Vauva ilakoi Tukholman-risteilyllä

tukholma vauva.jpg

tukholma vauva2.jpg

tukholma vauva.3.jpg

tukholma vauva4.jpg

tukholma vauva5.jpg

tukholma vauva6.jpg

tukholma vauva7.jpg

tukholma vauva8.jpg

tukholma vauva9.jpg

tukholma vauva10.jpg

tukholma vauva11.jpg

tukholma vauva12.jpg

tukholma vauva13.jpg

tukholma vauva14.jpg

On käynyt ilmi erinäisistä lähteistä, että täydelliseen äitiyslomakokemukseen kuuluu se, että laivalla on käytävä kerran. Käytiin suorittamassa toissaviikonloppuna tämä kansalaisvelvoite ja käväistiin Viikkarilla Tukholmassa.

Mua vähän etukäteen ressasi vauvan syöminen matkalla. Olen aiemmin pohtinut filosofisesti, onko hytti hotellihuone. Siinä mielessä se ei ole, ettei siellä ole minibaaria. Toisin sanoen, ei ole pientä jääkaappia, johon tunkisi vauvan ruuat. Lopulta selvitimme, että siellä pallomeripisteellä on mikro. Otettiin pari pussia valmispuuroa, hedelmäsosetta ja pääateriaa sekä kulho ja lusikka mukaan, ja käytiin lämmittämässä siellä mikrossa. Vauva sai ruokansa ja minä mielenrauhan. Laivamatkat molempiin suuntiin sujuivat hyvin!

Kun on on käynyt koko ikänsä Turusta laivalla Tukholmassa ja kärsinyt niin monet kerrat Kalma stanista (eli kalmaisena krapulassa aamu seitsemältä Gamla stanissa vaeltelusta niin, että jokainen liike on kiinni), tuntuu Helsinki-Tukholma-Helsinki-risteily täydeltä luksukselta. Laivasta voi poistua ja sinne voi palata koska tahansa! Ainoa syy, miksi enää koskaan risteilisin Turusta on Viking Grace. 

Itse Tukholma oli taas niin ihana. Mun venezuelalainen ystäväni Monika on tehnyt siellä nelisen vuotta väikkäriä aurinkoenergiasta. On huvittavaa, että meidän suurin kulttuuriero ei ole se, että hän on Venezuelasta ja minä Suomesta vaan se, että hän on insinööri ja minä yhteiskuntatieteilijä. Mä vaan seurailen ihaillen sen instagrammista, kun se vetelee jossain Abu Dhabin aavikoilla semmonen hassu pikku suojakypärä päässä ja huomioliivit päällä.

Joka tapauksessa. Tavattiin tietysti Fotografiskassa, jossa on joulukuun alkuun saakka aivan järjettömän hyvä Anton Corbijnin näyttely rokkareista. Fotografiskan näyttelyt on kyllä parhaita näyttelyitä maailmassa. Lisäksi se yläkerran rafla on mitä ihanin hengailupaikka (sinne muuten pääsee maksamatta museolippua mikäli varaa pöydän etukäteen).

Monika ja Alppu kiistelivät aamupäivän siitä, kun Alppu oli ilmeisesti (Monikan mukaan) äänestänyt Yhdysvaltojen vaaleissa Trumppia ja Monikan mielestä se oli vähän harkitsematon teko. Toisaalta Monika sanoi, että Trumpin presidenttiys helpottaa häntä siinä mielessä, kun hänen jenkkiystävät ovat kyselleet vuosikausia, miten Venezuelassa on päästetty semmonen hullu despootti populisti kuin Hugo Chavéz valtaan. Nyt Monika vastaa: ”Juurikin näin.”

Fotografiskan jälkeen Monika vei meidät vaeltelemaan Tukholman trendialueelle, SoFoon (South of Folkungagatanille). En ollut aiemmin tajunnut, että kun saapuu Viking Linellä maihin, kannattaa suunnata satamasta vasemmalle ja siitä ylöspäin kohti Södermalmia, ei oikealle ja Slussenille (joka on muuten helvetillisessä remontissa tällä hetkellä). Näin voi kävellä koko Tukholman-päivävisiittinsä. 

Syötiin Prime Burgerissa aivan jäätävän hyvät hampurilaiset (noin 100 kruunua annos) ja sitten vähän vaelleltiin jossain kivoissa sisustus- ja vaateliikkeissä. Ja neljäksi pitikin mennä jo takaisin botskille. Kun Alppunen oli mennyt nukkumaan, me katsottiin kannettavalta Hitchcock-leffoja ja syötiin karkkia. Eli siinä mielessä voi taas kääntyä siihen, että hytti voisi olla eräänlainen hotellihuone.

 

Onko hytti hotellihuone?

 

 

Kommentit (5)
  1. Ei, se on hytti. Laiva on kulkuväline ja hytin funktio on toimia (makuu)paikkana kun laiva kulkee pisteestä a pisteeseen b. Se on vähän niinku matkustuksen sivutuote, kuin lentokoneen istuin mut parempi. Hotellihuone taas on itse määränpää.

  2. Tää on muuten mun tarkkaan harkittu mielipide 😀 Olin joskus risteilylaivalla töissä ja puhuttiin työkavereiden kanssa aiheesta pitkään. Ei oltu kaikki samaa mieltä… Ja asiakkaathan huomattavan usein puhuu huoneesta ja hotellista. Skidit varsinkin

    1. Arvostan tällaista asiantuntijan mielipidettä! Erittäin perusteelliset ja tarkkaan mietityt perustelut. Myös ajatus siitä, että hotellihuone on määränpää, ilahduttaa mua syvästi! Se on samaan aikaan runollinen ja nautinnollinen.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *