Vauva operoi kävelykärryllä

vauva leikkii.jpg

vauva leikkii2.jpg

vauva leikkii3.jpg

vauva leikkii5.jpg

vauva leikkii4.jpg

*Kaupallinen yhteistyäö: Jollyroom

Aiemmin Alpulle kelpasi leluiksi mitkä hyvänsä tavarat. Tai no okei, aiemmin ja aiemmin, esimerkiksi nyt joulukirkossa se leikki hiusharjalla, tuolla mieltä kiehtovalla objektilla, tyytyväisesti puoli tuntia. Mutta näin kymmenen kuukauden iässä olen huomannut, että myös ihan oikeat lelut kiinnostelevat.

Sain valkata Jollyroomin vauvaleluista pari hauskaa juttua vauvalle joululahjaksi. Kuten varmaan kaikki nykyajan vanhemmat, mäkin olen liittynyt siihen kuoroon, jotka hurskastelee, että ”vain vähän leluja lapselle” ja ”meillä pidetään sitten lasten tavaramäärä ruodussa”. Ilmeisesti tuo lelukoppa pitäisi jo nyt joulun jälkeen marittaa (mun kaveri Alina maritti juuri kirjahyllynsä, eli vei kon mari -hengessä kolmasosan antikvariaattiin). Mutta toki vauvalle nyt jotain on kiva hankkia! Ja näin kulttuurikodin vanhempana yritän pysyä klassikoissa. Klassikolla tarkoitan sellaista lelua, jolla on leikitty minun lapsuudessani kultaisella kahdeksankymmentäluvulla.

Niinpä päädyin kävelykärryyn ja hakkaleluun eli hakkuun. Kävelykärrystä tuli hitti heti, kun se otettiin paketista. Alppu on tähän mennessä hiippaillut hartaudella pitkin sohvia, pöytiä ja seiniä, mutta nyt hälle on auennut uusi maailma operoidessaan keskellä lattiaa. Toki tuo lelu herättää halun marittaa esimerkiksi sohva, ruokapöytäryhmä ja sänky huitsinnevadaan meidän asunnosta, oikeastaan haluaisin muuttaa isoon huonekaluttomaan halliin. Mutta ehkä vaavi voi törmäillä aikansa ympäri huonekaluja ja oppia jossain vaiheessa kääntymisen jalon taidon. Tällä hetkellä joudun nimittäin käännyttämään häntä aika usein. No, parempi tottua tähän, voi olla että joudun käännyttämään häntä myös tulevaisuudessa (esimerkiksi poliittisesti vihreää kohti).

Hakku sen sijaan oli ehkä vähän turhan kunnianhimoinen hankinta. Laatikon kyljessä lukee ”+2-vuotiaalle”. Tiki tosin ilmoitti, että hän voi sitten seuraavat puoli vuotta kotona ollessaan hakata noit puisia tikkuja. (Tästä tulee väkisinkin Supernaiivi-kirja mieleen, joskin mun mielestä se romaani oli täyttä skeidaa ja olenkin marittanut sen hyllystäni pois ajat sitten.) No, Alppu on tykännyt imeskellä tuon hakun puista vasaraa, eiköhän sekin jollain lailla kehitä sielua ja ruumista.

 

Onko teillä jotain klassikkoleluja, joilla haluaisitte lapsenne leikkivän?

 

 

Kommentit (7)
 1. emmalillinen
  29.12.2016, 10:48

  hih katsoinkin noita kuvia selatessa että voi apua, joko se osaa tuolla hakkalelulla leikkiä! mutta totuus kävikin ilmi sitten lukiessa… 😀 oma lapsi on kaksi viikkoa alppua nuorempi ja rakastaa myös taaperokärriään! edelleenkin arkiset asiat kuitenkin on ykkösleluja, esim. silikoninen pullasuti, mainitsemasi hiusharja sekä kaukosäädin…

  1. Jep, kaukosäädin, voisiko sen parempaa lelua lapsella olla?

   Mutta joo, tuo hakkalelun konsepti ei kyllä millään lailla aukea vielä meidän beebelille 😀

 2. Gaah, täältä tullaan perässä! Meijän Arvid on 5 vkoa Alppua nuorempi ja mää aina kattelen että joo, tuolla tavalla kohta mennään. Ja täällä mennään myöskin huonekaluja pitkin, mut hän ei vielä ole ihan tajunnut kuinka mahtava menopeli toi kärry on. Mutta pian… Ja ihanaa että joku muukin on sitä mieltä että Supernaiivi on täyttä scheissea, tekotaiteellista (miten tän tekstin saa kursiivilla??) sellaista nimenomaan 😀 😀 :D. Hyvää uutta vuotta Alpulle ja sullekin Julia!

  1. Hihii, 5 viikkoa on tuossa iässä paljon! Ja pian todellakin kärry siellä huristaa menemään 🙂

   Mä muistan ne ajat, kun jengi listaili Supernaiivia lempikirjakseen ja kertoi, miten uskomattomalla tavalla se avasi ihmisyyttä. EI KYLLÄ MULLE. En oikeastaan muista siitä enää mitään muuta kuin että se oli kärsimys.

   Ihanaa uutta vuotta sulle ja Arvidille! (Ihana nimi muuten.)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *