#Uraoivallus: Puhu unelmastasi ympäriinsä

julia ja kasvi3.jpg

Nyt ilmestyneessä helmikuun Trendissä puhutaan uraoivalluksista. Rakastan uraoivalluksia, sillä silloin kun oma urani oli hetki sitten vähän hakusessa, otin kaikki hyvät neuvot ja vinkit vastaan. Olenkin kirjoittanut parhaita saamiani neuvoja tänne blogiin pikkuhiljaa työ-tagin alle, ja nyt tuli mieleen kertoa eräs hyödyllinen neuvo viime keväältä.

Viime vuoden loppukeväästä minulle oli hahmottunut ajatus siitä, että haluaisin ehkä perustaa yrityksen ja puuhastella jotain sen ympärillä. Olin Facebookissa huomannut, että Aamukahvilla-blogin Henriikka oli irtisanoutunut omasta työstään ja alkanut yksityisyrittäjäksi. Sovin Henriikan kanssa tapaamisen, ja rupesin kyselemään mahdollisimman konkreettisesti, miltä on tuntunut, onko hommat lähteneet käyntiin ja ennen kaikkea: miten minäkin uskaltaisin?

Henriikka antoi yhden tosi hyvän neuvon, jota se oli itse noudattanut:

”Puhu toiveistasi ja haaveistasi mahdollisimman monelle ääneen. Sitten ne alkavat tuntua mahdollisilta.”

Henriikka sanoi, että se oli muutamia kuukausia, ellei puolikin vuotta puhunut asiasta, siis ennen kuin oli mitään tarkkaa suunnitelmaa, milloin se ajatteli lähteä. Sitä voi jutella vaikka vuoden päivät haaveestaan. Ei aina tarvitse odottaa, että ihan kaikki on valmista ja sitten vasta julistaa maailmalle, että mää tekisin nyt tämmöstä!

julia ja kasvi4.jpg

Silloin päätin, että vaikka on vähän riskiä horista ympäriinsä eri ihmisille, että minä tässä haaveilen irtisanoutumisesta, niin horisenpahan silti. Riskiä siis sen takia, että jos mun nykyinen työnantaja kuulee, että tuollaista se Julia mietiskelee, niin se saattaisi torpata mun ylenemismahdollisuudet, jos kuitenkin päättäisin jäädä. Mutta en välittänyt tästä.

Joka kerta kun kerroin haaveistani uudelle tyypille, sain vähän palloteltua enemmän sitä, mitä juttuja mä ja mun yritykseni ylipäänsä konkreettisesti tekisi. Sain paljon kannustusta, ja asiat alkoivat tuntua paljon todellisemmilta. Ylipäänsä asiasta puhuminen selvitti mun omia ajatuksia paljon enemmmän kuin omassa päässään piehtarointi. Mä pystyin lopulta sanomaan ilman selittelyjä tai anteeksipyytelyjä, että minä haluaisin työni koostuvan monesta eri palastesta, jotka voisivat näin alkuun olla erilaisiin medioihin juttujen tekemistä, tietokirjan kirjoittamista, koulutuksien pitämistä ja ehkä tulevaisuudessa jostain rahaan sekä talouteen liittyvistä asioista.

Ajattelen, että tämä pätee moneen muuhunkin asiaan kuin työasioihin. Jos vain yhtään uskaltaa, niin kannattaa jutella omista haaveista ties kenelle!

 

Mistä unelmasta olette viimeksi kertoneet jollekulle ääneen?

 

 

Myös näissä pohdinnoissa olen kertonut, mikä minua auttoi urapohdintojen epävarmuuden alhossa:

Kateus on hyödyllinen tunnetila

Nelikenttä vie urapohdintosi eteenpäin

Universumipuhe tarkoittaa ääneen puhumista

Kerro ammattisi plussat ja miinukset

Kuvittele, missä haluat olla yhden vuoden päässä ja ota pieni askel
 
 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

 
 

 
 
 

Kommentit (9)
  1. Juuri tänään kerroin nykyiselle kollegalle, että haluaisin niin kovasti saada nykyisen työni vakituisena. Kyseinen kollega on se, joka tulee mm. haastattelemaan hakijat työhän, jota minä teen. Koen vähän kiusallisena, että ensin työskentelen jonkun kanssa vuoden tasavertaisena ja sitten yhtäkkiä olemmekin eri puolella pöytää ja hän saa päättää minun tulevaisuudestani. Sitten jos saan tämän paikan, niin olemme taas tasavertaisia. Lisämausteen tähän tekee se, että meitä on kaiksi samasta työpaikasta hakemassa yhtä vaikituista paikkaa. Toinen meistä jää työttömäksi ja toinen saa lottovoiton. Miksei työpaikkoja voi olla loputtomasti niin että kaikille rittäisi 😀

    1. Ei vitsit! Mä niiiin toivon, että tuossa kävisi hyvin!!!!!

  2. Mä oon puhunut jo muutaman vuoden, että aion perustaa päiväkodin. En ole sanonut, ”haluaisin perustaa” vaan ”aion perustaa.” En tiedä milloin, mutta missään vaiheessa en ole kyseenalaistanut tämän haaveen toteutumista.

    1. Kuulostaa upealta suunnitelmalta!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *