Vanukasta ja viiniä – tämä on kolkkent!

julia 30.jpg

julia 302.jpg

julia 3010.jpg

Nyt menin tekemään sen kauan pelätyn jutun eli täyttämään kolkkent vuotta. Olin pitkään sitä mieltä, etten järjestä mitään juhlia, kun tässä on niin pal kaikkee.

Tiki piti kuitenkin pintansa, ja teki kaiken mun puolestani: Loi Facebook-eventin, kutsui ihmiset lauantaiksi meidän mökille Turun Kakskertaan, suunnitteli ja kokkasi noin 25 ihmiselle lounaan, illallisen ja aamupalan, lämmitti saunan sekä järjesti vieläpä hienon gin tonic -cocktail hourin.

Toisin sanoen, Tiki järjesti mulle aivan mielettömän ihanat juhlat.

julia 309.jpg

julia 3017.jpg

”Kyllähän ihmisellä pitää olla sponsori omissa kolkkentvuotisjuhlissa”, tuumailin ennen synttäreitä. Mietin, mitä mä kaikkein mieluiten tarjoaisin rakkaille ystävilleni.

Vastaus oli ilmeinen:

Vanukasta ja viiniä.

Kysyin Soleralta, voisivatko ne sponssaa mun juhlia jollain tosi hyvällä uutuusviinillä. Ja kyllähän ne voivat. Sain lounasviineiksi Mucho Mas Cinsault -roséviiniä, joka oli kaikin puolin tilanteeseen täydellistä. Tästä rosésta tekee erityisen kesäisen sen vivahde metsämansikkaa ja vadelmaa, ja mikä parasta: sitä saa yhden litran muovipulloissa, eli se on nimenomaan piknik- ja mökkiviiniksi 5/5. (Mökiltä painavien lasipullojen roudaaminen on superärsyttävää.)

Mucho Masista tulee mun tämän kesän viini. (Koska kyllä joka kesä pitää oma viini olla.)

Illiselle saatiin Hardysin Nottage Hillin hanapakkaukset valkkaria ja punkkua, jotka toimivat todella hyvin uusien perunoiden, sipulikastikkeen, halloumisalaatin ja grilliruokien kanssa. Pahviset hanapakkaukset ovat niin ikään erinomaisia mökille.

Mullahan on tässä viime kuukausina ollut kriisiä siitä, etten ole saavuttanut elämässä yhtään mitään. Eeva kuitenkin oli sitä mieltä, etten missään tapauksessa voi sanoa niin, sillä olinhan saavuttanut sponssin juhliini, hyvänen aika sentään.

julia 3014.jpg

julia 3015.jpg

julia 3016.jpg

julia 3013.jpg

Pyysin myös luonnollisesti Orklalta Jacky makupaloja, koska kuten tiedätte: Jacky tekee ainakin mun elämästäni ihmeen hyvää. Ja onhan vanukas nyt selvästi 30-vuotiaan ihmisen ravintoa.

(Ne, ketkä seuraavat mun Insta Storya, tietävät, että pääsin hakemaan vanukkaat Orklan suuresta varastohallista Turusta. Olin syvästi liikuttunut, kun sellainen ukkeli haki nuo vanukkaat trukilla mulle.)

Vanukkaat ja viini tekivät todella kauppansa.

julia 3018.jpg

julia 3019.jpg

julia 3020.jpg

julia 3021.jpg

Cocktail hourilla Tiki paljasti syntymäpäivälahjansa mulle: Se on kerännyt 30 mun kaverilta muiston musta, joista se tekee Juliaihminen-sanomat. Siihen tulee myös näistä juhlista seurapiiriosio, johon ystävämme Lauri Hovi otti jokiasesta juhlavieraasta potretin. 

Maailman siisteintä!!!!!!!

Sain myös ystäviltä superihania lahjoja: tee- ja skonssihetken Salutorgetiin, paljon shampanjaa, ravintolalahjakortin (ja lupauksen hoitaa Alppua!), itse tehtyä raparperilikööriä, lahjakortin turkulaiseen design-liikkeeseen, japanilaisen taidevalokuvan, leffalippuja (Elinan ja Hemmon kanssa järkättäviä tuplatreffejä varten) ja paljon ihania kortteja, kuten robottikortin, jossta kuuluu upea musiikki.

Äbältä ja Juhalta sain mikrofonin mun järkkäriin, eli mun videoiden laatu tulee nousemaan huimasti!

julia 3022.jpg

julia 308.jpg

julia 3023.jpg

julia 3025.jpg

Saunan jälkeen grillattiin ja syötiin sisällä pitkän pöydän äärellä. Mä pidin puheen, jossa luin kirjeen, jonka olin kirjoittanut 10-vuotiaana itselleni. (Mun on ehkä pakko julkaista se myös täällä, koska se on aikamoista dadaa.)

Jossain vaiheessa iltaa ystäväni Joonas lanseerasi juhlat Non Temptation Islandiksi, kun meidän puheenaiheet olivat läpi illan niin epäeroottisia: ”Kaikkitietävää ja kaikkivoipaista paasausta syvältä punavihreän kuplan sisältä.” 

Toki välillä myös keskusteltiin siitä, milloin on viimeksi pissannut unissaan sänkyyn. (Itse muistan olleeni 5-vuotias.)

julia 304.jpg

julia 3026.jpg

julia 305.jpg

julia 306.jpg

julia 3027.jpg

Mä menin nukkumaan kahdelta, mutta osa oli jatkanut saunomista kahdeksaan asti aamulla, mistä olin erityislaatuisen tyytyväinen. Ilmeisesti kolkkent ei olekaan niin kovin erilainen kuin kakskent!

Tosin kyllä se on. Sillä kun heräsin aamulla (kasvoillani hyttysten aiheuttama naama-aids), mun teki mieli alkaa laukoa kolkkentvuotiaan ihmisen totuuksia sensuroimatta itseäni tai miellyttämättä ketään, koska sitä on aikuisuus! Niitähän sitten alkoi tulla:

”Miksi ihmeessä joku haluaisi juoda teetä?! Sehän on vain sellaista vettä, johon on lisätty maku. Eikä mikä tahansa maku, vaan paha maku! Ja miten niin muka teelaaduissa on eroja. Kaikki ne maistuvat samalta paskalta!” 

(Pöydässä oli ilmeisesti aika paljon eriäviä mielipiteitä, mutta kukaan ei uskaltanut vastustaa.)

”Ja se pitää vielä nyt sanoa, kun tähän totuuksien kertomiseen päästiin, että mikä siinä on, kun elokuvissa pariskunnat tulevat ovesta sisään ja suutelevat toisiaan siinä ulko-ovella ja eteisessä kiihkeinä, ja jatkavat suoraan yhdyntään ilman, että käyvät pesemässä käsiään ensin?!!!! Täysin sairasta!!”

(Totuuksia tuli aika paljon.)

julia 3028.jpg

Mutta juu. Oli aivan järjettömän kivat juhlat. Kyllä se niin on, että kolkkent on ihan superhyvä ikä, jos se kerran on tällaista.

 

Kiitos! <3

*Vanukkaat ja viinit saatu blogin kautta

(Ja koska tässä mainostan tuota viiniä, kommenttikenttä pitää sääntöjen mukaan sulkea.)

 

 

Aina ei ole niin kivaa:

Kolmenkympin kriisi iski

Vaatimukset syövät kolmekymppistä

 

JULIAIHMINEN FACEBOOKISSA // JULIAIHMINEN INSTAGRAMISSA // JULIAIHMINEN YOUTUBESSA // JULIAIHMINEN BLOGLOVINISSA 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *