Varpaiden hiplaajat

vauvan varpaat.jpg

vauvan jalat.jpg

vauva varpaat.jpg

Kävi tuossa omituinen sattumus, kun matkasin täältä meidän äbälästä bussilla Turun keskustaan. 

Ensin yksi mummeli alkoi tapansa mukaan (siis geneerisen vanhusjoukon tapojen mukaan) kertoa, miten lapsi on jumalan lahja. No näinhän se on, minä nyökyttelin. Sitten muori tarttui Alpun paljaisiin varpaisiin ja alkoi vähän hipsutella niitä. 

Mä ymmärrän tämän, koska kuten Taika on monesti kertonut, vauvojen varpaiden hipsuttelu on todella terapeuttista.

Samalla kun mummeli käpälöi Alpun varpaita, huomasin kanssamatkustajien silmissä ahnaan kiillon: tilaisuutemme on tullut! Ja kas, kun ihmisiä alkoi jäädä bussista pois eri pysäkeillä, vuoron perään jokainen hipsutteli ohi mennessään Alpun varpaita. Mä katselin vierestä tätä kuin pyhää toimitusta Pietarinkirkossa, jossa jokaisen pyhiinvaeltajan on suudeltava Pyhän Pietarin jalkaa ennen kryptaan laskeutumista.

Se oli omituista se. Mutta no, Alppu ei näyttänyt panevan pahakseen, ja mä olen sitä mieltä, että mitä enemmän ihmiset hipsuttelevat vavvojen varpaita, sitä parempi paikka maailma on.

 

 

Kommentit (8)
  1. Mutta se, kun ihmiset (sukulaiset) aina ensimmäisenä hiplaavat likaisilla, pesemättömillä käsillään vauvan silkkisiä sormia, on puistattavaa! Ne pikkukädet on alle viidessä sekunnissa suussa (eikä rokoteohjelmakaan ole vielä alkanut, mätäkuu, kesäflunssa, muu uhka…). Ehkä hieman hysteeristä, mutta mulla itselläni ei kävisi mielessäkään toimia samoin.

    1. Mun kaverin sukulainen oli alkanut pussailla sen vauvaa suulle. Waz not cool!

  2. En fiilaa 😀 en niin varpaita kuin niiden koskettelijoitakaan, oli kyse sitten vauvan tai aikuisen. Muutenkin mä pidän yleisesti ottaen outona että vauvan/lapsen oma tila on huomattavan kapea, juujuu pahaa ei varmana kukaan bussimummo tai sukulaissetä tarkoita silti jotenkin ehh. Mutta aiheesta hiukan lipsuin, muistan miten itseäni pienenä inhotti olla kaikkien lääpittävänä ja oli ikään kuin ”pakko” olla hellyydenosoitusten kohteena

    1. Tuo on hyvä pointti, että vauvan ja lapsen tila on kapeampi kuin aikuisen. Oon itsekin miettinyt tota, sillä haluan opettaa lapselle jo aikaisessa vaiheessa, että sen kroppa on sen oma, eikä sen tarvitse sietää minkäänlaista epämiellyttävää koskemista.

      Samaan aikaan haluaisin kuitenkin, että lapsi suhtautuisi ympäristöön avoimesti eikä turhaan alkaisi vierastaa. Hankalaa taistelua näiden kahden välillä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *