Vaunujen hankinta (eli miten minusta tuli potentiaalinen massamurhaaja)

mama_larppi.jpg

 

Kaikilla on tässä lapsenhankinnassa joku, mitä ne stressaa eniten. Mun suuri stressinaihe on, että me asutaan maailman kivoimmassa asunnossa, ylimmässä, neljännessä kerroksessa, ja talossa ei ole hissiä. Me ei aiota muuttaa.

Aina kun kerron tästä jollekin, mua katsellaan joko kauhuissaan tai säälien. Tuo hullu nainen, ei tiedä mihin ryhtyy.

Aloin googlailla about näillä sanoilla ”vaunut, ylin kerros, ei hissiä”, ja päädyin eräälle keskustelupalstalle, jossa viestin aloittajalla oli sama ongelma. Parin asiallisen neuvon jälkeen päästiin asian ytimeen. Se meni jotenkin näin:

”Jos jätät vaunut alakertaan, niin joku kyllä sytyttää ne tuleen. Kun koko kerrostalo roihuaa ja kymmenet ihmiset rapussasi kuolevat tuskallisesti myrkkykaasuihin, oletko tyytyväinen itseesi? Miten pystyt elmään itsesi kanssa sen jälkeen?”

Aika paha kysymys. Kattellaan.

 

Meidän sympaattinen taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja sanoi, että tätä vaunuasiaa voidaan katsoa läpi sormien, koska pyöräkellari on portaiden päässä. Suunnitelma on siis ostaa mahdollisimman ketterät vaunut, joista sen kopan saa irrotettua helposti. Jätän sen vaunun rautakehikko-osan alas ja kapuan baby kopassa ylös. Ruuat tilaan Alepasta kotiinkuljetuksella

 

Internet on kertonut mulle, että vaihtoehtoja on nyt kolme.

1. Bugaboo Cameleon, jonka etuna on hyvin ketterät etupyörät. Kävin Punavuoren peikossa testailemassa. Tykkäsin!

2. Bugaboo Buffalo, jonka eturenkaat on vähän isommat, eli ei niin ketterät, mutta niiden kanssa voi mennä helpommin esim loskassa ja saastan keskellä. 

3. Emmaljunga Viking, joka on vissiin myös todella kevyt, ja sen kopan saa helposti irti. Ja nämä on vissiin vähän halvemmat kuin noi bugikset?

 

Nyt, jos jollakulla tästä jotain neuvoja tai kokemuksia, niin otan ne todella kernaasti vastaan! Olen tietty lukenut tämän Puutalobabyn postauksen aiheesta kommentteineen, mutta aattelin, että jos teillä on vielä uudempaa tietoa + etenkin jos on jengiä, jotka asuu korkealla ilman hissiä, niin niitä neuvoja kuulisin erityisen mielelläni. Tai jos joku tietää jonkun lastenrattaiden mustan hevosen, josta en vain vielä ole kuullut, niin kertokkoo!

Ja öö, ei sitten niitä sääliviä katseita, vaan konkreettisia neuvoja! Ja voimaannuttavia tsemppiviestejä mun tulevaan vaunukoetokseen otan myös vastaan. Eli siis:

 

Mitkä lastenvaunut sopivat hissittömään taloon? 

 

Kuva: Huhtikuulta 2014, jolloin vasta larppasin äitinä olemista yks päivä. Mun rekvisiittana toimi eräänkin Anna Karhusen bebeto – ja bugiksilla mentiin tuolloin!

 

Kommentit (27)
 1. Anna Karhunen
  20.10.2015, 12:21

  Huoli pois! Mekin asuimme vauvan ensimmäiset kuukaudet satavuotiaan talovanhuksen neljännessä kerroksessa, jonne vei kierreportaat ilman kunnon kaidetta. Viisi vinkkiäni:

  1) Näppäriät vaunut on kaiken A&O (kuten juurikin nuo Bugisten Camit, joihin saa talvietupyörät), mutta varmasti muitakin hyviä on! Aika vähän talvirenkaille tulee käyttöä Helsingissä, koska kyllä pienilläkin etupyörillä kulkee nurmikolla. Itse en ole tosin kiroillut noiden vaunujen kanssa kertaakaan, mikä sinänsä on ihme, koska en tule yleensä ajoneuvojen kanssa toimeen…

  2) Pidä aina reppua (tai ainakin  olalle menevää kangaskassia) vaunuissa mukana, koska aina vaunulenkeillä tuleekin jotain ostettavaa ja maitolitrat on kätevä kantaa repussa kun kädessä on vaunukoppa (ja tod näk kuitenkin toisessa kädessä kuitenkin joku kassi tai pussi).

  3) Kun on portaita kuljettavana, vauvan hoitokassi on näppärä olla reppu. Aluksi mukana kuljettaa suunnilleen viikon vaipat, maidot, vaihtovaatteet yms. Ei rinkkaa ehkä kuitenkaan… meillä hyvä oli Fjällrävenin reppu, sen saa näppärästi kokonaan auki.

  4) Kuten sanoitkin, kauppojen kotiinkuljetus on pelastus (varsinkin painavat maidot, mehut, jauhot, korvikkeet yms) ja myös selkeät rutiinit kauppakäynneille. Toisin sanoen, menkää kauppaan yhdessä miehen kanssa tyyliin kerran viikossa isosti Prismaan/Lidliin. Hyödynnä myös rohkeasti kaikenlainen ystävien tarjoama ”tarttetko kaupasta jotain?”-apu.

  5) Kantoreppu. Saattaa olla että beibi rakastaakin kulkea siinä!

   

  1. Haa, mahtavia vinkkejä! Nämähän jopa valoivat toivoa mun tuleville kuukausille 🙂

   Reppuvinkki erityisen hyvä. Miksi ihmeessä mä olen kuvitellut, että kunnon äidin varustukseen kuuluu nimenomaan semmoinen pehmeäsävyinen hoitokassi, josta sitten kaivetaan maijapoppasmaiseen tyyliin kaikki, mitä ihminen voi koskaan tarvita? Sitä paitsi tuo Fjällräven Kånken ON maijapoppas-reppu, sinne mahtuu mystisesti ihan kaikki.

 2. Tuokin vaihtoehto pitää ehottomasti ottaa lähempään tarkasteluun. Kiitos!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *