Vauvani täytti vuoden

Vuosi sitten katselin Game of Thronesin viimeistä jaksoa, olin juuri saapunut synnytyssairaalasta ja tilannut kotiin sushia. Helleaalto oli vallannut Helsingin ja haapan valkoiset siemenet leijailivat ilmassa kuin lumi. Pikkuinen otus makoili sylissäni, kun lohikäärmeet lentelivät ruudulla.

Nyt vauvasta on tullut iso tytty, joka nauraa suu ammollaan niin että hänen neljä pientä hammastaan loistavat. Hän tepastelee pikkuisin töpöaskelin ympäri kotia ja tonkii roskiksia ja laatikoita, tiputtelee harkitusti kirjoja hyllystä ja konttaa sängyn alle ja itkee sieltä tiensä pois. Välillä ihmettelen, minne hän on kadonnut ja sitten hän löytyy Alpun huoneesta tutkimasta rauhallisesti lelukorien aarteita. Kuten aikanaan isoveljensä, hän pyrkii intohimoisesti vessaan, sillä siellä on kaikkein kiinnostavimmat tutkimuskohteet. Vielä hän ei ole löytänyt vessaharjaamisen iloja kuten Alppu taannoin.

Toisena lapsena oleminen tarkoittaa nopeaa kehittymistä. Didi yrittää vimmatusti syödä lusikalla, mutta ruoka ei tahdo pysyä kaarevalla pinnalla matkalla suuhun asti. Hän kakkaa enimmäkseen pottaan, sillä kaikki mitä veli tekee, on tavoittelemisen arvoista. Didi on siirtynyt yksien päiväunien taktiikkaan, mutta öisin hän edelleen syö pari kertaa – sillä olen niin laiska lortto etten ole jaksanut lopettaa yöimetystä.

Hän hokee äitä äitää ja puree välillä minua kipeästi. Pusut ja purut menevät sekaisin. Vaikka huutaisin täysillä, hän vain nauraa kihertää, pieni kieroilija. Pukemista, rattaisiin laittamista ja kädestä pois ottamista hän inhoaa, ja on silminnähden ylpeä siitä, miten kovaa ja korkealta protestihuudot nykyään toitottuvat.

Muuten tämä typykkä ei oikein valita mistään. Hän herää iloisena, viettää päivänsä hymyillen, nauraa jos siihen on pienintäkään syytä ja nukahtaa iltakikattelun jälkeen.

Didierin absoluuttinen lempiasia on Alppu. Veljen huomion saaminen on niin tärkeää, että sen vuoksi kestää aika kovakouraista höykytystä ja sylittelyä. Onneksi Alppunen rakastaa siskoaan ja kavereiden seurassa on jopa mustasukkainen. ”Minä haluan pitää häntä kuvassa sylissä!”

Voi että miten voikin jotakuta niin rakastaa kun tätä tyttöstä, minun tyttöstäni. Nyt olet jo yksivuotias, mutta aina minun vauvani.

Vauvavuosi tiivistettynä:

Vauva täytti yhden kuukauden

Vauva täytti kaksi kuukautta

Vauva täytti kolme kuukautta

Vauva täytti neljä kuukautta

Vauva täytti viisi kuukautta

Vauva täytti kuusi kuukautta

Vauva täytti seitsemän kuukautta

Vauva täytti kahdeksan kuukautta

Vauva täytti yhdeksän kuukautta

Vauva täytti kymmenen kuukautta

Vauva täytti yksitoista kuukautta

Kommentit (7)
 1. Juttutoive: Kahden lapsen äitinä oleminen. Olisi kiva kuulla mikä yllättänyt, mikä ollut kivointa/vaikeinta jne..

  1. Hei tää on hyvä idea! Kylä tässä kaikenlaista yllättävää on tullut vastaan! 🙂

 2. * anonyymi *
  22.5.2020, 11:03

  Onnea 1-vuotiaalle. Kirjoitat aina niin nätisti lapsistanne ja onneksi et maininnut sitä ”mihin tää aika oikeen menee?” -juttua 😀 Se kun lukee yleensä aina poikkeuksetta näissä lasten lasten ikävuosijutuissa.

  1. Hahahaha, se johtuu siitä, että tiedän tasan tarkkaan, mihin se aika oikein menee 😀 😀 😀

   Mutta kiitos! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *