Vauva hoitaa ihoansa (ja WELEDA-ARVONTA!)

Juliaihminen

Mä olen pyrkinyt olemaan mahdollisimman au naturel beebon ihon suhteen. Toisin sanoen, välttelen viimeiseen saakka sen rasvaamista. Olen käsittänyt, että mitä enemmän vauvan iho hoitaa itse itsensä, sen paremmin se voi. (Tämä siis silloin, kun iho on ns normaali.)

Kun beebo oli noin viikon ikäinen, sen iho kesi miltei kokonaan poijes. Tämä johtui osaksi siitä, että mulla oli ollut niin vähän lapsivettä ennen synnytystä (ja siksi koko synnytys jouduttiinkin käynnistämään). Ajattelin luonnollisesti, että vauva on tuhon oma ja joutuu elämään lopun elämänsä ilman ihoa. No, näin ei käynyt. Yhden kesimisen jälkeen iho on ollut ihan mukavassa kunnossa. 

Ensimmäiset kuukauden vaaveli kylpi noin kaksi kertaa viikossa. Jossain vaiheessa kesää tajusin, että sen kanssa on paljon helpompi käydä suihkussa. Aluksi tarvitsin suihkubisneksessä Tikin apua, pian aloin hanskaamaan homman ihan itsekseni. Nykyään saatan melkein joka ilta ottaa pikasuihkun vauvan kanssa, koska se on niin mukavaa. Toki vauvvu kylveskelee edelleen, koska hän tykkää räiskyttelystä niin paljon.

Suihkun lisäksi hygieniaan kuuluu hampaiden harjaus (niitä on nyt neljä!) aamuin ja illoin. Aluksi harjasin ilman vettä, mutta kun neuvolasta kehotettiin hammastahnaan, suuntasin Ruohonjuureen. Ystäväni Tanja vinkkasi Weledan vauvojen hammastahnasta, koska siinä ei oel fluoria ja se ei vaahtoa. Vauva enimmäkseen nielee kaiken suuhun joutuvan, joten tästä syystä en halunnut laittaa sen suuhun mitään moskaa.

Koska Weleda oli mulle tuttu merkki, ilahduin, kun Mildh pressin Mia kysyi, haluanko testata Weledan vauvojen ihonhoitotuotteita. Vaikken ole mikään hippi, tuon beebon iholle haluan laittaa vain luonnollisista raaka-aineista tehtyjä mietoja rasvoja ja öljyjä.

Sain testiin Weledan Weather Protection Creamin ja tuommosen hauskan Baby Kitin, jossa on normi ihorasva, vauvaöljy ja vaippa-aluerasva. Nyt olen käyttänyt niitä pari kuukautta. Tuo ihorasva tuoksuu hyvältä, sellaiselta miedon aromikkaalta, mutta kuitenkin tuoksuu, ja se saattaa olla deal breaker jollekin.

Vaippa-aluerasvatsa olen tykännyt enemmän kuin tavan sinkkivoiteesta. Se imeytyy sinkkivoidetta nopeammin, jolloin iholle ei jää sellaisia valkoisia paakkuja, jotka löytyy seuraavan vaipanvaihdon yhteydessä. (Joskin jos olisi oikein hc-ihottumat, laittaisin varmaankin sinkkiä.) Vauvaöljy nyt on vauvaöljy, ne kai on aika samanlaisia kaikki. Teen välillä vauvalle karstahoitoja (laitan päähän öljyä, annan olla noin 15-20 minsaa ja pesen miedolla vauvashampoolla pois). Lisäksi kävin kesällä vyöhyketerapiassa vaavelin kanssa, ja opin sieltä vauvahierontaa. Siihen öljy on omiaan.

Tuota säänsuojarasvaa olen laittanut välillä iltaisin Alpun poskiin, jos pakkanen ja tuuli ovat oikein kulottaneet niitä. Ennen ulos menemistä en laita koskaan rasvaa bebbelle, kun pelkään että se paleltuisi silloin.

Mutta juu! En käytä mitään näistä rasvoista edelleenkään päivittäin, koska pyrin edelleen siihen, että vavvan iho saisi itse korjata itsensä. Mutta välillä on ihan mukava vähän rasvata suihkun jälkeen, jos iho tuntuu oikein kuivalta, etenkin nyt talvella.

Ja sitten tärkein! Mun blogihistorian ensimmäinen arvonta alkaa nyt. Saan arpoa tuollaisen kuvissa olevan Weledan Baby Kitin jollekulle lukijalle. Arvonta päättyy sunnuntaina 11.12. kello 21.

 

Osallistu arvontaan kertomalla lyhyesti, mikä on Mielestäsi hauskin (tai tympein) osuus lapsen hygienian hoitamisessa? Tai vaihtoehtoisesti (Jos sinulla ei vaikka ole lapsoa): mikä on hauskin osa oman hygieniasi hoitamisessa?

(Mun mielestä kivointa on vauvan hampaiden harjaus. Tuo lapso jotenkin kikattelee hysteerisesti aina, kun hammasharja lähestyy suuta. Ja veden juominen lopuksi on oikea riemunumero.)

 

*Sain tällaisen Weleda-setin myös itselleni.

Kommentit

Emilia M

Hauskinta oman hygienian hoitamisessa ei ainakaan ole hammaslangan käyttö :) Mut jos on jotain ihanan tuoksuisia rasvoja, niin niiden levittely voi olla ihan mukavaa. En kyllä tiedä onko se hygienian hoitoa. Vaahtokylvyssä lilluminen on hygienian hoitoa ja mukavaa!

Voittaessani antaisin kyseisen pakkauksen mun esikoistaan odottavalle parhaalle kaverille!

Katja Pauliina (Ei varmistettu)

Parasta on vauvan hiusten harjaaminen; typy rakastaa sitä. Myös kylpy ja sen jälkeinen vauvahieronta on ihana hetki :)

Nekkutyttoe (Ei varmistettu)

Mun beebo on vasta parin viikon päästä tuloillaan, mutta odotan kaikkein eniten kylpemistä ja vauvahierontaa :) Eniten pelottaa kuivahtaneen napanuoran putsaaminen, kun itsestä kuiva korvapuikko tuntuu kaamealta iholla. Ja sit sillä pitäisi kiduttaa omaa vastasyntynyttä reppanaa.

Nyt raskausaikana olen löytänyt uuden hygieniafetissin, eli hampaiden ja ienrajojen ropsuttelun hammaslankaimen tikkuosalla.

Äbä (Ei varmistettu)

Saunominen on parasta. Juoksun jälkeen palkintona on usein lojuminen lauteilla ja sitten greipintuoksuinen suihkusaippua.

Muuten peseytyminen on rasittavaa, koska se on niin toisteista. Ja hampaiden harjaus kaikkine hammasväliharjoineen on julmaa kiertokulkua, kun aina on aamu ja pian taas ilta. Ja viikot muuttuvat vuosiksi.

Jos voitan, annan vauvanhoitotuotteet perheen seuraavalle pienelle vauvalle, joka ei vielä voi käyttää niitä.

chaura
Misplaced

Hei mekin osallistutaan kun täällä on koko tämänhetkinen rasvakavalkadi kokeiltu tuohon vaippaihottumaan. Ennen menin aika samalla ideologialla kuin sää enkä paljon rasvoilla lotraillut, mutta nyt tuo takamus on vaatinut takinkäännön tässä(kin) asiassa.

Hauskinta meillä on vauvan kakkaaminen, koska se tekee sen nykyään yksinomaan potalle ja nauraa käkättää voitonriemuisesti päälle :D tympeintä on, tadaa, juurikin rasvaus, koska sitä Hänen Korkeutensa ei oikein suvaitse. Yritä siinä sit selittää kahdeksankuiselle että tää on sun omaksi parhaaksi..

Annastiina1 (Ei varmistettu)

Tuo vaippa-aluerasvahan on nimenomaan sinnkisalva, vaikkei yhtä hc kuin ihan pelkkää sinkkiä sisältävät salvat, tuntuu vähän miedommalta. Se on meillä olit käytössä ja tykkäsin, onnea tajusin että se sisältää limonenea ja linaloolia sekä muita tuoksuaineita (lue inci-listasta) Turhuutta lapsen pepulle, sano!

Aada Karoliina

Ei ole beeboa, mutta antaisin tuotteet pikkuveljelleni (kohta 8kk). Oman hygienian hoitamisessa parasta on hiustenpesu, mulla kun on niin ihanan tuoksuinen shampoo.

Larppa (Ei varmistettu)

Hauskinta on vauvan kylvetys, kun näkee kuinka vauva nauttii :) Tympein on kynsien leikkaaminen; joudun aina laulamaan samaa lorua, että saan kynnet leikatuksi :D

Emu85 (Ei varmistettu)

Hauskinta on kylpeminen ja kylvyn jälkeinen kuivausoperaatio. Neitiämme on siunattu pitkällä ja tuuhealla hiuspehkolla, johon on hulvatonta tehdä erilaisia kampauksia (mm. Mauri Pekkarinen-, Donald Trump- ja Wolwerine-lookit on testattu)!

Tympeintä on märkivien korvantaustojen puhdistus, kynsien leikkaus ja karstan rapsuttelu.

terveenä

Minusta hauskinta oli lapsen ammeessaolo. Hän nautti siitä niin paljon, että itku pääsi, kun otettiin pois. Muutenkin hän tykkäsi paljon vedestä ja oli innokas pesemään käsiään. Tässä oppi meni hyvin perille. Tämän ihanan palkinnon antaisin nyt lapseni pienelle vauvalle.

piia_ (Ei varmistettu)

Tympeintä on kaivella kostetulla vanulapulla makkarapoimuja. Miten sinne kertyykin sitä tavaraa?
(Tarkennettakoon, että puhun vauvan hoitamisesta.)
Ilahduttavinta hänen hoidossaan on kylvetys ja hiusten harjaaminen milloin herrakampaukseen, milloin irokeesiin.
Meillä kylvetetään vauva vain kerran tai kaksi viikossa ja rasvataan vain, jos tilanne todella vaatii. Uskon myös, että vauvan iho jää rasvaamiseen koukkuun, jos koko ajan läträä menemään. Emme myöskään käytä vauvan päähän shampoota, ja hyvin on kuontalo pysynyt puhtaana.

Heino en (Ei varmistettu)

Hauskinta on hiusten harjaus :) Tympeintä on kynsien leikkaus!

hilavitku (Ei varmistettu)

Itselläni ei vauvaa ole mutta ystäviltä ja sukulaisilta niitä löytyy. Kylpemisestä tuntuvat kovasti nauttivan:)

anna s. (Ei varmistettu)

Täytyy sanoa, että se on kyllä hampaiden harjaus! Inhoan sitä yli kaiken. Toinen kun ei pysy paikallaan ei millään ja ei suostu enää aukaisemaan edes suutaan. Kaikki keinot on kokeiltu, ei se auta enää kuin väkisin :(

kookookuu (Ei varmistettu)

No siis hauskintahan on tietenkin kakkelivaipan vaihto! Tähän liittyy aina sama prosessi, että ensin aromin perusteella aletaan kysellä bebbeliltä, että "Hetkinen! Onkos herra Pööppelström siellä housussa! Ja pitääkö asiaa lähteä oikein tarkemmin tutkimaan?"
Ja sitten tää ohjelmanumero jatkuu huussin puolella, kun ihastellaan itseä peilistä (tässä kohdassa lapso on jo aivan suu vehnäsellään, kun oma naama näkyy ruudusta) ja pohditaan että "onkohan siellä housussa oikein JYMY-yllätys" ja lapsi hihkuu riemusta ja sätkii jaloillaan.

(skipataan tässä se kohta, kun täällä mökillä ei ole sellaista kätsyä hoitoalustaa/tasoa, niin vaipat vedetään jalasta ns. vauhdissa ja herra Pööppelström saattaa päätyä sinne lattialle..)

Ja kun on pööppelit on pesty, niin beebo lähtee kiireesti painamaan karkuun pylly paljaana pitkin sänkyä, kun kerrankin on hetki olla au naturel!

Voishan tää touhu tietty olla rasittavaakin, jos sen niin ottais :)

PS. tää sun blogi on edelleen ihan ässä!

kookookuu (Ei varmistettu)

PS. sori, tänhän piti olla lyhyt vastaus! :)

Esmis (Ei varmistettu)

Hauskinta on suihkussa käynti ja hiusten harjaus, bebe nauttii :)

Aikku10 (Ei varmistettu)

Hauskinta on vauvan kylvetys, itkuinenkin vauva alkaa hymyillä ja selvästi lämmin vesi auttaa vatsakivuissa.

Mommy to be (Ei varmistettu)

Odotan esikoistani, jonka olisi määrä syntyä toukokuussa joten vielä ei ole kokemuksia beben hygienian hoitamisesta :) Vastaan siis omalta osaltani, että hauskinta on ihon kuorinta suihkussa päästä varpaisiin ja sen jälkeinen ihanan pehmeä ja hehkuva iho. Hoidon viimistelee tietysti hyvän tuoksuinen kosteusvoide ja pukeutuminen pehmeään oloasuun <3

sikkuralla (Ei varmistettu)

Hauskinta on hiusten harjaus.

sikkuralla (Ei varmistettu)

Hauskinta on hiusten harjaus.

nellix (Ei varmistettu)

Hauskinta beebon kylvetys, ihanaa puuhaa <3

hilkka (Ei varmistettu)

Mukavinta on hiusten harjaus ja inhottavinta kynsien leikkaus :)

VictoriaV (Ei varmistettu)

Hauskinta on kylvettäminen :)

AnnikaJ (Ei varmistettu)

Mukavinta on hiustenharjaus ja pesettäminen
Ikävintä on kynsien leikkaus vilkkaalla lapsella ja kipeän vaippaihottuman hoito

Annuli4578854367 (Ei varmistettu)

Hauskinta on kylpeminen, ikävintä kynsien leikkuu

annnn (Ei varmistettu)

Kynsien leikkaaminen on ehdottomasti inhottavinta! :D

Su-E (Ei varmistettu)

Vauvan hampaiden harjaaminen on nykyinen inhokkihomma. Aiemmin - kun bebbe vaan makoili - oli riesana kaulapoimujen hautuminen, ja niiden hoitaminen oli inhaa (se haju, yh).

Pikku. (Ei varmistettu)

Kivointa on kylvyssä käynti ja enhdottomasti karmeinta on hampaiden pesu. Ei oikein voi pienokaista vielä hammaspeikoillakaan pelotella :D

sinii (Ei varmistettu)

Lapsen hiusten peseminen ja harjaaminen on ihanaa :)

PirPiritta (Ei varmistettu)

Hauskinta on lapsen kylpeminen, joka on kyllä isänsä ja lapsen juttu. Mutta jossain vaiheessa lapsi huutaa minut katsomaan kylpemistä "rakas, rakas, tule!" ja sydän sulaa.

JaKa (Ei varmistettu)

Rasvaaminen ehdottomasti :)

Maria Hakkala

Ihan alussa hankalinta oli kaulapoimujen puhdistaminen, mikä taisteltiin yhdessä aina. Mies hoiti kokonaan navan puhdistamisen, ja hieno napa siitä tulikin! Nyt puolta vuotta lähestyessä mukavinta taitaa olla ilmakylpy iltaisin, kun poika nauttii ja rauhoittuu alasti pyyhkeellä, ja me höpöttelemme hassuja ja sivelemme hänen ihanaa ihoaan rauhallisesti. Ei se varmaan mitään vauvahierontaa ole, mutta hyvää se tekee meille kaikille. :)

LK (Ei varmistettu)

Mun lemppari on vaipanvaihto (!!!) koska meidän vaipat on ihania söpökuosisia kestovaippoja :) kylvetyshetket on myös mukavia kun vauva nauttii!

mikihara

Sairaalla tavalla nautin ekan viikon ajan navan puhdistuksesta (joo yök) mutta sitten se tynkä meni tipahtamaan! Tilalle tuli ihana jatkuvasti nyrkissä olevien, kiehtovalle haisevien tahmakäsien putsailu <3  (oon se ihminen joka rakastaa korvien ja nenien kaivamista ja palaneen ihon suikaleiden repimistä joten tää lapsen hygieniasta huolehtiminen on mulle taivas).

Sannuli (Ei varmistettu)

Mulla itsellä ei ole vauvaa, joten oman hygienian hoitamisessa parasta on ihon kuivaharjaus, sauna, suihku ja rasvaus -kombinaatio. Pienen kummitytön kanssa hauskinta on vaipanvaihto, koska en osaa tarpeeksi nopeasti ja tytön äiti nauraa räkäisesti vieressä ;)

Eh (Ei varmistettu)

Hauskinta ja tympeintä on kylvetys! Hauskinta, koska vauva tykkää siitä niin kovasti. Tympeintä, koska se on atooppisesta ihottumasta kärsivällä vauvalla jokailtainen homma.

Ensimmäinen vaavi vasta tulossa, joten omasta puolestani voin vastata lempipuuhakseni erilaisten seerumien ja rasvojen kanssa pelaamisen iltaisin. Saa nähdä paljonkon siihen on aikaa muutaman kuukauden kuluttua. Käytän itsekin ainoastaan luonnonkosmetiikkaa, joten vaavin kanssa tietysti sama linja. Purnukkafriikkinä myös vauvakosmetiikka kiinnostaa, vaikka samaa mieltä, että mahdollisimman vähillä mennään. Toi paketti on niin söpö, toivottavasti arpaonni suosisi :)!

Susanna (Ei varmistettu)

Ihan parasta on kylpy tai suihku :) Vajaa 2v nauttii molemmista ja pyytää monesti itsekin "uikkuun" tai "kyypyyn". Vauva 4kk taas loiskuttelee menemään veteen päästessään. Usein käydäänkin koko perhe yhdessä iltapesuilla. Ihania koko perheen yhteisiä hetkiä!

Sen sijaan hampaiden pesusta en pidä. Esikoisen kohdalla ulkoistin sen aina tilaisuuden tullen miehelleni, vaikka lapsi on siitä aina nauttinut ja edelleen homma on helppoa hänen kanssaan. Siltikään en tykkää.

Toimistosta (Ei varmistettu)

Tympeintä on kynsien leikkuu. 5 kk tyyppi heiluu ja huitoo niin paljon, että ei meinaa onnistua millään.

Kylpyhetket on mukavimpia.

EevaM (Ei varmistettu)

Vastaan omasta puolestani, että mukavinta on suihku ja hiusten pesu. Tämä olisi ihana tuliainen ystäväni vauvalle!

Pimassou (Ei varmistettu)

Mukavinta on vauvan kylvetys, varsinkin jo vähän isomman vauvan, joka nauttii vesileikeistä. Tylsintä on ehkä kynsien leikkaaminen.

AnskuH (Ei varmistettu)

Hauskinta on hiusten(lue kaljun)harjaus ja vaipanvaihdon yhteydessä pepun pesu - niin leveää hymyä beebolla kuin oman pärstän näkeminen peilistä ei aiheuta mikään muu...

Erittäin hyvä vaippa-alueen hoitoon on sinkkispray, jota saa apteekista, toimii myös äidin atopiaihoon!

SC (Ei varmistettu)

Koska babby-to-be majailee vielä äitiyksiössä, tällä hetkellä päivän paras hygienia-askare on mahan rasvailu :)

Kommentoi