Vauva täytti kuusi kuukautta

Tekisi mieli horista jotain, että en voi uskoa, että vauva on jo puoli vuotta. Mutta kyllä minä sen uskon, koska tuntuu, että meidän pieni tytty on ollut meillä ihan aina, niin tutulta se jo tuntuu.

Vauvan kuulumisia:

Vauvan mitat ovat 7 740 grammaa ja 68,8 senttiä. Siirtynemme siis kokoon 74. Tai siis minä en siirry sellaiseen kokoon.

Paras leikki on, kun Didi ja Alppu makaavat vierekkäin ja minä heitän heidän päälle peiton, vedän sen pois ja huudan kukkuu. Etenkin 3-vuotiaan mielestä tämä on ihanaa. (Alppu on muutenkin taantunut. On alkanut viettää aikaa Didin sitterissä ja yhtenä iltana köytti itsensä vauvan baby set -tuoliin. Suostuin avaamaan klipsit vasta, kun oli juonut maidon loppuun. Mitäs itse vangitsi itsensä!)

Vauva pyörii paikallaan ja liikkuu sillä lailla peilissi-tyylillä (eli kun katson muualle, se on mystisesti siirtynyt), mutta ei ryömi vielä, edes taaksepäin. Veikkaan, että luovumme pian ensimmäisistä vauvanleluista, kuten lelukaaresta (eli Aktiivimallista, kuten Suomen hallituskin).

Vauvan alaikenessä on kaksi hampaannysää, joita se rakastaa jäystää minun leukaani vasten. Leukaluu, puruluu.

Vauva on kerran pudonnut sängyltä erään epäonnisen isoveljen halaussession jälkeen. Kun Alppu kierähti aikoinaan alas sängyltämme, olin hysteerinen ja soitin terveysneuvontaan (jossa kysyttiin ensimmäisenä rauhallisesti, onko lapsi tajuissaan, kyllä oli). Tällä kertaa lohdutin vauvaa tarvittavat 20 sekuntia, minkä jälkeen itku loppui ja leikki jatkui. (Tämä on olennainen ero vanhemmuudessa ensimmäisen ja toisen lapsen kohdalla.)

Vauva kävi 6 kuukauden ryhmäneuvolassa. Tulin siihen tulokseen, että en ole ns ryhmäneuvolaihminen. (Siellä oli vain jotain premium-vauvoja, jotka osasivat kontata! Va fan!)

Vauva on edelleen tavannut paljon muita vauvoja. Edviniä, Otsoa, Momoa, Tovea,

On ollut Kirjamessuilla!

Vauva on myös ollut ensimmäisen iltansa ulkopuolisessa hoidossa, kun minun äitini tuli katsomaan lapsia sillä aikaa, kun menimme Tikin kanssa syömään Muruun. Oli aivan taivaallista.

Didi nautiskeli Hangon kylpylästä kuin vanha aristokraatti! Kävi terapia-altaassa puliseeraamassa.

Kävi myös saunassa ensimmäistä kertaa.

Ja niin ikään ensimmäistä kertaa Hoplopissa Triplassa. Ja siis omg! Sinne pääsee alle 2-vuotiaat ilmaiseksi. Heti kun vauva osoittaa toiminnan merkkejä, menemme uudestaan.

Rakastan sitä, miten vauva kutiaa ja nauraa kihertää aivan järjettömän hassun kuuloisesti. Ja sitä, miten se työntää kielensä ulos silloin, kun pusuttelen sitä poskille. Se on niin hassun näköinen pieni pötönen!

Rakastan ihan kaikkea tuossa pienessä pumperossa. Voi että miten sitä rakastankaan.

Lue myös:

Vauva täytti yhden kuukauden

Vauva täytti kaksi kuukautta

Vauva täytti kolme kuukautta

Vauva täytti neljä kuukautta

Vauva täytti viisi kuukautta

Kommentit (5)
  1. Toi ryhmäneuvola on ehkä huonoimpia keksintöjä mitä on vastaan tullut 3,5v äitiyden matkalla. On ehkä jossain joku jolle se toimii tai jonka mielestä se toimii, muttei oo tullut vielä vastaan… mutta ihana Didi ja ihana milestone teksti! <3

  2. Tuo ryhmäneuvola kuulostaa hämmentävältä. Miten se niinkun oikein toimii?! meillä on melkein saman ikäinen beibi, 6kk tuli täyteen 14. päivä 🙂 myös täällä lakanan heiluttelu naaman edessä on leikeistä parhain!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *