Vauva täytti neljä kuukautta

Voi vavveli! En mää tiedä, tuo vain tuntuu niin ihanalta koko ajan. Lässyn shmässyn. Kun se vain enimmäkseen hymyilee, kikattelee ja hekottelee (etenkin veljensä jutuille) ja on niin aurinkoinen tyyppi. Rakastaa erityisesti pusuttelua ja hyväksyy ilahtuneena (ei esim pelästyneenä) jopa minun sellaiset ”aaaaa oot niin suloinen että rutistan sinut ruttuiseksi rusinaksi” -halauskohtaukset, niin en vain voi olla nauttimatta sen seurasta.

Välillä mietin, että mitä olen tehnyt ansaitakseni noin helpon vauvasen, mutta sitten ajattelen, että en minä sitä omista, se on itse oman elämänsä tähti ja ansaitsee itse itsensä. Mutta jotain kuulumisia viimeisen kuukauden varrelta.

Didi on edistynyt elämässään:

Hän on ryhtynyt kääntymään selältään vatsalleen. (Ks kuva.) Tämä tapahtui ensimmäisen kerran äiti-vauva-pilateksessa samalla kun vauvan äiti yritti treenata kovia kokeneita lantionpohjalihasparkojaan. Ehkä vauva empatian vuoksi ryhtyi myös treenaamaan lihaksistoaan.

Vauva sai myös nimen ja viisi kummia. (Sekä huomionarvoisen törkyisesti asetellut kukkaset juhliinsa, vieläkin häpeä korventaa rintaa.)

Vauva on kasvanut. Fyysisesti. 7 105 grammaa ja 65,8 senttiä, jos tarkkoja ollaan, ja me ollaan.

On harjoitellut tarttumista. Se menee niin, että ensin kuolataan omaan nyrkkiin, ja sitten tartutaan jonkun naamaan tai hiuksiin.

On ryhtynyt myös kuolaamaan ihan suoraan muiden naamaan, käsiin ja hiuksiin.

Vauva esiintyi Ylen uutisissa kuvituskuvana, kun mukava toimittaja (kiitos Lena!) bongasi hänet Habitaresta.

On ollut kokonaisen päivän isänsä hoidossa, kun äiti larppasi työelämää. Tosin ei suostunut syömään pullosta, joten isä toi sitten aina kolmen–neljän tunnin välein hänet tankkausbisneksiin.

On nähnyt paljon muita ihania vauvoja, Tovea, Momoa, Gretaa, Otsoa, Lilliä, Mainia, Vuokkoa, Iiristä, ihania ihania vauvoja! <3

Vauva on myös retkeillyt Lappeenrannassa, mistä hän selvästikin piti. Palaamme raportilla aiheeseen myöhemmin.

On käynyt vielä kerran mökkeilemässä, koska hän rakastaa perheensä tavoin mökillä vietettyä aikaa.

Olen myös alkanut käydä vauvan kanssa suihkussa. Tämä on ihana vaihe, kun vauvelo on jo niin jäntevä, että sen voi ottaa helposti suihkuun samalla kun itse menee, jolloin toisinaan kylvyn sijaan poimut voi pesaista nopeammin.

Didi diddelsson on vain kaikin puolin niin mukava tapaus, että kyllä ihmisen kelpaa viettää hänen kanssaan päiviään.

Lue myös:

Vauva täytti yhden kuukauden

Vauva täytti kaksi kuukautta

Vauva täytti kolme kuukautta

Kommentit (5)
 1. Ihana vauva! Meidän vauva on pari viikkoa nuorempi ja tutulta kuulostaa!

  Kirjoitat lapsista niin kauniisti. Olen kotona vauvan ja 2v:n kanssa ja todella joskus tekisi mieli vain kävellä ovesta ulos, mutta nämä kirjoitukset saa aina tajuamaan kuinka ihania omat lapset on ja kuinka onnekkaita ollaan, kun ne on olemassa. <3

  1. Voi kiitos! <3

   Ja siis todellakin välillä tekee mieli kävellä ulos, hypätä bussiin, nousta lentokoneeseen, matkustaa Nasaan ja ottaa raketti seuraavaan aurinkokuntaan. Ja sitten seuraavassa hetkessä taas kaikki on hyvin. Vanhemmuus.

 2. Heii kerro mulle miten vauvan kanssa mennään suihkuun. 😀 Tai siis pidätkö Didiä kylpyammeessa kun olet itse suihkussa vai lattialla vai kuinka? 😀 Ps. Jos Didi haluaa joskus lisätä vauvalistaan myös Elan, se olisi Elalle suuri kunnia!

  1. Meillä ainakin vauva tulee suihkuun vanhemman sylissä. Aluksi varmasti jännittää pidellä liukasta vauvaa, mutta napakat otteet ja hitaat liikkeet, niin pärjää kyllä 🙂

  2. Hei todellakin! Didille maistuu aina hyvien tyyppien seura, kuten hänen äidilleenkin.

   Ja joo! Vauvoista ja suihkuista. Ensin riisun meidät molemmat nakkeiksi ja laitan vavvan pötköttämään kylppärin matolle. Sitten jos haluan itse pestä hiukset, teen sen eka. Jos ei tartte, meen vain suoraan vavvelsen kanssa suihkuun. Välillä se voi tuntua vähän liukkaalta, mutta aika tukevasti se siinä aina möllöttelee, kun kaavin ryönät sen ihrapoimuista ulos. Vauva tosin rakastaa kylpyä, joten yritän aina välillä tarjota hänelle tämän ihanan nautinnon. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *