Voinko mää maalata sähkökaapin?

sahkokaappi_0.jpg

”Jo riittää niistä jakokaapeista!” joku siellä ajattelee. Jep, olen ilmeisesti kehittänyt näihin jonkun fiksaationAloin jopa haaveilla, että maalaisin itse yhden kaapin täältä kotikulmilta, vehreästä Hermannista.

Laitoin aiheesta sähköpostia Helen Sähköverkon vastuullisuuspäällikkö Minna Paavolalle, ja hän vastasi seuraavaa. (Tämä saattaa kiinnostaa teitäkin, koska tällaisen kaapin maalaaminen oman lapsen kanssa olisi ehkä maailman siistein juttu!)

”Mukavaa, että jakokaappimme ovat ilahduttaneet sinuakin! Ensimmäiset jakokaapit on maalattu Helsingissä jo joskus noin 10 vuotta sitten, mutta tällöin maalattiin vain muutamia kaappeja vuosittain.

Nyt jakokaappien maalaaminen on suositumpaa kuin koskaan.

Tästä syystä emme pysty toteuttamaan maalauksia kuin isompina projekteina. Projekteissa maalataan useita jakokaappeja kerrallaan jonkun tahon toimesta ja projektilla on toteuttajatahon puolelta koordinaattori. Yksittäisten kaappien maalaamiseen olemme kuitenkin antaneet lupia ja esimerkiksi taloyhtiöt ovatkin maalanneet talonsa edustalla olevia kaappeja omakustanteisesti. 

Eli olisi siis mahdollista, että saisit luvan kaapin maalaamiseen ja lupia saa minulta 🙂 Mitään kiveen kirjattuja kriteereitä ei ole ja aina olen luvan antanut kun joku on halunnut maalata kotinsa läheisyydessä olevan kaapin.

Maalattavaan teokseen liittyykin sitten enemmän kriteereitä.

Teos ei saa olla perinteisen graffitin näköinen, se ei saa sisältää mainontaa tai olla poliittisesti kantaaottava.

Luonnos maalattavasta teoksesta tulee myös aina hyväksyttää meillä ennen lopullisen maalausluvan saamista ja tällöin myös annamme ohjeita kaapin maalaamiseen kuten lukkojen teippaus maalaamisen ajaksi.

Aiempina vuosina olemme käyttäneet paljon muita maisemointitekniikoita ja jakokaappeja on maalattujen lisäksi myös esim teipattu valokuvilla tai niiden oveen on kiinnitetty pleksiin historiakuvia tai taideteoksia. Maalaustekniikalla toteutettuja kaappeja on hieman yli 100 ympäri Helsinkiä.

Tämä vuosi on ollut ennätysvuosi ja tänä vuonna on jo maalattu lähes 70 kaappia ja vielä kymmenkunta valmistuu tämän syksyn aikana.

 Mikäli sinulla on enemmän kysyttävää, niin vastaan mielelläni. Pyrimme laittamaan aina Instagramiin @helensahkoverkko kuvia projekteista eri puolilla kaupunkia.”

 

Aika symppistä! Alankin tästä luonnostelemaan omaa sähkökaappiprojektia. Ehkäpä me Alpun kanssa vetästään ensi keväänä tuohon kotitalon vieressä olevaan kaappiin jotain uskomattoman upeaa taidetta. 

 

Tässä postauksessa 35 kenties Helsingin kivointa jakokaappia.

 

Mitä te maalaisitte jakokaappiin? Antakaa ideoita, niin voin pölliä ne!

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *