Välipala on työpäivän toiseksi paras hetki

Juliaihminen

Kaupallinen yhteistyö: Lämmin Kuppi

Olen ollut nyt miltei kymmenen vuotta työelämässä, ja yksi käytännön asia on aina ollut minulle vähän ongelmallinen. Kun ihminen on kasista neljään työpaikalla, hän syö lounaan joskus kahdentoista maissa. Mutta pitäisikö sillä sitten selvitä kotiin saakka syömättä enää uudestaan? Ei pitäisi!

Minulle käy niin, että jos en syö noin kolmen–neljän tunnin välein, tulee huono olo, ajatukset eivät enää kulje ja muutun levottomaksi. Etenkin silloin, kun teen pitkän päivän ja käyn urheilemassa töiden jälkeen, on suoranainen pakko syödä joskus neljän maissa jotain välipalaa.

Nykyään, kun työskentelen työhuoneella, sekä lounaat että välipalat pitää aina muistaa hankkia itse, sillä ei ole mitään työpaikan kanttiinia, josta käydä ostamassa vihersmoothie silloin, kun verensokeri laskee (koska juurikin vihersmoothie olisi tällöin valintani, toki toki). Sitä paitsi tulee nopeasti aika kalliiksi ostaa joka päivä joku 4 euron välipala lounaan lisäksi. Niinpä olen syönyt iltapäivällä usein hedelmiä tai lähikaupan paistotiskin leivoksia.

Nyt välipala-arsenaaliini on tullut uusi tuote: Lämmin Kuppi -välipalapuurot. Nämä ovat siitä erinomaisia välipaloja, että ne on niin superhelppo valmistaa: Lisää vain tilkkanen kiehuvaa vettä, sekoita, venaile kolme minuuttia ja puuro on valmis.

Ollaan nyt töihin paluun jälkeen Raisan kanssa testailtu puurojen kolmea eri makua: omena-kanelia, vadelma-mansikkaa ja kookos-banaani-mansikkaa. Molempien suosikiksi on päätynyt kookos-banaani-mansikka, koska se on niin freesi, mutta on nuo kaksi muutakin hyviä.

Tykkään näistä Lämmin Kuppi -tuotteista myös siksi, että ne sopivat kasvisruokavalioon, niissä on paljon marjoja ja vähän suolaa (joskin en kauheasti katsele ruokien suolojen määriä, koska kymmenen vuotta sitten lääkäri sanoi, että mun verenpaine on alhainen, ja olen tarrautunut tähän tietoon kaikki nämä vuodet).

Ennen kaikkea kätevyys tulee siitä, että niitä voi säilyttää huoneenlämmössä, ja ne säilyvät pitkään. Siksi näitä kuivapuuroja voi ostaa vaikka kymmenen varastoon. Ne sopivat hyvin myös matkoille. Yhdestä kupposesta tulee juuri välipalan verran täyteen. 

Olen välillä myös vetänyt näitä työpaikalla aamupalaksi silloin, kun olen nukkunut pommiin ja on ollut kiire viedä Alppu päiväkotiin (mitä tapahtuu yllättävän usein).

Olen ylipäänsä sitä mieltä, että työpäivää täytyy pätkiä vähäsen, jotta se tuntuisi kivalta. Meille on ensimmäisen yhteisen työhuonevuoden aikana muodostunut Raisan kanssa selkeä rutiini: Puoli yhdeksän maissa keitetään kahvit, kahdentoista maissa syödään lounas (yleensä einestä, vaikka aikoinaan ajattelin, että minä sitten sovin ravintoloihin aina lounastreffejä ja tapaan ihmisiä – oh well, laiskuus on iskenyt).

Lounas on työpäivän paras hetki, koska silloin saa horista puolesta tunnista tuntiin kaikki sielunsa asiat antaumuksellisesti. Toiseksi paras on sitten kolmen maissa pidettävä välipalahetki, koska silloin saa vielä hetken jatkaa siitä mihin jäätiin. Nimittäin Raisan kanssa horinoitavaa riittää.

 

 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

 

 

Kommentit

Juuli.R. (Ei varmistettu)

Kuinka makeiksi arvioisit nämä? Elovenan valmispuuroissa on ainakin tökkinyt liika lisätyn sokerin määrä.

Juliaihminen
Juliaihminen

Sanoisin, että ehkä vähän vähemmän makeaa, mutta makeaa kuitenkin. Olen samaa mieltä siitä, että olisi hyvä, jos välipalapuuroista tehtäisiin yksi versio, joka olisi selvästi ei-niin-makea. Pitää siis ehdottaa tuonne tuotekehitykseen! :)

Toimistostalkkaaja (Ei varmistettu)

Teillä on ihanan näköinen toimisto! Voisitko esitellä sitä joskus postauksessa?

Juliaihminen
Juliaihminen

Ah joo, tämä on kyllä esittelemisen arvoinen paikka. Meillä on täällä aika hauskaa jengiä ja tämä on aina huomattavasti siistimmässä kunnossa kuin kotini, niin tästä saisi esimerkiksi hauskan sisustuspostauksen.

Maria Hakkarainen
Villiviini

Tää oli oikeasti hyvä yhteistyö, koska en tiennyt että tolla merkillä on myös puuroja, kiitos! Puuro on musta muutenkin aliarvostettu välipala. Viime kesänä ostin töihin niitä fazerin puuroja, joissa on siemeniä ja kuivattuja marjoja, ja söin nälän koittaessa annoksen sellaista. Vaikka yksi paketti on vähän kallis, niin siitä saa kuitenkin aika monta välipalaa, ja se on lopulta paljon halvempaa kuin se että ostaisi vaikka niitä smoothieita joka päivä. Tällainen säästövinkki :D

Juliaihminen
Juliaihminen

Mä oon kanssa vanha puurofiilistelijä! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kätevältä kuulosta, mutta sisäinen ekohippini itkee ajatellessaan sitä kasaa roskaa mitä tuosta syntyy (siis toimistolla kun oletettavasti löytyisi joku kuppi/lautanen mihin väsätä).

Mun työhuoneessa löytyy perinteinen näkkäripaketti (Ryvitat on kuin (siemen)sipsejä söisi, en tajua kun niissä on myös vähän suolaa paketin mukaan) ja maustettu puuropaketti (-> about sama idea mutta vähemmän roskaa ja ehkä vähemmän ihanat makuyhdistelmät). Mulla ei onneksi useinkaan ole välipalanälkä iltapäivällä, mutta aamupalanälkä on ja siihen ekohippi tekee kotona vanhaan hillopurkkiin rahkaherkun (alle jäisiä pakastemarjoja=pitävät safkan kylmänä pk-reissun ja töihin pääsyn ajan, päälle puoli purkkia rahkaa, ehkä hilloa ja lopuksi mysliä/pähkinöitä/siemeniä). Tää on hyvää (ja täyttävää ja terveellistä), mutta sit ne 50% päivistä kun unohdan/en jaksa tehdä, jyrsin toimistolla aamupalaksi näkkäriä. Mut joo, saattaisin tuollaiseen purkkiin uutuuden viehätyksessä tarttua, mutta kerran vaan, koska roskan määrä...

Juliaihminen
Juliaihminen

Jep nämä on hankalia hommia. Samat ongelmat myös kaikkien välipalarahkojen ja lounaseinesten kanssa. Parasta olisi tehdä lounasruoka ja välipalat himassa, mutta sitten tulee arki vastaan, niin ei vaan ehdi tai pysty.  Mutta sun toiminta kuulostaa ihailtavan tarmokkaalta ja ekologiselta!

Vierailija (Ei varmistettu)

Samalla vaivallahan tekee mikropuuron (mikro näyttää kuvassa olevan) myös kaurahiutaleista ja pääsee halvalla ja ilman muoviroskaa (riippuen miten puuron maustaa).
Itse syön toimistolla välipalaksi hedelmiä, jugurttia, rahkaa tai karjalanpiirakoita, kotona usein puuroa tai voileivän.

Muoviroskaa on kaikkialla (Ei varmistettu)

Rahkassa ja jogurteissa on yhtä lailla muoviroskaa.

Muoviroskaa ei ole kaikkialla (Ei varmistettu)

Jugurtin voi ostaa myös litran pahvipakkauksessa, jolloin ei muovijätettä synny.

Tsekkaa faktat (Ei varmistettu)

Breaking news: noissa litran pahvipakkauksissa on myös muovia. Ei ehkä niin paljon kuin kertakäyttöpakkauksessa, mutta onpahan silti: http://www.biotalous.fi/elintarvikepakkaus/

Ilargia (Ei varmistettu)

No on toki noinkin, mutta jos tsekataan loputkin faktat, niin jogurttitölkin voi silti kierrättää kartonkina. Eli siinä mielessä muoviroskaa (jonka kierrätys on vielä tosi puutteellista) ei synny.

https://www.hsy.fi/fi/asukkaalle/lajittelujakierratys/Sivut/default.aspx

henriiikka
VEKURI

Moi, pakkausten osuus ruoan kaikista ympäristövaikutuksista on vaan muutaman prosentin luokkaa. Eläinperäisinä tuotteina jogurtti ja rahka kuluttavat paljon enemmän luonnonvaroja kuin yksittäispakattukin puuro. Jos leivän päälle laittaa juustoa, sen ilmastopäästöt on jo lähellä naudanlihaa. Tosi iso merkitys on myös sillä, miten itse menee kauppaan, autolla vai kävellen/pyörällä. https://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/lahiruoka_ei_palloa_pelasta_

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Ihan mikropuuroa tulin kans ehdottamaan muoviroskaa ja turhaa sokeria välttelevänä :) Toki vaatii sen, että kaataa hiutaleet lautaselle, vettä päälle ja mikroon. Eli tavallaan 1-2 vaativaa työvaihetta enemmän. Hehe.

Itse syön välipalaksi usein smoothien, aamulla vaan surauttaa valmiiksi ja töissä odottaa jääkaapissa sitten. Marjoja, heraproteiinia, banaani ja kauramaitoa, hyvin menee. Hätävarana välillä proteiinipatukat. Usein syön myös lasten kanssa töissä samaa eli leipää, hedelmiä, vihannestikkuja jne. mitä nyt milloinkin.

Keitetty kananmuna säilyy muuten myös huoneenlämmössä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mua harmittaa, etten voi liittää tähän kuva-arsenaalia todistamaan niitä kaikkia kertoja, joilloin yksinkertainen mikropuuron valmistus on muuttunut eeppiseksi vitutukseksi ja mikron siivoukseksi, kun puuro onkin kypsymisen sijaan räjähtänyt mikroon :/ Et helpommin sanottu kuin tehty! Tätä käy mulle ehkä joka neljäs kerta, et en tiiä, mikä mussa on vikana :/

Opettele & tarkkaile (Ei varmistettu)

Kaurapuuroa pitää tarkkailla.
Mä laitan 1 dl kaurahiutaleita 2 dl nestettä.
Mikro 600 kW teholle. EI kupua päälle!
Kun se alkaa kuplimaan, sekoita ja jatka kypsentämistä. Tarkkaile ettei puuro tule yli.
Anna vetäytyä 3-5 min.

Vierailija (Ei varmistettu)

Jaaaa näin se huoleton ja helppo välipala muuttui jatkuvaa valvontaa vaativaksi työksi ;)

T.Rölli (Ei varmistettu)

Meillä on töissä usein karkkia, jota napostelen iltapäivällä. Usein karkit ovat yksittäispakattuja ja vielä muovipussissa. Olisiko jollain hyvää reseptiä että voisin tehdä itse iltapäivänamuni, että ei tulisi niin paljon roskaa? Mielellään joku sokeriton ja vegaaninen, etten tue eläinten tai ihmisten kurjuuttamista.

Ekomies (Ei varmistettu)

Mä olen itse ajatellut sen niin, että kaikki ylellisyyshyödykkeet kuormittaa ympäristöä ihan suotta ja luopunut mm. sokerista, hunajasta jne. Kotimaiset marjat on ihan ok, mutta goji-marjat jne. ulkomaantuliaiset onkin sitten jo kiellettyjen listalla. Kun luopuu ylellisyyskulutuksesta, tulee huomaamattaan luopuneeksi aika monesta muoviroskaa tuottavasta asiasta.

Suosittelenpa vielä, että alat vähentämään herkkujen syöntiä pikku hiljaa niin lopettaminen ei tunnu niin pahalta!

Samaa konstia käytin maidon, lihan ja matkustamisen kanssa. Vähensin pikku hiljaa ja nyt olen päässyt niistä kokonaan eroon. :)

Käynnissäoleva projekti on asunnon lämpötilan laskeminen. Tällä hetkellä ollaan 19,3 asteessa ja tavoite olisi 18 tai hitusen alle.

Tsemiä sulle!

parempi ihminen (Ei varmistettu)

Itse olen lopettanut syömisen kokonaan, koska se kuormittaa ympäristöä. Saan ravintoni omahyväisyydestäni ja ylemmyydentunteestani. Vähän siinä on reenattavaa, mutta vaivan arvoista! Koska olen luopunut kaikista ylellisyyksistä, asun metsässä kannon alla, mutta varon tallaamasta sammaleita, ettei ekosysteemi häiriinny. Vähensin myös pikkuhiljaa vaatteiden käyttöä, koska nekin tuhoaa maapalloa ja tuottaa muovia ja nyt olen päässyt niistä kokonaan eroon. Talvisin on vähän kylmä, mutta te muut ajattelemattomat tuhlarit lämmitätte ilmastoa, niin kohta ei ole talviakaan, joten pärjäilen ihan kivasti.

Tsemiä kaikille!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hirveän hassu ja nokkela. Not. Vaan pelkkä iso ääliö. Mee kontribuoimaan itseihailuasi muualle.

T.Rölli (Ei varmistettu)

Olen pohdiskellut ja tullut siihen tulokseen, että Suomessa ekologisinta olisi asua kompostissa. Talvella kannon alla voi tulla kylmä, vaikka kuinka kääriytyisi lehtiin, mutta toimivassa kompostissa on mukavan lämmintä myös pakkasilla.

Jaksuhaleja kaikille ilmastonmuutoksen kanssa painiville! Yhdessä me teemme maailmasta paremman paikan <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Meni nyt vähän ohi tän kommentin pointti? Hauskasti jäljitelty, joo, mutta mun mielestä alkuperäinen ylellisyyskulutusta koskeva viesti oli ihan paikallaan. On järkevä pointti, että esimerkiksi suklaasta ja karkista tulee turhaa roskaa. Jokainen joka yhtään seuraa uutisia tietää, että ilmastonmuutos etenee kovaa vauhtia - ja ruokavalio on yksi isoimmista hiilijalanjälkeen vaikuttavista valinnoista. Jotenkin toivois, että näin kivassa paikassa kuin Julian blogissa sais esittää asiallisia näkemyksiä ilman, että pitää nostaa esiin "älä syyllistä muita, jokainen huolehtii omasta kulutuksestaan"-kortti.

Ja joo, en itse todellakaan ole täydellinen kuluttaja, kaukana siitä :) Mutta kyllä mua saa herätellä ilman, että koko juttu pitää vetää sen jälkeen vitsiksi.

T.Rölli (Ei varmistettu)

Onhan se vähän kummallista, että bloggarit saa lentää vaikka millä mitalla ilman kohua, mutta jos joku mainostaa vegaanista puuroa, niin siitä muovikiposta tulee suuri saatana, maassa jossa muovia kierrätetään. Juustovoileivän ilmastovaikutukset ovat paljon suuremmat, kuin valmispuuron. Siksi trollaus. Mielummin vegaaninen valmispuuro kuin mikään maitotuote.

Ilargia (Ei varmistettu)

Jaa, en mä vaan huomannut, että kukaan olisi syyttänyt täällä muovikippoa miksikään suureksi saatanaksi, vaan ihan asiallisesti pohtinut eri vaihtoehtoja. Joo, vegaanipuuro on parempi kuin maitotuote, mutta on silti fakta, että muovikipoton vegaanipuuro on ekologisempi kuin muovikippoon pakattu vegaanipuuro. En ymmärrä, mikä tämän esiin nostamisessa on ongelma?

Ja ihmettelen kyllä myös tätä ainaista väitettä, että lentämisestä ei muka ikinä puhuttaisi. Tässäkin blogissa muistaakseni on bloggaaja itse kertonut pohtineensa lentämistä ja sen vähentämistä ja esim. tänä kesänä valinnut jättää lomalennot väliin (toki varmasti muistakin kuin ympäristösyistä). Ja kun Puutalobaby-kirjoittaja lähti mukaan ekopaastoon, niin heti oli joku kommenteissa vinkumassa, että ei saisi osallistua, kun lentää lomalentoja (mikä on ihan älytöntä "kaikki tai ei mitään" -ajattelua).

henriiikka
VEKURI

Mä oon tykännyt tehdä esim. näitä ja ottaa mukaan töihin iltapäiväkahvin kanssa nautittavaksi:

https://www.viimeistamuruamyoten.com/mustikka-ruislesemuffinit-vegaani/

https://www.viimeistamuruamyoten.com/itse-tehdyt-terveelliset-valipalapatukat-vegaani-gluteeniton/

Molemmat reseptit on myös hyviä kuiva-ainekaapin jämien tyhjennyksessä, koska molempia reseptejä voi helposti muokata sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Makeaa on aika vaikea tehdä ilman sokeria..

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiehuvan veden lisääminen tekee myös "tavallisista" kaurahiutaleista puuroa parissa minuutissa, mikroa ei siis tarvita :) Tykkään lisätä mukaan puolet hirssihiutaleita, rusinoita yms.

Tiiaanna
cake & copper

Mun kello kolmen välipala on useimmiten banaani ja työpaikkaruokalan lounaalta mukaan napattu ruisleipä, joskus otan kotoa mukaan myös pähkinöitä. Ilman iltapäivän välipalaa ei pärjäisi, on myös paljon mukavempi mennä kotiin kun ei ole heti nälkäkiukun kourissa! 

Äbä (Ei varmistettu)

On jatkuva ahdistuksen aihe, mille tasolle oman ekologisuutensa asettaa. Kuinka paljon hankaluutta on valmis kärsimään ja mistä kaikesta luopumaan ja silti kokemaan elämän hyväksi eikä vain suoritukseksi. Se taso pitäisi sitten pystyä säilyttämään vuosikymmenet, koska kyse ei ole lyhyestä seikkailusta.

Muovipurkkeja kierrätetään. Se on vähentänyt syyllisyyttäni siitä, että suurin osa roskasta on muovia. Ruoka on pakattava pääasiassa siihen (pahvisten tetrojen sisällä litrN jogurttipurkeiss on muovikalvo), koska se ei muuten säily ja tulee pahaa hävikkiä.

Olen itse nyt herännyt maitotuotteiden epäekologisuuteen, koska ne edellyttävät karjankasvatusta, joka taas lisää valtavasti metaanipäästöjä ja kasvihuoneilmiötä. Olen siis yrittänyt etsiä lounasrahkalleni kauravälipalaa. Pelkään vaan, että kyllästyn sen makuun nopeammin kuin rahkaan, jota olen syönyt vuosikausia. Kahviin osaan jo panna Oatlyn iKaffe-maitoa, se on herkkua.

Puuro on siis hyvä välipala.

Enkä todella ole ekologisuudessani millään ylpeilyn tasolla: lennän lomamatkoille ja työssä, autoilen kauppaan, käytän mikrokuituisia urheiluvaatteita. Mutta jotta ei tarvitsisi muuttaa kannon alle metsään, yritän edes jotakin. Se on parempi kuin ei mitään.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tässä blogissa on kyllä välillä hieman keulittu omalla ekologisuudellaan, joten siksi mainos on minusta vähän huono, kun näkökulmana oli helppous. Kuten sanottu, mikropuuron tekee aivan yhtä helposti.

Vierailija (Ei varmistettu)

Niin se vain on, että ekologisista valinnoista voi puhua vain silloin, jos niitä huutelee jeesus kristuksena ristiltä roikkuen. Muuten ei kannata vaivautua, koska se on sitten heti keulimista ja muiden yläpuolelle asettumista. Pitää olla täydellinen tai pitää suunsa kiinni, välimaastoa ei löydy.

Vierailija (Ei varmistettu)

Pointti oli se, että tässä blogissa voisi hyvin olla opettavainen postaus miten tällaiset puurot on kalliita ja turhia ja lisäksi niistä tulee turhaa muovijätettä, koska puuroa voi syödä muutenkin. :D Siksi mainos ei oikein istunut blogiin, vaikka tietenkin lähes kaikki käyttävät muovipakkauksia ja useimmat eineksiä ainakin joskus; kukaan ei voi olla täydellinen sen kai jokainen tietää.

Vege (Ei varmistettu)

Mielestäni on ihan mukavaa, että Julia mainostaa vegaanisia puuroja eikä esimerkiksi pekonia. Muiden tuomitseminen on toki mukavaa ja tyydyttävää hommaa.

Elo venaa (Ei varmistettu)

Eiks ne Elovenan tollaset oo kuitenkin pahvipurkissa? No kumpiinkaan en koskisi, koska sokeri ja koska kilo luomukaurahiutaleita maksaa muistaakseni alle kaksi euroa. Keitetty vesi päälle ja mikroon, lautaselle lisäks pähkinöitä, marjoja ja iKaffea jos jaksaa. Ja itse asiassa saatan syödä hiutaleet vaan kylminä sen kauramaidon kera. Outoa että tuotekehittelijät sai myytyä tällaisen turhakkeen, etkö sijoitusguruna laske ja vertaa hiutaleiden kilohintaa?

Maksettu mainos (Ei varmistettu)

Tämä taisi olla maksettu mainos?
Eli kirjottaja on saanut tuotteet maksutta yhteistyökumppanilta. Lisäksi hän, luultavasti (& toivon mukaan), saa myös rahallisen korvauksen tästä blogipostauksesta. Niin ne kaupalliset yhteistyökuviot menevät.
T. Eipä tarvitse olla sijoitusguru em ymmärtääkseen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Niin, taisin yrittää sanoa, että maksettu mainos ei oikein nyt istunut blogin muuhun sisältöön. En usko että säästäväinen tyyppi menisi noin ”helppoon”.

Puuropihi (Ei varmistettu)

Joo, samaa mieltä edellisten kanssa ettei tämä ihan istu Julian upealla tavalla pihiin ja vähintäänkin nerokkaan säästäväiseen tyyliin. On tosi vaikea kuvitella keittiörättejä puolittavaa juliaa ravitsemassa itseään näillä kertakäyttöastiapuuroilla kun se kilon puurohiutalepakkaus ei tosiaan paljon maksa ja valmista tulee (mikrollisessa) toimistossa (jossa mahdollisuus huuhdella omat astiat) samassa ajassa. Mutta siis, ei siinä mitään muuten, ois sitä paljon huonommastakin tuotteesta voinu mainoksen vääntää. Nämä valmispuurot on todellisia turhakkeita, ehkä jossain pidemmällä monen yön metsäretkellä voivat puolustaa paikkaansa (mutta silloinkin niissä vanhanmallisissa pussipakkauksissaan), mutta ei missään modernissa työpaikan keittiössä.

NiiiinaK (Ei varmistettu)

Olen samaa mieltä edellisten kirjoittajien kanssa. Ei tarvitse olla sataprosenttisen ekologinen koko ajan, että voisi kertoa tekevänsä hyviä ja ympäristölle kestäviä valintoja, mutta tämä kertispakattujen puurojen mainostaminen ei istu tähän blogiin. Etenkin edellämainittu säästäväisyys huomioiden. Muistelen joskus lukeneeni, kuinka kirjoittajan mielestä miehen _yksi_ junan ravintolavaunussa nauttima olut oli rahan tuhlausta.

Väitellä tai öyhöttää ei tietenkään tarvitse, mutta minusta olisi ollut ihan asiallista kuulla Julian perustelut mainokseen, kun kriittisiä kommentteja kuitenkin tuli useita.

Juliaihminen
Juliaihminen

Olen suorastaan imarreltu, että mun kirjoitukset on sisäistetty ja muistettu junaoluita myöten näin tarkasti. Tosin sen jälkeen kerroin myös, että olen luopunut näin tiukasta piheilystä, koska huomasin sen haittaavan elämänlaatua, eli säästön arvo ei ollut oluen suuruinen. Juon siis olutta junassa! Miltei aina kun lapsi ei ole paikalla. :D

Mitä tulee piheilyyn muuten: on totta, että en ostaisi tällaisia puuroja joka päivä evääkseni. Ennemminkin nämä ovat vaihtoehto vaikka smoothielle, rahkalle tai jollekin muulle välipalalle, jonka voi syödä todella nopeasti ja helposti (ja jotka maksavat ihan yhtä paljon). En säilytä puurohiutaleita, kuivattuja marjoja ja suolaa työpaikalla, eli aineksia, joita tällainen puuro vaatisi. Pelkkä kaurahiutale + vesi mikroon -kombinaatio ei kuulosta mielestäni erityisen herkulliselta välipalalta. Olen lopulta kuitenkin aika laiska, ja käytän kuussa eniten rahaa juuri syömiseen. Ehkä ig-storyni seuraajat ovat huomanneet, että en juuri pidä ruuanlaitosta, se on pakollinen paha ja tunnen aiheesta jatkuvaa riittämättömyyttä. Tästä syystä syön töissä usein myös eineslounaita, jotka ovat niin ikään pakattu muoviin, ikävä kyllä. Voisin myös elää vielä paljon säästeliäämmin, jos tekisin kaiken ruokani itse. 

Ylipäänsä syön aika usein välipalaa, joka on epäekologista: rahkaa tai yksittäispakattua jogurttia (jotka ovat ensinnäkin muovipurkissa ja toiseksi eläinperäisiä tuotteita) ja hedelmiä (jotka on tuotu ulkomailta). Syön lihaakin himassa, mutta olen kieltäytynyt mainostamasta esimerkiksi pekonia.

Tästä puurotuoteesta ilahduin, koska se on kasvisperäinen ja helppo. Yritän koko ajan viedä ruokavaliotani kasvisperäiseen suuntaan, mutta en viitsi puhua aiheesta yleensä, koska kasvissyönnissä on edelleen mentaliteetti: joko tai, muu ei kelpaa.

Olen ehkä antanut itsestäni ylipäänsä liian ekologisen vaikutelman. On totta, että teen paljon valintoja ekologisuus mielessä (en osta autoa, asun melko tiiviisti kerrostalossa, olen vähentänyt lentämistä, yritän ostaa paljon vaatteita käytettynä ja itselleni vain pitkäikäisiä vaatteita harvoin). Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettenkö tekisi usein asioita ajatuksena mukavuus ennen ekologisuus: Hankin lapsen talvivaatteet uutena, meillä kotona kertyy paljon muovijätettä (onneksi kerrostalossa on muovikierrätys), suunnittelen syyslomamatkaa laivalla Tukholmaan, ostan välipalapuuroja, jotka on pakattu muoviin.

Mutta tässä postauksessa on ollut erinomaista keskutelua, ja yleisesti ottaen olen tosi iloinen, että ihmisiä kiinnostaa näin paljon muovijätteen vähenhäminen ja ihmiset ovat valmiita näkemään asian eteen vaivaa.

 

Ilargia (Ei varmistettu)

Haluan kannustaa vielä sen verran, että mun mielestä sä et ole mitenkään mainostanut itseäsi ekologisempana kuin olet. Ja olisi hienoa, jos jaksaisit jatkossakin uhmata anonyymeja kommentoijia ja kirjoittaa esim. ruokavalion siirtämisestä kasvispainotteisemmaksi, koska olisi tosi tärkeää, että kasvisruuasta tulisi normaalia. Väitän, että kasvissyönnillä on paljon enemmän positiivisia ympäristövaikutuksia, jos lähes jokainen vähitellen oppii syömään kasvisruokaa vaikka vähintään 50 % eli noin joka toisella aterialla vs. jos kasvissyönti pidetään puritaanisena ekohippeilynä, johon saadaan mukaan noin 1 % suomalaisista...

Vierailija (Ei varmistettu)

Toistoa toiston perään ehkä, mut voi vitalis että tää blogi JA kommentoijat (miinus ak.) on kyllä Suomen blogiskenen top 3:ssa heittämällä! Aina toki yksittäisurpo tai huomionkipeä joukkoon mahtuu, mutta ottaen huomioon hyvin harvinaisen suoran, valvomattoman kommentoinnin, tää on iso helmi.
Loistavaa lauantaita:)

Kommentoi