Vauva avaa joulukalenterin

joulukalenteri2.jpg

joulukalenteri.jpg

joulukalenteri3.jpg

Jouluhulluus se vain täällä nousee. Tänä jouluna olen avannut Alpun kanssa päivittäin kolmea eri joulukalenteria (minkä lisäksi olen itse pitänyt täällä Lilyssä omaa joulukalenteria).

Partiolaisten joulukalenteri meillä on ollut varmaan joka vuosi. Se on mulle täysin ehdoton, ostan sen aina pikkusiskoltani (nyt 11-vuotias) ja oikein arvuuttelen, mitä luukussa saattaisi olla. Alppu on kalenterista yhtä innoissaan kuin minäkin, se jaksaa rämpyttää niitä luukkuja loputtomiin. Näinä aamun hämärinä hetkinä, kun vain tuikut ja jouluvalot palavat, joulun henki oikein syöksähtää mun syömeeni luukun avautuessa.

Sitten me avataan myös tulitikkukalenteri. Mä olen itse askarrellut tuommoisen noin 20 vuotta sitten (ja sen on näköinenkin). Siskoni ja Alpun kummitäti Lotta oli löytänyt sen ja täyttänyt sen. Siinä on sekä yllätyksiä mulle (pinnejä, tarroja, karkkia, korviksia) että Alpulle (Alpun jutut ovat erillisinä paketteina, tähän mennessä on tullut muun muassa sukkia, nuppipalapeli, tonttulakki, käpy ja hauskaa rapisevaa kiiltävää paperia).

Kolmas on tuommoinen seurakunnan kotiin lähettämä kalenteri, jossa on kaikenmoisia hengellisiä kysymyksiä ja toiveita. Niitä Alppu on sitten pohdiskellut katse tuikeana.

Itse asiassa on neljäskin kalenteri. Se on Facebookissa tällainen melko psykedeelinen Kauneimmat joulurunot -runojoulukalenteri. Siellä on sellaisia melko happoisia runoja kinkkua syövästä jouluvarpusesta, Nasaretin nietoksesta ja hurskaasta joulutonttusesta. Voin suositella tätä kalenteria kaikille.

Mä haluaisin, että olisi muitakin tällaisia luukku-kalentereita. Koska mikä voisikaan tuoda ihmismieleen paremmin odotuksen jännityksen ja lumouksen kuin luukun avaaminen? Silloin kun olin pieni ja rakastin koulunkäymistä syvästi (?!!) tein joskus heinäkuussa itse itselleni kalenterin, jonka luukkuja sai avata sitä mukaa, kuinka monta päivää koulun alkuun on. Olen varmasti aiemminkin maininnut, että olin hullu lapsi.

 

Millaisia kalenteriviritelmiä teillä on?

 

 

Kommentit (3)
 1. Siis tuo talokalenterihan on nerokas! (sydänsilmäemoji) Tuollaisen teen heti ensi vuonna, alan heti keräillä tikkurasioita. Luukuista olen myös samaa mieltä, miksei aikuisille hei tehdä sellaisia Puppe-kirjoja joiden luukkujen takaa löytyisi vaikka dekkarin murhaaja – tai harlekiinissa vaikkapa joku hävytön yksityiskohta 😀

  Koulukalenteri kuulostaa aivan törkeen hellyyttävältä ja myöskin sellaiselta, että olisin saattanut koulua rakastavana kersana tehdä samanlaisen.

  Piti muuten joku päivä kommentoida, että tulin tänne joulukalenterin oikeinkirjoitusluukun tuomana, mutta jäin hulvattomien juttujen ja vavvafiilisten vuoksi. Kiitos hauskasta blogista, tällaisia timantteja harvoin löytyy blogien suosta! 🙂

  1. Oi että, nyt kyllä teit mun synkästä maanantaista kertaheitolla aurinkoisen kommentillasi. Kiitos.

   Ja toi aikuisten luukkukirjahan on ihan nerokas idea!!!! Tuo toisi jännityksen takaisin erotiikkaan, ja toimisi totta vie myös dekkareissa.

 2. Hei, voisin minäkin näin vuoden lähestyessä loppuaan kiittää sinua mainiosta blogistasi. Jos kaipaa suupieliä ylöspäin nykivää sanailua niin sitä aina löytyy. Tämäkin postaus oli niin hyvämielinen, varsinkin ajatus pikku Alpusta luukkujen kimpussa. Ihanaa joulun odotusta teille!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *