Vauva suunnittelee Thaimaan-lomaa

Juliaihminen

Huraa! Ostettiin juuri lennot Bangkokiin tammikuulle. Aiotaan viettää kuukausi Thaimaassa, kuten ilmeisesti nuoren hedonistisen hipsteriperheen kuuluu tehdä äitiysloman lopuksi. Oon ihan älyttömän fiilingeissä tästä, koska Thaimaa on niiiin ihana paikka. Maa on täydellinen kombo hyvää ruokaa, ystävällisiä ihmisiä, kaunista luontoa, kiinnostavaa kulttuuria ja lempeää merta.

Kroatia opetti mulle, että toisen lapsiperheen kanssa matkaaminen tekee asioista helpompaa, joten lähdetään kavereiden, Niinan ja Pasin sekä niiden täysin Alpun kanssa saman ikäisen beben kanssa reissuun.

Alustavat suunnitelmat ovat sellaiset, että lennetään Bangkokiin, matkataan upean näköinen reitti yöjunalla Chiang Maihin, ja ihastellaan siellä pari päivää temppeleitä ja luontoa. Tämän jälkeen lennetään etelään, ehkäpä Krabille, jossa sitten hypellään saaria pitkin loppuaika. 

Mutta loput suunnitelmat ovat vielä aikamoisen auki. Mä olen ollut ystäväni Heinin kanssa vuonna 2015 Bangkokissa ja Koh Lantalla, mutta muuten Thaimaa on vielä melko tuntematon mesta. Mietinkin, että löytyiskö täältä jotain Thaimaa-asiantuntijoita, jotka osaisivat suositella kivoja saaria tai peräti majoituksia tammikuulle.

Tai matkaajia, jotka osaisivat kertoa muuten vain jotain vinkkejä, miten tuommoisen 11 kuukauden ikäisen beebon kanssa on hyvä operoida Aasiassa. Olen kuullut, että pelastusliivi ja vauvan pyöräilykypärä on hyvä pakata matkaan. Budjetti ei ole kamalan iso, joskaan tuon beebon kanssa ei kehtaa asustella ihan missään prostituoitujen torakoiden bordellissa.

 

Kerro Thaimaa-vinkkisi! Mitä saaria suosittelet? Entä mikä kannattaa jättää välistä?

 

 

ps. Jos sinä tai joku sun tuttu tarvitsee asuntoa tammikuussa Helsingistä (vehreästä Hermannista, joka ei välttämättä ole kaikkein vehreimmillään tammikuussa), niin mulle saa erittäin mieluusti laittaa viestiä.

 

 

Kommentit

CougarWoman
CougarWoman

Kannattaa varmaan heittää YYVEETÄ Puutalobabyn Kristalle... ;)

Anjuska
Ripaus elämäämme

Joo niinpä! Eivätkös he reissaneet siellä montakin viikkoa lastensa kanssa... :) 

Juliaihminen
Juliaihminen

Totta! Ja ehkä jopa käyn vähän taas stalkkaamassa Kristan blogia!

chaura
Misplaced

Mua alkoi kiinnostaa eritysesti tuo prostituoitujen torakoiden bordelli :D

Aika rohkea olet kun meinaat juuri liikkumaan oppineen vauvan kanssa pitkälle lennolle. Vaikka eiköhän se itse loma ole kuitenkin sen arvoinen! Olen myös ihan samaa mieltä porukalla matkustamisen hienoudesta, lisäkädet ovat niin Must vauvan kanssa.

Reissumuija (Ei varmistettu)

Kuten moni muukin asia, lento voi sujua lapsen kanssa hyvin tai huonommin. Sitä tuskin kannattaa kuukausia etukäteen alkaa pelkäämään, ennen reissuun lähtöä sitten suunnitella sen verran, kuin tarpeelliseksi näkee. Pitkäkin lento on onneksi hyvin pieni osa kuukauden mittaista reissua. :) Thaimaa-postauksia odotan jo nyt innolla!

Suositukset Ko Mookille ja Ko Ngaille, molemmille pääsee kätevästi Lantalta. Ihanan rauhallisia ja todella kauniita saaria olivat vielä ainakin muutama vuosi sitten. Itse tosin tuolla reissannut ihan aikuisten kesken.

Sitten vähän aiheen vierestä. Kun lensitte Kroatiaan ihanan beebonne kanssa, oliko hänellä korvaongelmia lennolla ja jos ei ollut, niin oliko teillä jotain ennaltaehkäiseviä toimia korviin liittyen? Ollaan lähössä reissuun noin samanikäisen kanssa ja korvajutut mietityttää :)

Juliaihminen
Juliaihminen

Jee, kiitos suosituksista! 

Ei kyllä ollut minkäänlaisia korvaongelmia. Imetin varoiksi nousussa ja laskussa, mutta ei kyllä vaikuttanut siltä, että beebo reagoisi koneeseen mitenkään.

chaura
Misplaced

Meillä oli ne paljon puhutut puuduttavat korvatipat mukana, muttei laitettu etukäteen eikä vauva (4,5kk) niitä tarvinnut. Lastenlääkäri tosin etukäteen sanoi että ne puuduttavat vain ulkokorvan ja koneessa paineenvaihtelukipu on sisäkorvassa, joten niiden ei edes pitäisi auttaa (joskin ei kuulemma haittaa kokeillakaan). Ennemmin kehotti antamaan suosiolla parasetamolia ennen seuraavaa lentoa jos ensimmäisellä lennolla potee korvia.

Oli myös sitä mieltä että noin pienillä ei yleensä vielä niin kovin koske koneessa korviin, ellei ole flunssa tms juuri päällä.

Mimmu22 (Ei varmistettu)

Me oltiin viime helmi-maaliskuussa viisi viikkoa 3-veen ja 11-kuisen kanssa Thaimaassa. Pari viikkoa Lantalla (kolmessa eri majoituspaikassa, pohjoisessa, keskellä ja etelässä) ja toiset pari viikkoa Koh Jumilla, joka on aivan superihana paikka! Todella rauhallista (koko saarella vain yksi tie ja pieni kylä), ruokaa, biitsiä ja rentoa yhdessäoloa. Päivän suurin ongelma taisi olla, että mitä tänään söisin ja minkä kirjan lukisin. Rattaita pysty työntämään myös rannalla, vauva nukku aina pienet aamupäikkärit puiden varjossa biitsillä muiden nauttiessa merestä ja auringosta (tai siis mä luin kirjaa ja mies leikki esikoisen kanssa), sitten lounaalle ja ilmastoituun bungalowiin päikkäreille. Iltapäivällä sit taas rannalle hengailemaan tai kylille käymään. Sit syömään ja lapset nukkumaan, aikuiset bungalowin terassille kirjaa lukemaan. Ja seuraavana päivänä alusta, ihan täydellinen rentoutusloma!
Jumilla rantaravintoloissa tehtiin vauvalle pyynnöstä myös soseita melkein ilmaiseksi. Krabilla käytiin kerran hakemassa satsi purkkiruokaa, kun rupes riisi ja banaanit tökkimään :D Lantalta sai ihan kaikkea kaupasta (ainakin keskustan isosta ruokakaupasta, jonka nimeä en nyt muista).
Jumin saaren paikalliset oli lähinnä buddhalaisia ja merimustalaisia, joten meininki oli todella leppoisaa. Ja ne kaikki rakastivat lapsia yli kaiken, jokainen ateria saatiin syödä rauhassa, kun aina oli joku leikkimässä lasten kanssa :) Lasten välipalat saatiin ihan luvan kanssa buddhien alttarilta joka päivä, uhrausbanaanit :D
Mookille ja Ngaille meidän piti myös mennä mutta jumitettiin sitten Jumille loppuajaksi.

Pakkaamisesta sen verran että mukana oli ehkä viikoksi purkkiruokaa pienemmälle, uv-asut, peruslääkkeet, muutama vaate + sandaalit aikuisille ja lapsille, yhet kuomulliset sateenvarjorattaat ja manduca. Sateenvarjorattaat mahtu kätevästi myös tuk-tukkeihin. Loput kamat ostettiin paikan päältä tarpeen tullen. Neljä henkeä yhellä rinkalla ja repulla viisi viikkoa, oli aika saavutus! Takasin tultiin sit tietenkin uusien matkalaukkujen kanssa :D
Lennot meno- ja tulomatkalla oli Phuketista, joten siellä vietettiin onneksi vain pari pakollista siirtymisyötä (en tykännyt yhtään). Takasintullessa jouduttiin vielä esikoisen sairaalareissun takia muutamaksi yöksi Bangkokiin, mutta loppu hyvin kaikki hyvin ja reissu oli aivan mahtava! Nyt jo töihinpalanneena voi vaan haaveilla moisesta irtiotosta, onneksi tuli tehtyä, vaikka aluksi epäilin, että reissusta ei tuu muuta kuin kaaosta kahden pikkulapsen kanssa.

Joten menkää ja nauttikaa!

Juliaihminen
Juliaihminen

Niiiiiin ihana kommentti!!! Tästä matkakuume nousi ainakin 50 astetta! Just tommosesta elämästä haaveilen siellä, rantaa, päikkäreitä, rentoa olemista.

Hui, jäi kyllä kiinnostamaan, että mitä varten jouduitte käymään sairaalassa. Kaikki meni lopulta ilmeisen hyvin, kun reissusta jäi yleisesti hyvät fiilikset. Ja onneksi Bangkokissa on Aasian parhaimmat sairaalat. :)

Mimmu22 (Ei varmistettu)

Kiva kuulla, että kommentti nosti matkakuumetta! Oli kyllä niin huippu reissu, että levitän ilosanomaa kaikille jotka vaan jaksaa kuunnella! Sairaalareissusta sen verran, että esikoisella oli lähtöpäivää edeltävänä päivänä vähän lämpöä ja käytiin varmuuden vuoksi Phuketissa jollain Aurinkomatkojen liukuhihnalekurilla (oli vakuutuksen yhteistyölääkäri), joka sanoi että voidaan lentää ihan rauhassa, että on vaan flunssaa tms...Sitten lähtöpäivänä lentokentällä (Phuket-Bangkok) kuume nousi yhtäkkiä yli neljäänkymmeneen eikä laskenut millään lääkkeillä, joten mentiin suoraan Bangkokin kentän lekurille, joka lähetti sairaalaan samantien. Siellä sitten otettiin verikokeita yms ja diagnosoitiin bakteeritulehdus (ei tiedetty mikä bakteeri), antibiootit suoraan suoneen ja nesteytys. Muutama yö oltiin sairaalassa (saatiin iso perhehuone, johon mahtui koko porukka) ja sitten päästiin hotelliin lepäilemään pariksi päiväksi ennen paluuta kotiin. Lapsi oli jo ihan voimissaan heti tokana sairaalapäivänä, mutta odoteltiin vakuutuslääkärin päätöstä ja oli loppujen lopuksi ihan kiva hengailla Bangkokissa luksushotellissa pari päivää :D

Eli vakuutukset kannattaa ehdottomasti hoitaa kuntoon, me jouduttiin siis ottamaan uusi paluulento ja hotelli Bangkokissa, eikä ne yksityissairaalan laskutkaan kovin pieniä ollut. Mutta kaikki hoidettiin puhelimessa eikä itse tarvinnut maksaa mitään, vaan vakuutusyhtiö hoiti sairaalaskut suoraan ja maksoi uudet lennot ja hotellit. Meidän piti vain ilmestyä paikalle. Eli loppu hyvin kaikki hyvin!

mirvaannamaria

Mikä päivä te lennätte? Just nimittäin itsekin bookkasin Bangkokin lennot tammikuulle :D Kauhistelin vaan sitä paluuta, kun oli päivälento. Apua!

Mutta Thaimaasta, Phuket yök Krabin Ao Nang yök (muut kivoja!), Samui ihan ok riippuen rannasta. Kaikki muut ihania. Thaimaassa en ole ollut lapsen kanssa vielä, yksin sitäkin enemmän, mutta Balilla reilun vuoden ikäisen kanssa. Sanoisin, että mitä vähemmän mukana niin sitä helpompaa. Lääkkeet kannattaa ottaa Suomesta, muuten taisin kaiken puuttuvan löytää periltä. Suihkutettava tosi hienojakoinen aurinkorasva on ollut sellainen, mitä olen myös pitänyt aina laukussa. Kaikkialla suihkutettavaa sk50 rasvaa ei ole, ja sitä paksun liisterirasvan läträämistä inhoan. Superkevyttä vaatetta ja hyvät rattaat.. Aasialaiset tosiaan rakastavat lapsia joten vähän autenttisemmissa paikoissa saat varmasti lastenhoito-, ja leikitysapua syömisten ajan. 

Juliaihminen
Juliaihminen

Jee! Thaimaa kutsuu sielläkin! Me ollaan menossa 4.-30.1. Millon teillä? Tuo paluun päivälenti kieltämättä kriippaa jo nyt. Tänään Alppu oppi ryömimään, tossa vaiheessa meno saattaa olla aika hc:tä :D

Hei kiitos erinomaisista vinkeistä! Niin ihanaa, että tuolla suhtaudutaan lapsiin kivasti!

Kommentoi