasti tuo reilu 2-vuotias osaa kavuta sitä pitkin). 

muurame huonekalut14.jpg

Norppa-lisäturvalaita estää lasta kierähtämästä pois sängystä, ja sängyn alle menevä Lippo-säilytyslaatikko taas varastoi tavaraa kivasti. Tämä on historiallinen hetki, nimittäin tuo laatikko ei enää koskaan tule olemaan yhtä siisti kuin kuvan ottamisen hetkellä. Sinne tumpataan vain mielivaltaisesti kamat ”poissa silmistä poissa mielestä” -mentaliteetilla.

Ylipäänsä Alpun huone ei enää koskaan tule näyttämään näin siistiltä, koska pian sinne ilmaantuvat lelu-, vaate ja kirjavuoret. Veikkaan, että noin kolmen päivän päästä huone näyttää tältä. Niinpä mun on syytä kätkeä tämä hauras ja kaunis hetki sydämeeni ja tarkastella sitä sieluni silmin, sillä omat silmäni eivät enää tällaista auvoa tule näkemään. 

muurame huonekalut9.jpg

muurame huonekalut17.jpg

Alppu on nyt nukkunut noin viikon verran tuossa alasängyssään (pinnasänky vietiin vintille), ja se tykkää siitä tosi paljon. Kerrossänky tekee sellaisen turvallisen pesämäisen fiiliksen. Mä tykkään makoilla iltaisin Alpun vieressä ja lukea sille kirjaa. Pitää ehkä hommata joku pieni lukulamppu sänkyyn sisälle. 

Muuramelta on tullut nyt uutuutena lastensänkyjen patjamallistot. Tämä tarkoittaa sitä, ettei tarvitse ostaa kokonaista uutta patjaa säätäessaan Jollaa pidemmäksi, vaan riittää että ostaa lisäpalan. On tosi kiva, että nämä suunnitellaan alusta loppuun sellaisiksi, ettei tarvitse ostaa mitään turhaa kamaa, vaan kaiken voi käyttää jatkossakin. 

muurame huonekalut10.jpg

muurame huonekalut18.jpg

Sänkyjen lisäksi Muuramen lipastot ja pöydät ovat ihania. Niitä saa yhdisettyä erilaisiksi kokonaisuuksiksi. Meillä on ikkunan edessä L-taso ja kaksi Pikku-kolmosta sekä niiden päällä toinen taso. Alun perin oli tarkoitus laittaa muodostelmaan vielä Iso Tuplamup -laatikosto, mutta homma alkoi mennä liian jykevän näköiseksi.

Se mahtuikin sitten sentilleen meidän alkuperäiseen 1950-luvun kaappiin, ja on juuri sopiva Alpun vaatteille, sillä se yltää itse ottamaan niitä sieltä. (Voi olla, ett Tikin kauluspaidat vielä tuosta poistuvat, ja ylle ripustetaan Alppusen vaatteita.)

muurame huonekalut15.jpg

muurame huonekalut4.jpg

muurame huonekalut5.jpg

Nämä Muuramen huonekalut ovat laadukasta designiä – ja se näkyy myös niiden hinnassa. Eivät siis ole todellakaan mitään ilmaisia, joten niillä sisustaminen on satsaus kotiin. Onneksi ne sitten kanssa kestävät käyttöä ja aikaa.

Nyt Muuramella on alkanut kesäkampanja, jossa näistä Pirkko Stenroosin suunnittelemista klassikkohuonekaluista saa 20 prosentin alennuksen. Koska hinnat ovat tuntuvia, niin niin on alennuskin. Jos lastenhuoneen sisustuspohdinnot ovat käynnissä, niin tässä on aikaa mietiskellä asiaa elokuun puoliväliin asti.

 

Muuramen lastenhuoneen kampanja on voimassa 14.8. saakka.

 

 

Onko kukaan muu nukkunut lapsena Muuramen sängyssä?

 

 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

 

 

Kommentit (16)
  1. Vilja @ muotoseikka
    15.6.2018, 08:05

    Voi miten innoissaan pieni mies siellä on! Aivan mahtavaa. Onnittelut projektin saattamisesta finaaliin.

    1. Kiitos! Jos lapsi on edes neljäsosan yhtä innoissaan kuin äitinsä, niin tilanne on oikein mainio 🙂

  2. Ei unelmien lastenhuone olekaan noin kliininen!

    1. Totta! 😀 Lastenhuone vaatii kaikenlaisia epämääräisiä röykkiöitä ollakseen kotoisa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *