Vain paatunut mieli kykenee tällaiseen

Juliaihminen

Tiedättekö mitä vihaan sydämeni kyllyydestä? Tätä. Tätä täysin sairasta ja käsittämätöntä performanssia, johon aina välillä keittiöissä törmää. Miksi kukaan jättää käytetyn voiveitsensä tiskipöydälle näin?! Tämä on muka käytännöllistä, mutta oikeasti hirveän hankalaa.

1) Jos ihmisellä on tiskikone, käytetyn voiveitsen voi laittaa suoraan sinne eikä jättää tasapainottelemaan tällä lailla tiskialtaan ja tiskipöydän välille. Veitsiä riittää, ei tässä missään puutteessa enää eletä! Sotavuodet ovat jo menneet! Vasta sitten, kun voitelet keripukin ja muiden puutostautien koureissa pettuleipäsi ainokaisella veitselläsi, voin hyväksyä sen, että samaa veistä halutaan käyttää päivästä ja viikosta toiseen.

2) Yhtä hyvin tuon veitsen voi laittaa mihin tahansa kohtaan tiskipöytää. Veitsen muoto on sellainen, että kahvaosa on paksumpi kuin veitsiosuus, jolloin likainen veitsiosuus ei koske kuitenkaan pöytää. Hillo tai mitä levitettä ikinä nyt onkaan veitsellä levittänyt, koskee tiskipöytää vain silloin, jos sitä on jättänyt uskomattoman paksun könttäleen veitseen. Mutta miksi kukaan tekisi sellaista?!!!! Miksi kukaan olisi niin moukka?!

3) Tiskiallas ja sen ympäristö kuuluu pitää tyhjinä, jotta on mahdollista operoida kiireisesti sen ympärillä. Muuten vihaan myös syvästi sitä, kun ihmiset kasaavat likaiset astiansa tiskialtaaseen silloin, kun tiskipöydällä on tilaa. Usein vaikkapa illanistujaisissa näkee tätä. Se ei kuitenkaan ole palvelus, päinvastoin, se hankaloittaa mun työnsarkaa! Parastahan olisi laittaa astiansa suoraan tiskikoneeseen, toiseksi parasta on kasata kamat siihen tiskikoneen päälle ja kolmanneksi paras on jättää astiat pöytään. Neljänneksi paras on heitellä astiat ikkunasta kadulle uskomattoman raivokohtauksen vallassa, ja viidenneksi paras vaihtoehto on laittaa likaiset astiat omaan laukkuunsa ja varastaa ne kotiinsa ja tällä lailla antaa isäntäparille puheenaihetta moniin seuraaviin juhliin ("Muistatteko ne hullut, jotka varastivat meidän Fiskarssin haarukat? Kaikenlaista porukkaa sitä onkin."). Astioiden kasaaminen tiskialtaaseen on kaikkein huonoin vaihtoehto. 

Mutta tätäkin huonompi vaihtoehto on jättää veitsi tällä lailla killumaan tiskialtaan päälle. En ymmärrä, en hyväksy.

 

Lue myös:

Ikean mikro on rakennettu helvetin tulissa

Korvapuustien irvikuva

Kolme paskaa

 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

 

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos Julia!!! Näytän tämän miehelleni, joka on aivopessyt minut niin että minäkin jätän voiveitsen esille (tosin leipälaatikon alla olevan puisen leikkuulaudan reunalle tasapainoilemaan), vaikka oikeasti INHOAN tätä tapaa! Se sama veitsi saattaa joskus olla vaikka kuinka monta päivää käytössä....

pieta
Ruista Ranteessa

Toi astioiden kasaaminen tiskialtaaseen on kyllä saatanan keksintöä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Minä! Meidän talouden veitset sotkee tiskipöydän, niin tuo on järkevä valinta (ei miehen mielestä tosin, ärsyttävä tyyppi). Perheriitoja välttääkseni pyrin laittamaan voiveitset sitten ap-koneeseen suoraan ja kiroilen mielessäni turhaa tiskiä kun noin 5 sekuntia myöhemmin(*) tajuan tarvitsevani sitä veistä (ja miettikääpä tiskipöytä vapaaksi tyypit että jos joka päivä joutuu ottamaan yhden ekstraveitsen tän takia niin se on 365 ylimääräistä tiskattavaa veistä per vuosi ja varmasti ainakin yksi turha koneellinen astioita! Nih *tähän-sitten-sellainen-naurusta-kippurassa-oleva-hymiö*).

(*) Tähän huomio, että jos en laita koneeseen, niin noin 3 sekuntissa mies on marttyyrimaisesti tuhisemassa mun banaalia käytöstä. Että aika vaikeeta on :)

Tiia S (Ei varmistettu)

Voiveitsi meillä saattaa olla yhden päivän ajan käytössä, mutta sillä on oma paikkansa puisella leikkuulaudalla. Kun taas tiskejä ei ikinä lavuaariin lojumaan! Kuka niitä likaisia astioita haluaa sieltä alkaa nostelemaan pestäväksi?! Hyväksyttävää ainoastaan, jos täytyy liottaa kattilaa tms. Astiat huuhdotaan ja pinotaan tiskipöydälle, jos tiskikone on täynnä tai sitä ei ole. Amen.

Tiia S (Ei varmistettu)

Lisään vielä, että katsoin joskus telkkarista dokkarin, jossa metsästettiin kodin likaisinta paikkaa sellaisen bakteerilaskimen avulla. Arvatkaas mikä vei voiton? No tiskiallas!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mutta eikö kuitenkin pahempaa ole se voiveitsen väkivaltainen tunkeminen margariini(/voi)rasian sisälle. Mahdollisesti vielä pystyyn seisomaan. Jumalauta että sapettaa. YÄK.

lady. (Ei varmistettu)

Oi kyllä! Miksi ne astiat pitää tunkea sinne altaaseen????? Siinä, kun hääräilee ja päästää hanasta vettä niin astiat on epämääräisen harmaan veden/möhnän peitossa ja sitten niitä vasta onkin hienoa latoa sinne koneeseen.
Pakko myöntää, en aina laita astioita koneeseen, kun yleensä se on käynnissä/täynnä. Pitäisi opetella täyttämään ja käyttämään kone jo ennen kokkailua ja ruokailua, mutta ei se aina muistu mieleen. Mielummin silti kasaan ne astiat siihen tiskipöydälle, jotta allas jää vapaaksi. Olen puhunut, toivottavasti vieraat oppisivat tämän :D

Maijja (Ei varmistettu)

TÄMÄN takia mä luen sun blogia.
Kiitos ja aamen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Jos haluaa suojella herkkää luonnonkivitasoa, jossa ei ole erillistä teräksistä tiskipöytää, astiat laittaa mielummin altaaseen odottamaan astianpesukoneeseen siirtoa (jos siis kone on täynnä/päällä); lisäksi ison ja syvän altaan kanssa näyttää siistimmältä, kun taso on tyhjä. Mutta ei niitä siellä siis kuulu säilyttää, mutta jos tosiaan eivät sillä hetkellä voi mennä astianpesukoneeseen, preferoin niiden väliaikaista varastointia altaaseen - aiemmin, kun keittiössä oli teräksinen tiskipöytä, tiskit taas ehdottomasti siihen päälle (ja toinen kysymys, miksi kukaan haluaa poimutettua ja viettävää tiskipöytää, jolle ei uskalla laittaa esim viinilasia, koska se voi kaatua? Ah, onneksi tästä pääsi eroon - ja tämän kokemuksen jälkeen keittiössä mennään kivitasoilla ja upotetuilla isoilla altailla).

iidis
Varpain jaloin

Veitsi jääkaappissa voirasian päällä. AAARGGH!!! Ällöttävää. Veitsen voi laittaa tiskikoneeseen tai ihan vaan tiskata pikaisesti. Vie ehkä sekunnin aikaa enemmän kuin pöydälle jättäminen.

Tiskialtaassa "likoavat" tiskit, astioiden jättäminen altaaseen tai tiskipöydälle, kun tiskikone on tyhjä tai keittiön "siivoaminen" tunkemalla kaikki astiat altaaseen lojumaan. Miksi?!?!!!

Mahdoton Nainen

Mä oon se tyyppi joka pitää voiveistä rasian päällä jääkaapissa :D Koska a) kuka helvetti sitä jaksaa joka kerta tiskata, kauheeta vedentuhlaustakin moinen! Ja b) jos sen jättää pesemättä pöydälle tai tiskialtaan reunalle niin se voi härskiintyy eikä sitä kyllä sitten enää halua käyttää.

Mahdoton Nainen

PS. Mä käytän samaa vesilasiakin joskus monta päivää kunnes jaksan taas tiskata.

Kaa (Ei varmistettu)

Ei, ei, ei! Voiveitsi kuuluu ehdottomasti jättää lavuaarin reunalle, jotta myöhemmin heräävä mies voi käyttää sitä vielä. Ja voiveitsi on tietenkin asetettava juuri noin, hitusen reunan yli, jotta veitseen jäänyt voi ei tuhri tasoa. Tottakai siihen jää aina jotain sattumia, eihän sitä nyt nuolla puhtaaksi!

Lisäksi astiat tulee laittaa altaaseen silloin, kun niitä ei saa laitettua suoraan koneeseen. Näin ne huuhtoutuvat siellä kuin itsekseen. Kittaantuneetkin astiat huuhtoutuvat hyvin, kun ne lilluvat altaassa juomalasin täytön, tiskirätin huuhtelun ja muiden hananavailuhommien aikana.

NÄIN TÄMÄ NYT VAAN ON OIKEIN JA KAIKKI MUU ON VÄÄRIN!

Jenskis (Ei varmistettu)

Amen!! Mä koin tuon juhlavieraiden "avun" viimeksi viime viikonloppuna. Mikään ei oo pahempaa kuin seuraavan aamun kohmelossa kohdata ne harmaassa vedessä lilluvat astiat. Jos ne on pakko (ei ole) laittaa sinne lavuaariin, niin ei nyt ainakaan avaa hanaa sen puolen altaan päällä. Sitten se kun et haluais olla asshole ja valittaa, kun toiset hyvää hyvyyttään auttaa, mutta aaaaargh! Mulle pinoaminenkin on jo riittävän iso epäapu, kun ei tiedä mitä mähmää saa sormiin kun niitä siirtelee koneeseen. Jos siis joku sanoo, että isoin apu on jättää astiat levälleen, niin uskokaa, se ei ole vaan sellasta "ei nyt tartte auttaa" vaan ihan oikeasti seuraavan aamun pelastus. Kiitos tästä bloggauksesta <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Word! MIKSI kukaan jättää likaisia astioita altaaseen?!?! Oon yrittänyt opettaa miestäni pois tästä ällöttävästä synnistä jo 5,5 vuotta ilman näkyviä tuloksia. Eikä siinä vielä kaikki: likaisten astioiden lisäksi miehellä on tapana jättää myös tiskiharja lojumaan altaaseen. Siis hyi helvetti! Voinet kuvitella, kuinka kaikki tämä hiertää parisuhdettamme. Linkkasin postauksen miehelleni. Tuloksia odotellessa!

Emilia M

Näkisin, että tässä on kaksi suurta, merkittävästi toisistaan eroavaa koulukuntaa:

1) siisteyden ystävät
2) luonnonvarojen säästäjät ja siksi ylenmääräisen hananavailun / tiskikoneen käyttämisen välttäjät.

Kumpi on kestävämpi tie, kysyn vaan???? Mistä ratkaisusta lapsemme tulevaisuudessa meitä kiittäisivät???

Juliaihminen
Juliaihminen

Hyvä kysymys!

Itse odotan jo kutkutus rinnassani sitä hetkeä, jolloin kuolinvuoteella henkitoreissani korahtelen, ja lapseni lausuu juhlavat sanat: ”Kiitos kun laitoit voiveitsen tiskikoneeseen. Vaikka vesistöt ovat tyhjät ja Suomi autoitunut Mad Max -elokuvan miljööksi, oli tämä kaikki siistin tiskialtaan arvoista.”

Vierailija (Ei varmistettu)

Haluaisin huomauttaa myös, että astianpesukoneen saranat kuluvat ylenpalttisesta luukun availusta. Ja onko se sit kiva ostaa uusi himputisti luonnonvaroja syövä kone sen takia että saranat ovat kuluneet käyttökelvottomaksi kun jokaikinen yksinäinen veitsi pitää erikseen koneeseen laittaa. On silkka ekoteko kerätä astiat tiskipöydälle ja/tai altaaseen ja täyttää kone yhdellä kerralla (ja yhdellä luukun avauksella). Nih!

Juliaihminen
Juliaihminen

On! Uusien luontoa raiskaavien tiskikoneiden kerskakulutus on IHANAA!!!!!!!!!!!! 

Etenkin tiskikoneiden loputon vertaileminen, niiden tilaaminen, töykeiden asentajien odotteleminen, töykeiden asentajien jälkien siivoaminen (koska he elävät amerikkalaisessa elokuvassa, jossa kenkiä ei oteta sisällä pois vaikka oltaisiin juuri tarvottu kilometri ulosteessa), uskomattoman pakkausmateriaalimäärän pois roudaaminen hissittömän talon neljännestä kerroksesta ja lopulta sen huomaaminen, että pesukone on asennettu väärin ja pitää vaihtaa. Kaikki tämä on silkkaa sielun nautintoa! Lisää tätä elämääni kiitos!

Ajatusleikki

Sori, mutta meillä todellakin käytetään samaa voiveistä useamman kerran (en viitsi kertoa tässä kuinka pitkään oikeasti kerrallaan, kun kaikesta päätellen tulisin kivitetyksi), mutta jääkaappi on sille oikea paikka.

Herranjestas kun me käytetään samoja lasejakin monta kertaa kulkematta tiskikoneen kautta. Ja mukeja. Ja silti tiskikone pyörii joka päivä. Mutta hei koittakaa kestää, en enää toista kertaa huutele näistä meidän ällöttävyyksistä :D

Juliaihminen
Juliaihminen

Kukaan ei puhunut mitään laseista, niitä kuuluu jättää lojumaan aina noin neljä vierekkäin yöpöydälle, ei tässä mitään neurootikkoja olla!

Mutta noin yleisesti ottaen, saat anteeksi. Tämän kerran.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hah.. hehe... ehhh... Voiveistä ei todellakaan jätetä tiskipöydälle vaan se säilyy jääkaapissa.. Heh.. Ei kylläkään siis kauaa kerrallaan, mutta vaikkapa sen päivän.

Myös laseja ja mukeja käytän monta kertaa putkeen. Tiskipöytä on olemattoman kokoinen, joten tiskit myös lilluu altaassa, heti kun niitä on kertynyt enemmän kuin pari mukia. Tämä kyllä ällöttää minua äärettömän paljon, mutta olen toisaalta hieman vuosien aikana siedättynyt.

Mutta sovittaakseni kaikki tiskaussynnit, mä tiskaan AINA mun kavereilla kun on juhlat. Sairaalla tavalla nautinkin siitä. Se on mun joskus krapulan syntiensovitusriitti ja joskus vaan se kiitos jonka haluan antaa isännälle/emännälle. Joudun siis yleensä itse kestämään ne ällötykset vieraitten jäljiltä myös kun olen itse vieraana :D Jostain syystä mun kavereilla ei ihan hirveemmin oo myöskään astianpesukoneita, joten ihan pääsen pitemmän kaavan kautta aina hipelöimään tiskejä.

tepu (Ei varmistettu)

Haha! En tajua, miksi likaisia astiota ei saa laittaa tiskialtaaseen, mutta tämä kirjoitus nauratti minua silti. Ehkäpä tässä on ratkaisevana erona se, että tiskaan käsin, jolloin on ihan ok ja jopa toivottavaa, että tiskit ovat valmiiksi altaassa ja tiskaan tiskit yleensä puolen tunnin sisällä ruuan laitosta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Nää sun jutut on niin loistavia, parempia kuin Siskonpeti! Itselle (tokikin vielä enemmän kanssaihmisille...) vinosti nauraminen on ihan parasta. Iso kiits:'D t.kirjastotäti

Vierailija (Ei varmistettu)

Nää sun jutut on niin loistavia, parempia kuin Siskonpeti! Itselle (tokikin vielä enemmän kanssaihmisille...) vinosti nauraminen on ihan parasta. Iso kiits:'D t.kirjastotäti

sansa (Ei varmistettu)

Itse olen ratkaissut voiveitsidilemman laittamalla keittiötasolle lasipurkin, johon veitsi (ja juustohöylä) on käytön jälkeen kätevä tuikata. Sieltä se sitten menee pesuun päivän tai parin välein. Tämä poisti monta samaan ilmiöön liittyvää arkista raivon aihetta:

1) veitsi (ja se juustohöylä) ei seilaa pitkin pöytiä
2) veitsi ei saastuta pöytää voitahroilla
3) pöytä ei saastuta veistä
4) veitset ei lopu aina kesken (aterinlaatikkomme on jäänyt opiskelukämpän varustelutasolle / minimalismi kunniaan, mitä näitä nyt on)
5) kenellekään ei tule järjettömiä ajatuksia voiveitsen (ja sen juustohöylän) laittamisesta jääkaappiin, missä se on aina tiellä ja tippuu päälle ja saastuttaa joka paikan ja on vielä ikävä ja kylmä käyttääkin

Tämä yksinkertainen lasipurkki on vähentänyt arjessa ärsyyntymistä huomattavasti :D

Tämä!! Kun hoksasin tän purkkihomman, nii keittiön elämä pelastui.

Ainoa parannusta kaipaava asia on se, että meillä on puiset voiveitset (muotoiltu niin, että veitsi tyhjentää voirasiaa tasaisesti = ei kuoppia tai koloja, ahh), jotka pitää käsin tiskata ja joskus niitä ei muista tarpeeks usein pestä. Mut ilman lasipurkkiakaan tää asia ei ollut paremmin, et sentään eteenpäin edes jossain on menty!

piia_ (Ei varmistettu)

Pöydälle jätetyt veitset ovat aina ällöttäneet mua, etenkin jos ne eivät ole mun jättämiä. Oon epäillyt aina, että ei välttämättä oo kovin terveellistä vedellä päiväkausia samoja voin jämiä, ja onneksi HS:n Usko Siskoa -palsta vahvisti tän viime vuonna: voiveistä EI pidä jättää pöydälle odottamaan seuraavaa käyttökertaa, koska voi on hyvin mehevän messevä alusta bakteereille.
Minä tietysti uskon siskoa. Se ei vaan valitettavasti tarkota sitä, että meidän pöytä olisi aina veitsetön, mut sitä kohti mennään.

Huomio: Kuvan veitsi näyttää epäilyttävän puhtaalta. Onko tilanne lavastettu vai peseekö veitsen jättäjä sen aina ennen kuin asettaa sen tuohon?

Juliaihminen
Juliaihminen

SISKO ON BESTEST!!!!

Ei kyllä tuo on ihan aito voiteluun juuri käytetty veitsi. En myönnä tai kiellä, asuuko kotitaloudessamme tällainen veitsen tiskialtaan reunalla killuttelija.

Ajatusleikki

Nyt mua alkoi hämmentää tämä veitsihomma, siis käyttääkö toiset ihmiset ihan tavallista ruokailuveistä leivän voiteluun?! Sehän on ihan surkea siihen hommaan! Puinen sen täytyy olla! Toimii voitelussa paremmin, kevyt, ei kylmety. Meillä on jopa yksi sellainen ihan pieni, joka mahtuu voirasian sisälle, kun pinta on jo laskenut hiukan. En tunnista näitä muiden mainitsemia ongelmia liittyen käytännöllisyyteen. Metallisen veitsen minäkin pistäisin heti TISKIKONEESEEN.

Vierailija (Ei varmistettu)

Minun ongelmani on hanan päälle viritetty ällöttävä tiskirätti, jota koskematta ei pääse käsiksi hanan vipuun pestäkseen kätensä tai saadakseen tippasen vettä lasiinsa. Jotkut myös viriitävät tiskiharjan riippumaan tiskikaapin alapuolella niin, että hanaa hamuava käsi väkisin osuu siihen. Yäk, sanoo käsienpesuneurootikko.

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä aina leikataan semmonen läpyskä rasian kanteen, jonka alle voiveitsi mahtuu. Se on sitten siinä. Eihän kukaan pese juustohöylääkään joka kerran jälkeen, apuaa :D

Ajattelinkin jo kommentteja lukiessa, että kai täällä nyt joku jossain kohtaa kommentoi tästä nerokkaasta reiän leikkaamisesta kanteen! Kyllä on kätevä! Pysyy veitsi aloillaan ja saa vielä kannenkin painettua kiinni. Eikä sitä veistä meillä pestä sieltä kuin vasta voirasian mennessä vaihtoon!

Äbä (Ei varmistettu)

Ihminen tarvitsee kohtuullisen määrän bakteereita. Meillä puinen voiveitdi on päiväkausia kaapissa talouspaperin päällä leipien vieressä. Töistä on 6 ihmistä tällä hetkellä sairauslomalla (flunssaa yms.), minä en. Olisiko salaisuus saastaisen voiveitsen parantama vastustuskyky? Hah!

piia_ (Ei varmistettu)

Tässähän voi olla perää! Oon nyt vuoden tsempannut veitsiasiassa, mutta oon myös vuoden sisällä napannut flunssan ja vatsataudin yllättävän helposti, kun ennen en juuri sairastellut. Ehkä pitää taas harkita likaseen veitseen tarttumista.

Minä kö
Minä(kö?)

Aivan mahtava postaus! :D Tässä kohtaa täytyy pitää omat keittiö käyttäytymiset omana tietonani, tällä hetkellä omaan porttikiellon keittiöön tammitasojemme takia :D Meininki on hieman suurpiirteistä!

Toi on paha. Veitsi pöydällä, mutta pahempi on käytetty veitsi jääkaapissa. Ja toi astioiden kasaus altaaseen. Saatanasta!

Pikkuapa

Entäs sitten ne, jotka jättävät veitsen jääkaappiin voirasian päälle?? Parhaat on leikannu kanteen pienen veitsenmentävän reijän!! KAUHEEN ällöä. Samoin juustohöylä tuppaa useilla löytymään sielt jääkaapista. MIKSI??
En ymmärrä tätä, enkä kyllä muutakaan tiskien jemmaamista. hyi

Olppa (Ei varmistettu)

Hahaha, olen joskus syyllistynyt samaan - kunnes itsekin tajusin, ettei tuossa ole mitään järkeä. :D

Kommentoi