Voittokahvit

Juliaihminen

Ennen vauvan syntymää lyötiin Tikin kanssa vetoa sukupuolesta. Vaikka ensiksi Tiki oli ajatellut vauvan olevan mies, lopulta sen mieli muuttu ja se oli sitä mieltä, että meille tulee tyttö. Vedon panos oli joku tosi hyvä kahvi.

Tänään, pojan ollessa viisi viikkoa ja yhden päivän, pääsin lunastamaan voittoni. Mun mamafrendskut vinkkasi, että Kallion Good Life Coffee on tosi kiva vauvakahvila ja cappuccino taivaallista, joten valkattiin se. Oikeassa olivat. Vaunuja tai imetystä ei katsottu lainkaan pahalla, ja kahvilan takahuoneen lattialla sai helposti vaihdettua vaipan (olen oppinut hyväksi lattialla-vaipan-vaihtajaksi, se äitiyspakkauksen makuupussi vain auki ja vauva siihen pötköttämään). 

Mamaystävät suosittelivat muitakin Kallion kahviloita, ja suunnitelmana on viettää tänä keväänä kunnon lattemamalife testaillen kaikki nämä läpi:

Ipissä on ihanat lounaat ja mahtuu vaunuilla (hoitopöytäsysteemi mainio). Berggassa on loistava aamiainen ja lounas myös. Hoitopöytä löytyy ainakin Mokosta, Silvopleesta ja Ondasta. Ja tässä Office baben postauksessa on kanssa lisää hyviä Helsinki-mestoja bebbeille. Tähän mennessä olen myös käynyt bebben kanssa lähikulmilla Suvannossa ja Helsingin kahvipaahtimossa

Tulin tämän päivän kahvitteluista älyttömän hyvälle tuulelle. Ensinnäkin alan oikeastikin handlata tuon bebben niin, ettei ihmisten ilmoille poistuminen enää pelota (Kuoleeko vauva kahvilavisiittiin?! Ei se kuole. Kuoleeko muut ihmiset, jos vauva mekastaa? Ei ainakaan tähän mennessä.)

Aurinko paistoi, ihmiset istuivat Kallion terasseilla, vastaan tuli koko ajan hirmu tyylikästä jengiä kauniine huulipunineen ja aurinkolaseineen. Ihana fiilis! Kesä on nurkan takana kuulkaas!

Ja nyt otan bebben vielä kainaloon ja suuntaan vielä lauantai-illan humpuutteluun, eli piipahtamaan naisteniltaan. Ehkäpä meidän vauva voi näyttää siellä vähäsen hurmaavaa hymyään, jota se on harjoitellut viime sunnuntaista lähtien (parasta!!!!).

 

Vinkatkaa muita kivoja vauvaystävällisiä kahviloita? Saa olla myös muista kaupungeista!

 

 

Kommentit

Hei Beibi

Oi, onnea hymystä! Se on ihan mieletöntä ja ihanaa. :) Täällä poika alkaa pikkuhiljaa harjoitella ääneen nauramista, niitä kiekaisuja ei voi itsekään nauramatta kuunnella! :D

Juliaihminen
Juliaihminen

Eikä, naurua!!! Tuo hymykin on jo maailman siistein juttu, niin voin vain kuvitella, miltä nauru tuntuu! <3

lobster

Kiitos vinkeistä! Vaikka oma äitiysloma alkaa olla lopuillaan, joka kerta silti pitää pähkäillä et mihin sitä menisi vauvan kanssa lounaalle! Itse olen enemmän koko ajan nälkäisenä harrastanut lounaita kuin kaffittelua, joten vinkkini keskittyvät niihin. 

Mainitsemiesi lisäksi Cafe Köket on oikea vauvakeidas. Tennispalatsin Brasserie Lumieressa vauvanruoka tuotiin lämmittämisen jälkeen oikeassa astiassa. :') 
Putte'siin olemme olleet aina hyvin tervetulleita vauvan kanssa, ainoa miinus on se outo graffitimaalattu pimeä vessa jota joku vauva saattaisi pelätä. Mutta hoitopöytä löytyy. Niinkin oudon paikan kuin ravintola Ilveksen henkilökunta oli myös superystävällistä vauvalle. 

Juliaihminen
Juliaihminen

Haa, ehdottomasti testiin myös nuo! Kiitos! :)

Veikeä Venus
LAW'in it

Tervetuloa Kuopioon Muumi -kahvilaan, jos ko hahmot alkaa jossakin vaiheessa iskeä pikkumieheen :D

Juliaihminen
Juliaihminen

Ooo! Todellakin! Tiki on Siilinjärveltä, niin Kuopijossa käydään silloin tällöin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen tehnyt kartoitusta samasta aiheestaPitkän sillan tällä puolen :) Café Cargo Baanan päässä on erittäin vaivauvaystävällinen ja hoitotilat tosi siistit. Ateneumin ja Kiasman kahviloihin pääsee esteettömästi vaunuilla. Ravintola Toriin on myös helppo mennä beben kanssa, hoitopöytä löytyy, vaikkakin on kyllä todella likainen. Café Caruselliin on myös helppo kurvata vaunuilla, hoitopöydästä en mene takuuseen. Kampin kauppakeskuksessa on tosi hyvä lastenhoitohuone nojatuoleineen ym, eli lähistöltä voi helposti poiketa sinne vaihtamaan vaippaa. Huhujen mukaan myös Stockalla, mutta se on meillä vielä kokeilematta. Korjaamolle oli myös helppo päästä vaunujen kanssa ja hoitotilat löytyi.

Juliaihminen
Juliaihminen

Mahtava jatko listaukseen, kiitos!

Mä oon tällä lyhyellä äbäilykaudellani huomannut, että ei se hoitopöytä mikään must ole, jos lattialle mahtuu vaihtamaan. Tärkeintä on semmonen myönteinen ilmapiiri ja vielä mulla tässä vaiheessa myös se on iso plussa, jos vaunut mahtuu (ja pääsee) kivasti sisään. Hitto, tuonne Caruselliin haluankin mahdollisimman pian. :) 

Laura/ Tässä kaupungissa tuulee aina (Ei varmistettu) http://tassakaupungissatuuleeaina.blogspot.fi

Minä taas en ole vielä törmännyt paikkaan, jossa vauvan kanssa ei voisi olla tai jossa vauvaa ja imettämistä katsottaisiin pahalla. Voi tosin olla, että ne kaikki fancyimmät paikat on jättänyt ihan huomaamattaan väliin ja esimerkiksi lauantai- ja perjantai-iltoina meitä tuskin liikenteessä näkee. Jyväskylässä hoitopöytä löytyy käytönnössä jokaisesta ravintolasta ja kahvilasta, jossa ollaan käyty Pikkuveljen ja esikoisen kanssa, ja imetys sujui hyvin esimerkiksi lauantaina Fransmannin brunssilla. Ainoa, mitä tänne kaipaisin, olisi vastaava lastenhoito- ja imetyspiste, joka löytyy esimerkiksi Kampista ja Stockan yläkerrasta, ettei imetystä varten tarvitsisi aina mennä maksavaksi asiakkaaksi kahvilaan...

Juliaihminen
Juliaihminen

Tuo on kyllä hyvä pointti, että on tosi kivaa vnhemmille, että ei tarvitse aina maksaa kaupungilla siitä, jos haluaa imettää lastaan. Siinä mielessä Helsinki on edistyksellinen kaupunki. 

Tosin se, miten lapsiystävällinen kaupunki tämä on, onkin sitten toinen juttu. Pakko ehkä ränttää vielä ihan oma postauksensa siitä, miten ilkeitä lapsenvihaajamummeleita olenkaan täällä kohdannut :D

Vierailija (Ei varmistettu)

http://www.anywherefashion.com/ Fashion might be big industry, and can be described as multi billion dollar market place. Over typically the years, increasingly fashion students are considering entering type business higher education but now notice that a industry background is needed to further any sort of career.
http://www.breakoutfashion.com/ Fashion Design is definitely a simple an adequate amount of skill you can actually pick all the way up with numerous useful rules of thumb. You is often an aspiring artist with a obsession for the purpose of clothes, or a particular ambition fashion designer or only a click regular fashionista what individuals craves sell therapy from the slightest spot breakout.
http://www.brighterfashion.com/ Fashion is focused getting inspiration from your very own culture, environment the ones, and therefore bringing life engrossed by conveying it throughout various methods. Fashion market place puts through huge amount of money to get new not to mention fresh fashion designers, who developed new type ideas for each gender.
http://www.centurionfashion.com/ When some tourist decides to vacation at Italy really do not want towards miss things! But it is not necessarily possible to vacation at carefully The italian capital, Florence and / or Venice even on a weekend. In this case, you will seek my ideas for a 4-days-stay through Rome, typically the eternal destination.
http://www.countrysidefashion.com/ Cowgirl type hats make your lifestyle complete. With the help of attractive color selection scheme, flowery adornments, not to mention bead give good results, these chapeaus are actually one-off accessories on a complete partner. The top of the glass is extra beatified with the help of uniquely carved cut-outs not to mention brilliant hues.
http://www.fashiongarden.in/ Whether you could be a student at deciding upon gardening or are merely looking for a way to ensure your latest garden, capturing the right tools is very important. For the right gardening past experiences and the most beautiful results, you requires the best suited tools to finish the same task.
http://www.fashionlining.com/ With typically the consent progression of the famous people stepping towards the fashion business, how does the person feel upto a singer make fashion lines? The type industry might be unforgiving towards anyone regardless fame, keep going name and / or collaboration.
http://www.fashionmaximum.com/ You will still are busier as opposed to you ever previously thought it's humanly possible to always be with a twin and / or multiple small children or california king toddlers, it does not necessarily mean california king clothing fashion ought to take some back cinema seat when outfitting your precious multiples and / or twins.
http://www.jsutrightstyle.com/ Fashion has grown into a fundamental part of our day to day routine. Everyone likes to look fantastic and modern. Selecting the right outfit in your store is absolutely not the key trend trendy. One should always try the form that befits their disposition.
http://www.legendsfashion.com/ People are actually mostly judged however they dress and then the accessories many wear. So any time you adorn a wrist with a invincible wristwatch for instance the Invicta Chronograph and / or the Europe Legend, you are able to heads turn and stay the midst of attraction.
http://www.offlinefashion.com/ Famous boots have first rate styles, unrivaled comforts which are highly classy. Popular sport shoes brands which are usually the fad in your fashion world can be bought in all reputable retail channels. Highly classy shoes are generally sports trainers or laid back shoes.
http://www.ohstyle.in/ How to choose a furniture form when there can be so a large number of styles to consider? One process is to buy a furniture style that you want. One that you feel comfortable, reflects your lifestyle and connects back to you on a particular emotional quality.
http://www.ourtownstyle.com/ It's obvious why we tend to love driving such a lot of. It will provide us escape, the chance get out and luxuriate in examples of the beautiful visual effect and nothing quite for a great drive in your countryside to try your spirit off a handful of life's bit imperfections!
http://www.styleexact.com/ You are able to learn the fundamentals of fx trading through fx trading courses not to mention trading schools or anything else. But the main factor to a true victory in trading stocks, bonds, forex etc is almost always to have the trading form. Especially for stock trading.
http://www.styleinnovative.com/ Everyone possesses a hidden abilitie that every one of us do not know and it happens to be called the vitality of new development. If most people ever thought about it why most people are which means creative and an individual then speculation again, you can actually create and stay innovate to boot.
http://www.yourchoicestyle.com/ A Victorian-style rooms means accommodation that is made with a romantic essence with colored elements that make the appearance interestingly fabulous and ladys. It should certainly capture not to mention reflect centuries-old form and interior design.
http://www.besthomeimprovementmag.com/ Knowing exactly what types of equipment you absolutely need when you begin to developed your aquarium will save you time, problems, and profit. The aquarium market might be vast and is particularly easy for you to definitely get lost in the basket all.
http://www.coolhomeimprovement.com/ For, Energy Efficiency has become a topic ensconced under the whole set of 'green' dialogue surrounding having solar power inside your home and other energy companies. Today, energy reliable homes are actually taking cardiovascular stage even on a massive dimensions.
http://www.ehomeimprovementguide.com/ Painting happens to be an art from fashion not to mention trends that offers life towards every residential home, buildings not to mention in stores. Painting ideas along the lines of roller car paint usage, color selection selection, concepts and formats, will direct you towards achieving an outstanding outcome in your painting of your abode.
http://www.freshhomeimprovement.com/ Want to make your home feel prefer new? Want to ensure the draw and good discounts ability of your townhouse? It's much simpler and more inexpensive than it could seem once you're certain examples of the simple things that you can do. This piece of writing provides creative ideas and tips you have available to enable it to be happen.
http://www.hotdiyideas.com/ For ones bride who is responsible for planning their wedding even on a budget, do-it-yourself is an effective option. By placing some efforts prior to an wedding, you can not only save a considerable amount of wedding prices, but even give a wedding the touch of which most wedding events lack.
http://www.myhomeimprovementmag.com/ An account of some Filipina owner in Butuan Destination who veteran sweet victory from merchandising candies not to mention local foods. Challenges not to mention hardships through life don't stop their from enduring a bitter-sweet past experiences that developed her a particular award-winning owner.
http://www.simplyhomeimprovement.com/ There are a large number of ways for them to save money within your home progression projects. And yet, you want to check you you shouldn't skimp at the necessities. Research your personal upcoming projects to ascertain what you can actually sacrifice concerning and what we should simply requires.
http://www.smartdiyideas.com/ With a multitude of couples aiming to personalize his or her's wedding presently, sometimes do-it-yourself wedding day ideas make the best option. There are actually many features of your wedding that anyone can personalize to help with making your general occasion certainly unique.
http://www.clickoutfit.com/ That allows you to reach a prospective customers your message really need to be heard via the noise. While you get a chance by bat you should not miss. Avoid factors behind mistakes from fitness gurus and get your personal message more prosperous.
http://www.prodiyideas.com/ DIY unit repair could appear like the best idea at to begin with, but experienced repairs may be your preferred bet. Save your family safer, avoid some other appliance impairment, and it could be even protect major money any time you call in your pros.
http://www.bestlawguide.com/ Tips on finding the best legal requirement of magnet books in your sea of several thousand different materials are generally pretty challenging. There are actually many amazing books for different those who changing preferences and deciding on the right one is usually quite confusing.
http://www.classiclawbook.com/ This are probably the best classics in your self guidance range. Napoleon Hill was some forward thinker in any time as soon as world were definitely ravaged from war and then the great sadness. If you could be thinking from a book on the subject of self help and that has lasted typically the test of this time, this really need to be it.
http://www.classiclawhack.com/ Typically the persistent, mature not to mention enlightened leader will be one what individuals assumes charge and grasps what however. By several authority, some at the moment are mangers, and mange for the purpose of better and / or for average acceptance of this mundane.
http://www.laweditor.com/ Wikipedia is necessary tool in any tech-savvy 100 % legal marketers' collection. Web solutions like RSS from web logs, wikis, sites, and other different kinds of channels to feed-enabled web sites create awareness about a law firm or attorney.

Kommentoi