Vauva viettää jouluaattoa

jouluaatto7.jpg

jouluaatto8.jpg

jouluaatto.jpg

jouluaatto2.jpg

jouluaatto4.jpg

jouluaatto5.jpg

jouluaatto6.jpg

jouluaatto9.jpg

jouluaatto10.jpg

IMG_8887.jpg

jouluaatto3.jpg

Terveisiä suloisesta suklaa- ja punaviinipöhnästä. Tähän mennessä joulu on ollut yksi valtava auvo, johon kuulunut kaikki kliseet: Lumiukko liikutti, joulurauhan julistuksessa kuunneltiin Porilaisten marssin rumpusoolo (meidän isän mukaan rumpujen kuminan laatu ennustaa seuraavaa vuotta, ja tänä vuonna rummut kuulostivat kuulemma siltä kuin pahvilaatikkoa olisi taottu), ahmin porkkanalaatikkoa niin että napa ruskasi ja joulu-gt (eli gt, johon lisätään rosmariinin oksa ja pakastepuolukoita) pyyhki viime vuoden kauhut pois (eli alkoholittoman joulun). 

Oltiin mun isän luona Laajasalossa. Siellä olivat myös mun kolme nuorempaa pikkusisarusta, jotka rakastavat Alppua. Tämä teki joulusta täydellisen, sillä ne leikittivät vaavia ja mä sain nautiskella rauhasta. Oli ihanaa käydä Tikin kanssa kahdestaan saunassa. Erityisesti 6-vuotias pikkuveli ilahdutti, kun se kertoi aina suoraan joskin kohteliaasti tuntemuksistaan: ”Nyt mä en jaksa enää laulaa kiitos.” ”Mä en viitsi enää istua joulupöydässä.”

Yksi mun suosikkihetkistä oli lahjojen avaaminen: Tikin isä oli lähettänyt meidän perheelle paketin. Sieltä paljastui verenpainemittari(!). Oltiin kaikki vähän hämillämme (Tiki myös vähän tuohtunut). Isän vaimo vanhana diplomaattina yritti: ”Hän pitää sitä tärkeänä ja välittää teistä, niin siksi varmaankin…” Sitten Tiki avasi verenpainemittarin pahvisen laatikon, ja sieltä paljastui söpöt vauvojen farkut ja nokkamuki. Pientä käytännön pilaa Savosta!

Toinen mun lempihetkistäni oli joululaulujen lurauttelu. Mun 11-vuotias sisko on virtuoosi säestämään pianolla. Joskin Sylvian joululaulun melankolinen tunnelma vähän kärsi, kun myös Alppu löysi pianon koskettimet ja alkoi hakata niitä kuin vanha impro-jazzmies.

Vaikkei Alppu ehkä vielä tavoittanut ihan kaikkea joulun olemuksesta,  vaikutti se aistivan jo paljon. Ja ainakin se nautti syvästi kahden pikku-tätinsä ja pikku-enonsa jakamattomasta huomiosta.

 

 

Lue myös:

Jouluhulluus iski jo lapsena

 

 

Kommentit (3)
  1. I’m dreaming of a joulu-GT! Musta kehittyy kohta ammattimainen viininhaistaja, ku vietän puolet joulusta nokka muiden punaviinilasissa. No, onneks mullakin siintää vuoden päässä jo seuraava joulu, kun mun sisällä ei kasva ihmisiä.
    Mainiota joulun ja onnellisen pöhnän jatkoa!

    1. Mä niin fiilaan sua sisko! Pidä toivo yllä, sillä aina on seuraava joulu ja seuraava jouludrinkki. Sitä paitsi ehkä sä kasvatat ihmistä ja kasvat ihmisenä samalla kertaa (tahdonvoimaharjoitus tai jotain..).

      Ihanaa joulua sinnekin! <3

  2. Hahaha jouluklassikko, ”älä ikinä luota pakettiin” 😀 pari aika pahaa hämäystä on saatu aikaseks, kun lahjat on käytännöllisyyden vuoks laitettu ensin johonkin kaapinpohjalla lojuvaan boksiin ja sitten vasta paperiin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *