Uusioisovanhemmat eli kun isovanhempia on paljon

söderskär.jpg

söderskär2.jpg

söderskär3.jpg

söderskär4.jpg

söderskär5.jpg

söderskär6.jpg

söderskär7.jpg

söderskär8.jpg

söderskär10.jpg

söderskär12.jpg

söderskär13.jpg

söderskär14.jpg

söderskär15.jpg

söderskär16.jpg

söderskär17.jpg

söderskär18.jpg

söderskär19.jpg

söderskär20.jpg

Monien mun ikäisten ihmisten vanhemmat ovat eronneet ja menneet uusiin naimisiin. Tämä johtaa siihen, että isovanhempia voi olla enemmän kuin perinteiset neljä. On kaikenmoista uusperhekuviota ja eri ikäisiä lapsia. Tästä voi syntyä hankalia tilanteita, jos joku pakottaa valitsemaan puolia tai ilmassa on kaunaa.

Mutta useat isovanhemmat voivat olla myös uskomaton voimavara. Esimerkiksi meillä molempien vanhemmat ovat eronneet, joten Alpulla on tavallista enemmän isovanhempia. Ja se on mun mielestä ihan mielettömän kiva juttu!

Ollaan siitä onnekkaita, että mun isä ja hänen vaimonsa asuvat Helsingissä. Heidän lapsensa, eli mun nuoremmat sisarukset ovat 610-vuotiaita. En aiemmin ollut ajatellut tätä, mutta tilanne ei oikeastaan voisi olla täydellisempi. Voihan se kuulostaa hassulta, että Alpun eno on kuusivuotias, mutta ennen kaikkea se on älyttömän suloista ja käytännöllistä. Nimittäin isä ja hänen vaimonsa tarjotuvat aina hirmu auliisti ottamaan Alpun hoitoonsa. Niillä on ihan tuoreessa muistissa vauvan hoitaminen, mutta kuitenkin sen verran aikaa siitä, etteivät ole ihan uupuneita ajatuksesta illasta beebon kanssa. Päinvastoin, siellä todella hemmotellaan pikku möngertäjää. Ja mun pikkusisarukset rakastavat Alppusta! Kun Alppu palaa hoidosta, isä näyttää mulle videoita, joissa Alppu kikattaa kovaan ääneen, kun sen eno ja tädit pelleilevät sille. Siksi mä pystyn täysin luottavaisin mielin jättämään vauvelin illaksi sinne hoitoon ilman, että kyttäilisin puhelinta tai soittelisin perään. En aiemmin olisi voinut kuvitella, miten iso merkitys vaikka yhdellä kahdestaan vietetyllä illalla voi omassa elämässä olla. Siksi olen ihan mielettömän kiitollinen isän perheelle isosta avusta.

Mun siskon lapset taas ovat useammin meidän äbällä ja hänen miehellään hoidossa, koska he kaikki asuvat Turussa. Tietenkin Turussa käydessä Alppusen voi jättää äbälään helposti hoitoon. Tikin vanhemmat asuvat Keski- ja Itä-Suomessa, joten sinne onkin enemmän matkaa. Toisaalta esimerkiksi Tikin äiti on välillä matkannut meille hoitamaan Alppua. Ja tänään tuli taas postissa villasukat siltä.

Sen verran työlästä tuo beebon kanssa 24/7 hengaaminen on, että ihan kaikki kivat aikuiset kannattaa ottaa sen kasvattamisen mukaan. Siksi mun mielestä isovanhemmista kannattaa ”ottaa kaikki irti”. 

Olen nimittäin huomannut, että mitä enemmän ihmisiä, sitä enemmän on rakkautta.

 

 

Kuinka monta isovanhempaa teidän lapsillanne on? Millaiset välit teillä on heihin?

 

 

Kuvat: Veneiltiin elokuun alussa isän ja hänen vaimonsa veneellä Söderskärin majakalle. Se oli yksi kesän ihanimpia päiviä.

 

Lue myös:

Purjeet ylös

 

 

Kommentit (19)
 1. Meillä taas kävi ihan päinvastoin vanhempien eron kanssa, että mun vanhemmista toinen katosi kokonaan uuden puolison mustasukkaisuuden vuoksi. Ja toisella on sen verran paha sairaus, ettei lasta voi jättää hänelle hoitoon vaikka heillä läheinen ja rakastava suhde onkin. Ja tämän uusi puoliso kuoli viime vuonna. Miehen vanhemmista toinen on kuollut ja toinen asuu yli 800 kilometrin päässä ja on myös sen verran huonossa kunnossa, ettei hänestä ole apua lastenhoidossa.

  Ihanaa, että joillain omien vanhempien ero on kääntynyt eduksi ja iloksi! <3

  1. Hei ihan sama meillä! Vanhempani ovat eronneet, mutta isän ja isän vaimon luokse ei ole ollut ikinä mitään asiaa. Uusi vaimo ei anna tavata (!!!) lapsiani, emmekä saa vierailla heillä. Isä on tosi nihkeästi päässyt joskus kotinsa seinien ulkopuolelle meitä tapaamaan. Ihan käsittämätöntä, enkä tiedä mistä tämä johtuu. Enpä ole kysynytkään, koska en halua lasteni elämään niin epävakaata henkilöä.

   Muuten isovanhemmat kaikki kaukana ja työllistettyjä sisaruksen lapsilla.

   Onneksi on olemassa ”aikuisia ihmisiä”, jotka osaavaat hoitaa erot tyylikkäästi ja ajatella oman pienen boxinsa ulkopuolella.

   1. Onpa kyllä tosi kummallista toimintaa uudelta puolisolta. Sitä luulisi, että ihminen haluaisi pelkkää hyvää omalle puolisolleen, ja omien lastenlasten näkeminen tuntuisi olevan osa tällaista ”pelkkää hyvää”. Tosi surullista, että tuossa on käynyt noin! 🙁

     

 2. Kaksi. Mielelläni ottaisin muutaman lisää. Mutta meidänkin perheessä ikäerot menee niin, että mun siskonlapset on jo parikymppisiä ja vanhin siskoni siis hyvässä hoitovireessä, toivottavasti, koska meille on jo sovittuna ekat pariskuntatreffit joulukuulle. 🙂

  1. Oo, ihan täydellistä 🙂

   Ikäeroista voi seurata yllättäviä hyötyjä ihmiselle!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *