Vinkit täydellisiin polttareihin

Juliaihminen

Luultavasti kukaan, joka lukee tätä blogia vakituisesti, ei ole voinut välttyä siltä tiedolta, että minä rakastan polttareita syvästi. Olen ollut elämäni aikana kolme kertaa kaasona ja ollut mukana järjestämässä monien muidenkin ystävieni polttareita, joten sanoisin, että alan olla aika ammattilainen tässä touhussa. Olen ollut vain naisten polttareissa, joten puhun vain morsiamesta tässä postauksessa. Luultavasti pätevät sulhoonkin, mutta voi olla, että miesten polttareissa on eri metkut.

Suhtaudun polttareiden järjestämiseen suurella kunnianhimolla. Se on viikonloppu, joka saattaa upgreidata morisamen itsetunnon ikihyviksi ylöspäin. Polttareiden jälkeen ihmisen tulee kokea, että hän on rakastettu, hänen ystävänsä oikeasti tuntevat hänet ja tietävät, mistä hän pitää.

Olen kyllä tehnyt myös muutamia polttarimokia, mutta niistä en halua puhua enempää. Sanon vain, että olen oppinut niistä.

No niin, riittää pottari-CV:ni esittely. Nyt kerron teille mielipiteeni siitä, millaisista aineksista erinomaiset polttarit syntyvät. Ei paineita, jos polttareihin ei mahdu näitä kaikkia elementtejä, mutta nämä ovat olleet kokemukseni mukaan toimivia.

Teema

Vaikken ole mikään teemabileiden ylin ystävä, olen huomannut, että polttareissa teema on hyvä asia, sillä tämän jälkeen asioita on helpompi suunnitelma. Koska polttareiden yksi tehtävä on tutustuttaa ja hitsata tulevien häiden vieraita yhteen, on mainiota, jos tätä pystytään edesauttamaan jollakin keinolla, ja yhtenäinen teema yleensä nostaa yhteishenkeä. Sen avulla voidaan esimerkiksi pukeutua löyhästi samantapaisiin asuihin tai järjestää tietynlaista ohjelmaa. Teema saisi mielellään olla jotain, mistä morisan pitää.

Muum muassa näissä teemoissa minä olen polttaroinut: Maailmanympärysmatka, Mulan, Oscarit, Ultra Bra, Suomi-rap ja lama-aika.

Biisi

Teema voi olla myös joku biisi, jota soitetaan pitkin polttareita (esimerkiksi aina tasatunnein). Tämä nostaa yhteishenkeä ja aiheuttaa myös sen, ettei enää koskaan voi kuunnella kyseistä kappaletta ajattelematta polttariviikonloppua. Minulle tällaisia biisejä ovat Robinin Puuttuva palanen, Antti Tuiskun Peto on irti, Kaija Koon Kuka keksi rakkauden ja Barbara Streisandin Woman In Love. Lopulta kaikki myös osaavat kyseisen kappaleen ulkoa.

Yllätys

Polttarisankarin yllättäminen on hauskinta. On siistiä, jos yllätykseen käytetään paljon mielikuvitusta mutta lähtö on kuitenkin sen verran arkinen, ettei polttarisankari pysty arvaamaan polttareiden ajankohtaa etukäteen.

Yksi hykerryttävimpiä yllättämisiä oli se, kun ystäväni Kata oli työpalaverissa ja alkoi yhtäkkiä nähdä Facebookista, kun yksitellen kaikki hänen ystävänsä vaihtoivat profiilikuvikseen räppikuvan itsestään. Kymmenen minuutin kuluttua olimmekin jo hakemassa häntä kesken työpalaverin.

Toisaalta myös pikkusiskoni Sofian hakeminen limusiinilla kadulta oli aika hauskaa, puhumattakaan Ainon moottoripyöräkyydistä kesken lauantaiaamun. Minut yllätettiin ensin kesken työpalaverin ja sitten vietiin silmät sidottuna party-ratikan kyytiin. Se oli mieletöntä!

Esittely

Ydinporukka on yleensä ehtinyt tutustua toisiinsa jo polttareita suunnitellessa, mutta koska paikalla on usein ystäviä morsiamen eri elämänvaiheista, on kivaa, jos hän pääsee esittelemään kaikki toisilleen jollain hauskalla tavalla. Tämä kannattaa tehdä melko alkuvaiheessa polttareita.

Itse esimerkiksi sain selittää kaikille, millä matkoilla olin ollut läsnä olevien ystävieni kanssa. Sofia taas jakoi kaikille osanottajille Oscarit ”paras kuuntelija, parasta matkaseuraa” jne. Lotan kohdalla jokainen kirjoitti paperille anonyymisti Lotan kanssa koetun muiston, ja sitten hänen piti lukea se ääneen ja arvata, kenestä oli kyse.

Eksistä eroon

Polttareiden tarkoitus on valmistaa uuteen elämänvaiheeseen – ja hyvästellä eniten, eli entiset! Tästä syystä existä on päästävä eroon jollain keinolla. Tapoja on monia, mutta tärkeintä on, että morsian käy kronologisesti kaikki eksänsä läpi ja kertoo niistä jotain. Usein tästä hetkestä on tullut yllättäen tunteikas, sillä monista on löytynyt paljon myös hyviä muistoja.

Tähän mennessä käytettyjä konsteja:

- Morsian pitää jalkoja ämpärissä ja heittää joka kerta jalkakylpyynsä uuden kourallisen suolaa, kun hän ottaa käsittelyyn seuraavan eksänsä.

- Morsiamella on edessään kulho avomaakurkkuja, ja hän syö aina yhden kurkun (tai paloittelee mulle syötäväksi), kun hän kertoo eksästään. Kurkut voi valita vaikka niin, että isot ovat tärkeitä ja pienet vähemmän tärkeitä.

- Morsian taittelee lennokkeja, kirjoittaa niihin eksän nimen ja heittää kerrostalon katolta alas.

- Morsian kirjoittaa räppibiisin, jossa jokaisesta eksästä on yksi laini.

Imartelu

Polttareiden tärkein tehtävä on saada morsian tuntemaan itsensä rakastetuksi ja ihanaksi ihmiseksi – mitä hän onkin, kun tällaiset ystävät häntä haluavat juhlia. Polttareissa on mielestäni ylipäänsä tärkeää keskittyä nimenomaan polttarisankariin ja hänen kokemuksiinsa, kehua häntä ja antaa hänen olla äänessä. (Polttareissa sen sijaan ei kuulu puhua omista eksistään, muistella omia polttareitaan, tarinoida omista lapsistaan tai ylipäänsä viedä keskustelua hirväesti omaan elämään polttarisankarista.)

Taisi olla Sofia, joka aikanaan keksi tämän, mutta ollaan käytetty polttareissa paljon Kateuden looraa. Siinä kaikki ystävät voivat kirjoittaa anonyymisti pienille lapuille asioita, joista he ovat kateellisia morsiammelle – näin he myös vapautuvat kateudesta. Kyse ei ole tietenkään mistään pahantahtoisesta kateudesta tai uhriutumisesta, vaan ihan vain morsiamen ja tämän elämän kehumisesta: Olet niin hyvä kuuntelija, sinulla on pettämätön tyylitaju, perheesi on hauska, sanot aina parhaat sutkautukset.

Olen säilyttänyt oman Kateuden looran lappuset itselläni ja palaan niihin silloin, kun itsetunto on vähän pohjamudissa. Niistä saa voimaa.

Morsiussauna

Morsiussaunassa pestään eksät lopullisesti pois ja valmistaudutaan avioliiton myrskyihin ja toisaalta satamaan. (En tajua, miksi avioliitosta puhutaan niin, että rantaudutaan avioliiton satamaan mutta samaan hengenvetoon puhutaan avioliiton myrskyistä, myskyääkö siellä satamassa vai mitä?!) Morsiussaunasta kerron lisää toisessa postauksessa, sillä siihen liittyy niin paljon kaikenlaisia kommervenkkejä ja taikoja.

Sulhon/morsiamen fiilistely

Yksi tärkeä juttu on tietenkin fiilistellä tulevaa avioliittoa. Morsian pääsee kertomaan, mikä tulevassa aviopuolisossa on niin ihanaa, miten tavattiin, miksi rakastuttiin, miten kosittiin vai kosittiinko ja niin edelleen. Tässä kohdassa morsiamen voi laittaa myös arvuuttelemaan tulevaa: Missä näet teidät ensimmäisenä, kolmantena tai kahdentenakymmenentenä hääpäivänänne?

Liikunta

Yhteinen liikuntasuoritus voi nostaa myös yhteishenkeä ja on yleensä kiva järjestäytynyt tekeminen löllymisen lomassa.

Näitä olen tehnyt polttareissa: vogue-tanssitunti, kuplafutistreenit, naurugooga, köysihyppely Korkeessa, kehonpainotunti, rivitanssi, morsiusjooga…

Luovuus

Toisaalta myös joku organisoitu luova hetki voi olla kiva. Omissa polttareissani taiteltiin vanhojen pornolehtien sivuista origameja (eli origasmeja), Marian polttareissa yksi kävelymatka taitettiin parijonossa niin, että aina kolmeksi minuutiksi annettiin aihe, josta keskusteltiin vaihtuvan parin kanssa (oli muuten yllättävän freesiä keskustella tiedeviestinnän merkityksestä yhteiskunnassa itselleni entuudesta tuntemattoman ihmisen kanssa).

Hemmottelu

On ihanaa hemmotella morsiota jotenkin. Sofia ja Lotta vietiin hierontaan, Raisa kasvohoitoon ja minut taas meikkasi ammattimeikkaaja ennen bailaamista.

Syöminen

Jos morsian tykkää syödä ravintolassa, niin se voi olla kiva juttu, muttei millään tavalla pakollinen.

Itse olen tykännyt säästää nimenomaan ruokakuluissa, jotta polttarikustannukset eivät paisu. Tästä syystä olemme tehneet yleensä itse ruoat ja isojen porukoiden kohdalla hankkineet aineet jopa tukusta saakka. Voi olla kivaa, jos ruoka noudattelee teemoja: Omissa maailmanymäprysteemaisissa polttareissani syötiin sekä tansanialaista ugalia että ranskalainen brunssi patonkeineen päivineen.

Kuljetukset, väliajat ja tehtävät

Polttareiden järjestäjien tärkeä tehtävä on tehdä logistiikka mahdollisimman rennoksi ja saumattomaksi. Toisin sanoen paikoista siirtymiseen pitää varata tarpeeksi aikaa, ja jos mahdollista, se kannattaa tehdä jollain hauskalla konstilla. Itse olen käyttänyt karaoketaksia, laivaa, limusiinia ja vaikkapa parijonossa kulkemista sekä tietysti ihan tavan henkilöautoa kulkemiseen.

Meillä on usein ollut tapana tehdä polttarisankarille pieni kirjanen, joka on täynnä tehtäviä, joita voi täyttää aina kun on luppoaikaa. Niiden suorittamisesta saa sitten pieniä palkintoja (esim alkoholia) ja ne vihjaavat usein, mitä seuraavaksi tehdään.

Kortsujen kauppaaminen tai muu nöyryyttäminen ei kiinnostele, sen sijaan on hauska, jos tehtävien avulla saadaan tutustuttua morsmaikkuun paremmin ja kaivettua hänestä jotain uutta tietoa.

- Missä kaikissa osoitteissa olet asunut tulevan puolisosi kanssa

- Polttaribingo, rastita kun tapahtu (morsian itkee, joku itkee, jollain on krapula, joku laulaa jne.)

- Ota kuva viiden eri patsaan kanssa

- Ota selfie kaikkien polttareiden osallistujien kanssa pitkin polttareita (ja laita someen)

- Piirrä tuleva puolisosi

- Laula My heart will go on (Tämä oli muuten melko eeppinen tehtävä, kun Sofia suoritti sen antaumuksellisesti Suomenlinnan lautalla)

Ryhmäkuva tai video

Polttareista pitää mieluusti jäädä muisto siitä, että ketkä kaikki olivat paikalla, joten jonkinlainen ryhmäkuva olisi ihana! Tai sitten peräti polttarivideo, joka ollaan myös aika usein tehty. Siinä on tosi iso homma, mutta usein se on kyllä sen arvoinen, sillä se näytetään sitten häissä vähän niin kuin häälahjana morsiolle. 

Bailaaminen

Etenkin jos polttarit ovat monipäiväiset, niin on hauskaa jos jompanakumpana iltana käydään vähän bailandoomassa. Helsingissä Musta härkä on ollut aika hyvä jorausmesta (monet sellaiset paikat, joissa olen ollut danssaamassa polttareissa, ovat nykyään kiinni).

Toisaalta esimerkiksi drinkit vaikkapa Hotelli Tornissa tuntuu yhtä lailla mieltä kohottavalta.

Lölliminen

Löllimisaikaakin pitää olla. Jos ollaan yötä jossain, erityisesti aamut ovat aika ihanaa aikaa vain olla ja nautiskella kivojen ihmisten seurasta. 

Ja vielä sanon sen, että jos käyttää luovuutta ja on pihi kanttura niin kuin itse olen, niin ihan nämä kaikki saa sullottua suht pieneen budjettiin. Ajatellaan vaikkapa pikkusiskoni Sofian perjantaista maanantaihin kestäneitä polttareita, joihin sisältyi esimeriksi limusiini, saunavuokra, yö sviitissä, kuplafutista, ankaraa bailausta ja hieroja: koko lysti maksoi yhdeltä polttarivieraalta noin sata euroa.

(Minulla on tapana eritellä nettilaskurille kaikkien osioiden hinnat tarkkaan niin, että kukaan ei lopulta joudu maksamaan muuta kuin omat kulunsa ja jaetun osan morsiamen kuluista. On nimittäin tärkeää, että budjetti pysyy siinä mitä on sovittu ja se on läpinäkyvä niin, että ihmiset tietävät, mistä maksavat.) Polttareiden kustannuksista voisin tosin kirjoittaa ihan oman postauksen, niin paljon siitäkin on minulla sanottavaa – mutta nyt tämä polttarisaarna saa riittää!

Ja sitten vielä vähän omien neljän vuoden takaisten polttarieni fiilistelyä videotervehdyksen muodossa:

 

Ja koska toivon mukaan elämässäni on vielä lukuisia polttareita järjestettävänä, toivosin, että kerrotte:

Millaisia hauskoja ohjelmanumeroita olette kokeneet polttareissa?

 

 

Ihania polttareita:

Minun polttarini

Marian polttarit

Ainon polttarit

Raisan polttarit

 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Polttarit on PARASTA!!! Minulla oli polttarit tänä kesänä ja ne oli kyllä niin itkettävän ihanat. Teemana oli Minions ja itse olin tietty lempparihahmoni Agnes. Suosittelen drinkkikoulua, itse ainakin tykkäsin siitä tosi tosi paljon! Lisäksi kaasot olivat huolehtineet että syömme riittävästi ja riittävän usein viikonlopun aikana (asia jota ei voi korostaa liikaa). Muutenkin kaikki oli vaan niin vimpan päälle, jopa jääpalat oli koristeltu kukkasin ja kaikki pienetkin asiat mietitty just mua varten. Alkaa itkettää kun edes ajattelen miten mahtavaa se oli- tuli just niin rakastettu olo! Ei niitä omia polttareita voi oikein edes kuvailla sanoin koska "oli tosi ihanaa!" ei vaan riitä mihinkään..!

Ps myös paljulle iso peukku!
Pps mun ystävän polttareista (jotka oli kans ihan vähän aikaa sitten) vinkkinä pienet kisailut! Meillä oli esim. uimarenkaan heittämistä ja kananmunaviestiä. Mun miehen polttarit taas oli bänditeemaiset. Niillä oli kaksi tiimiä joiden piti pitkin päivää suorittaa erilaisia tehtäviä kuten "kamojen roudaus", "viinojen salakuljettaminen portsarin ohi", "keikka" ja ne oli ihan mielettömän hauskoja! Portsarina toimi pahvi maalin edessä ja sitten piti yrittää saada kiekko eli viinat maaliin:D

Juliaihminen
Juliaihminen

Ihania ohjelmanumeroita! Mä niin haluaisin harjoittaa taas viinojen salakuljetusta, paljon hyviä muistoja (harmi kun nykyään on niin paljon rahaa, että tekee mieli ostaa lasi kylmää skumppaa festarialueelta mieluummin kuin roudata lämmintä kossua rintaliiveissä sisään, höhöhöhöhö).

Jo joo! Olen kerran ollut myös polttaripaljussa! Se oli taivaallista, etenkin kun paljusta näkyi tähtitaivas (oli tammikuun loppupuoli). 

Polttarit best!

emmms (Ei varmistettu)

Hyviä vinkkejä! Harmi, että järjestin ystäväni polttarit jo kesäkuussa, Kateuden loora olisi ollut hyvä tehtävä sinnekin.
Tuota exien "poispesemistä" olen aina hiukan ihmetellyt. Jos, tai toivottavasti kun, menen naimisiin nykyisen avomieheni kanssa, olen seurustellut vain yhden miehen kanssa hänen lisäkseen. Lasketaanko noissa poispesemisissä siis exiin myös kaikki poitsut, joiden kanssa on joskus pussaillut baarin nurkassa vai miten sinne jalkakylpyyn saa suolaa enemmän kuin lusikallisen? :D

Juliaihminen
Juliaihminen

No todellakin lasketaan!

Paitsi jos niitä on niin tuhoton määrä, ettei kaikkia muista, mutta voidaan sopia vaikka, että ne lasketaan ketkä muistetaan, koska tuskin sellainen suola janottelee, jota ei edes muista! :D

Mitä enemmän eksiä, sitä enemmän herkullisia tarinoita ja anekdootteja polttarivieraiden kuultavaksi sankarin matkan varrelta.

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Haha, en oo ikinä päässyt polttareihin koska ne on aina järkätty niin tähtitieteellisellä budjetilla ettei mulla ole ollut varaa mennä. :-D Just tänä kesänä sain kutsun polttareihin ja olin innoissani menossa, kunnes selvisi että osallistuminen olisi maksanut 500 €, koska kaaso halusi että ollaan yötä kalliissa hotellissa ja syödään kalliissa ravintolassa yms. Tohon summaan ois tullut lisää vielä omat syömiset + yöpymiset + matkat toiselta paikkakunnalta. Totesin suoraan ettei mulla valitettavasti ole varaa olla mukana noin kalliissa polttareissa ja kaaso veti herneet nenään. :D Totesi mm. että nää on näitä once in a life time juttuja, ja että morsiamen hauskanpidolla ei ole hänelle hintaa. Tuntuu aika kurjalta, koska mun mielestä suuri budjetti ei takaa hauskanpitoa.

Juliaihminen
Juliaihminen

Sairasta!!!!!! Mun mielestä polttareiden maksimihinta on 100-120 e (ja mulla on ok palkka). Pienempi jos mukana on opiskelijabudjetilla meneviä. 500 e en maksaisi ikimaailmassa kenenkään polttareista. Mieluummin paljon ihmisiä kuin paljon kustannuksia, sillä ihmiset sen tunnelman tekee, ei törsääminen.

Tuore vaimo (Ei varmistettu)

Mulla oli ihanat polttarit, joihin osallistui muutama ystävääni. Lennettiin viikonlopuksi Riikaan ja oltiin siellä Airbnb-talossa. Siellä mua hemmoteltiin, saunottiin ja diskoiltiin, mitään kummempaa ohjelmaa ei ollut ja se oli ihan parasta yhdessäoloa. Käytiin kaupungilla terassikierroksella ja syömässä hyvässä ravintolassa. Jossain vaiheessa ahdistuin, kun tajusin reissun toki maksaneen kaikille varmaan satasia, mutta toisaalta uskon sen olleen myös muille ihana reissu, jollaiselle oltais voitu lähteä myös ilman polttariteemaa (toki mun kulut nyt koituivat muiden maksettaviksi). Ystävien samanlainen tulotaso helpottaa kyllä tällaisten juttujen suunnittelua, kun ollaan kaikki jo kolmenkympin paremmalla puolella eikä kukaan opiskele tms.

Postaustoive aihetta liipaten: häät ja raha! :)

paulahelena
ALUAP

KREISIÄ!!! Mun mielestä 100 ekeäkin on jo paljon, suuri osa mun ystävistä on menny opiskeluaikana naimisiin jolloin budu on ollu sellasta <50€.

iinahenriikka (Ei varmistettu)

Pohdin samaa - parahin tuskasta tai epäuskosta, kun luin Julian maininnan 100 eurosta! Mun kaveripiirissä tuo noin 50 euroa on ollut aika normaali budjetti. Sekin on osalle, esimerkiksi opiskelijoille, paljon.

Mutta kiva postaus! Voi kun saisi aikaiseksi mennä naimisiin. Sitten ystävät vois pitää mulle ihanat polttarit!

Juliaihminen
Juliaihminen

Joo, näissä on ehkä vähän sellaiset vakiintuneet summat kaveripiireittäin. Suurin osa kolmekybäsistä omassa kaveripiirissä on töissä, joten 100 e on ihan toimiva summa. Toisaalta tehdään myös yleensä niin, että ne kutka haluavat vähän edullisemman setin, eivät osallistu vaikka johonkin kuplafutikseen tai puissa kiipeilyyn. Yleensä heitä on niin monta, ettei kenellekään tule ulkopuolista fiilistä. :)

Olivia-O (Ei varmistettu)

Me puolison kanssa haluttiin elopment häät, vain muutama tärkeä ihminen(todistajat) paikalla ja ammattikuvaaja ikuistamassa kauniissa luonnonkohteessa tuomarin suorittamaa siviilivihkimistä. Joten kukaan ei voinut järkätä polttareitakaan, kun ei tiennyt koko häistä(ei edes vanhemmat). Ja hyvä niin, mä en voi sietää polttareita, ahdistavaa ja teennäistä. En viihdy muutenkaan ihmispaljoudessa, mielummin tapaan ystäviä niin, että voi oikeasti keskittyä toiseen. Kai mä oon jo liian vanha :D

Juliaihminen
Juliaihminen

Ymmärrän täysin, jos ei viihdy ihmispaljoudessa, ja on tosi jees tällöin pitää pienet häät ym.

Omasta mielestäni polttarit ovat kuitenkin olleet hirmu vilpittömiä ja kivoja tapahtumia, eikä teennäisyydestä ole ollut jälkeäkään.

Vierailija (Ei varmistettu)

Toivottavasti mun polttarit järjestävät ystävät tietää ettei mulla oo eksiä o.O

Tietää ne! Kai.

Juliaihminen
Juliaihminen

Kyllä ne tietää! Ne on sun ystäviä.

Valopäiväkirja

Mulla oli myös polttarit kesän alussa <3 Kaasot oli keksineet hirmu kivan tavan tutustuttaa kaikki toisiinsa: sain alussa lahjapussin, johon jokainen vieras oli tuonut jonkin pienen lahjan, joka kertoi suhteestamme jotain (mm. Muumeja, villasukan ja slämärin :D) . Nostin sieltä sit tavaran kerrallaan ja koetin arvata perusteluiden kera, kuka lahjan on tuonut :)

Muuta ohjelmaa oli loputon herkkujen syöminen, Harry Potter - teemainen pakopeli (meillä oli Harry Potter - teema häissä), palju ja Singstarin hoilaaminen iltamyöhällä :D Paljon oli porukka tehnyt itse ja järkännyt ohjelmaa aina jonkun kotiin tilanteen mukaan. Se oli musta ihanaa, kun sai vaan täysillä keskittyä ystäviin ja olla rennosti <3

Juliaanus (Ei varmistettu)

Olipa hyvä postaus, nyökyttelin paljon. Omat polttarit lienee joskus kahden viikon sisään eikä mulla ole mitään hajua, missä tai mitä tapahtuu (kuten kuuluukin). Tekisi mieli varuilta linkata tämä teksti kaasoille, mutta ehkä kerään itseni ja luotan siihen, että ovat järkänneet jotain kivaa :)

Smotny (Ei varmistettu)

Mä oon ainakin tykännyt hirveästi polttareissa puoliso-visasta, jossa tulevalta puolisolta kysytään vastauksia kysymyksiin monivalintavastauksilla ja itse polttarisankarin pitää arvata, mitä puoliso on vastannut. Tämä nyt vaatii hieman yhteistyötä polttarisankarin tulevan puolison kanssa, mutta minimissään se tarkoittaa rakseja ruutuihin jos vastausvaihtoehdotkin annetaan valmiiksi.
On ainakin kysytty mm. mikä eläin tuleva puoliso kokee itse olevansa, jos tulevan avioparin liitto olisi musagenre mikä se olisi, sekä esim. mikä vaatekappale tulevan puolison mielestä polttarisankari olisi, jos tämä olisi vaate. Näitä kysymyksiä ja vastausvaihtoehtoja on myös ihan sairaan hauskaa myös keksiä polttareita juoniessa! Oikein-vastauksista tietty palkintojuomaa.

Pro-tip että siinä vaiheessa kun ollaan juotu skumppaa koko päivä eikä kenellekään oikein maistu ruoka mutta syötävä olisi tarpeen ettei tule lähinnä verensokerin heittelystä aiheutuneita draamoja. Jostakin syystä sushi maistuu useimmille myös pikku gänässä!

Oon todellakin samaa mieltä, että jokainen ansaitsisi polttaripäivän. Siksi musta on nerokas konsepti että muutamat tutut on järjestäneet ystävilleen yllätys-kolkkarit eli 30v-kemut, joiden meininki on ollut kaikin tavoin polttaripäivän tyylinen, päivän sankarin yllättäminen mukaan luettuna! En tiedä aionko mennä naimisiin eli vihjailen tätä kovasti kaikille kavereille.

Maukkaperusmaukka (Ei varmistettu)

Mielenkiintoinen, hauska ja hyödyllinen juttu! Olen äärimmäisen kunnianhimoinen juhlienjärjestäjä. Esim. Viime halloweenina minulla oli kuivattu lepakko koristeena. Tämä juttu hyödyttää varmasti niitä kaikkia polttareita joita pääsen järjestämään, kunhan ystäväni alkavat vakiintumaan!

Kommentoi