Vuoden 2018 kohokohdat

kohokohdat.jpg

kohokohdat2.jpg

kohokohdat3.jpg

kohokohdat4.jpg

Joululoman ensimmäinen viikko on ollut sitä varten, että mietin kulunutta vuotta ja sitä, mitä kaikkia kivoja juttuja silloin olen tehnyt. Mä olen 10-vuotiaasta saakka kirjoittanut joka päivä kalenteriini, mitä olen kyseisenä päivänä puuhannut (dataa on siis 20 vuodelta), ja tästä syystä on taas helppo käydä tämän vuoden kohokohdat läpi. 

Tammikuussa

tein ihan hulluna töitä. Viimeistelin rahakirjaa, mutta jotenkin olin myös järjestänyt itselleni kaikenlaisia satunnaisia juttukeikkoja. Tämä oli huono yhdistelmä, paitsi se, että kävin yhtenä viikonloppuna pitämässä Joensuussa Karjalainene-lehdelle koulutuksen nettitekemisestä. Tämä nimittäin tarkoitti koko perheen reissua Joensuuhun rakkaan ystävämme Tupin (eli Tuomaksen) luokse. Itse asiassa nytkin haaveilen (ja kärtän Tikiltä), että voitaisko me taas kutsua itsemme Tupin auvoisaan omakotitaloon Joensuuhun. Siitä on tullut mulle sellainen happy place, jossa talvisin on nietokset korkeat ja jäälyhdyt loimuavat pihalla, kun taas kesäisin grilli on koko ajan kuumana ja lapsi voi temmeltää pihalla. Voi Joensuu, je t’aime!

Helmikuussa

oli kiva viettää Alpun 2-vuotiassyntymäpäiviä ja käydä Mirjan luona perjantaisaunassa. Tein myös tuolloin kaksi tosi kivaa blogiyhteistyötä: elokuvateatteri Maximin avajaisiin liittyen sekä Forever kuntoklubin kanssa yhteistyön. Tuollaiset hommat, joissa pääsee tekemään itse jotain, on ihan superkivoja. Helmikuun lopussa oli rahakirjan dedis, ja siksi tein viikonloputkin tuolloin töitä, se oli peräpeilistä.

kohokohdat5.jpg

kohokohdat6.jpg

kohokohdat7.jpg

kohokohdat8.jpg

Maaliskuussa

erityisen hauska yö oli se, kun järjestettiin siskoni Sofian kanssa Oscar-valvojaiset, eli valvottiin koko yö katsoen gaalaa. Sofia teki amerikkalaisia pannukakkuja ja tarjoili muun muassa persikoita (liittyen erääseen Oscar-leffakohtaukseen). Vaikka olin seuraavana päivänä valvomisesta täysin kanttu vei, se oli sen arvoista. Maaliskuussa duunihommat vähän helpottivat, ja nautin erityisesti kevään tulemisesta sekä vapaista perjantaipäivistä, jotka vietettiin yleensä Alpun, Sofian ja hänen tyttönsä kanssa.

Huhtikuussa

vietin pääsiäistä Turussa ja järjestin viimein asiani niin, että siitä eteenpäin meillä on käynyt joka toinen viikko siivooja. Silloin join myös ensimmäisen terassibissen, Teurastamon terassilla Mirjan, Mannen, Raisan ja Paulin kanssa. Se oli hetki täynnä onnea, kun aurinko siivilöityi pihalle kauniisti ja ilmassa oli jo kesän tuntua. Tähän liittyy myös sellainen twisti, että samana iltana oli Indiedaysin blogigaala, ja monet mun bloggaajakaverit olivat menossa etkoilemaan yhdessä. Mua ei syystä tai toisesta pyydetty mukaan, mistä tuli jotenkin yllättävän sellainen ”olen seiskaluokalla ja epäsuosittu kanttura” -deja vu, mutta sitten Mirja laittoi viestiä, että tule Teurastamolle bisselle ja tajusin, että ai niin! Minähän olen 30-vuotias ihminen, jolla on omat ystävät, en nyhverö 13-vuotias, joka odottelee epätoivoisesti suosittujen tyyppien kutsuja. Ja sitten muistin, miten on tuhat kertaa ihanampaa olla 30-vuotias kuin 13. (Ja en usko, että nuo bloggaajakollegat tarkoituksella jättivät kutsumatta, olisin myös voinut vain laittaa viestiä ja kysyä, että saanko tulla messiin.) Huhtikuussa kävin myös noiden omien ystävieni kanssa Tallinnassa niin, että meillä oli lapset mukana. 

kohokohdat9.jpg

kohokohdat10.jpg

Toukokuussa

kesä rysähti kertaheitolla ihmisten niskaan, ja se oli ihanaa! Yksi suosikki-illoistani oli sellainen, kun pyöräilin ystäväni Katan luo Vantaan Kivistöön, kuuntelin koko matkan Kaija Koota ja katselin, kun mopoautot kaartelivat pitkin Vantaan raitteja. Elämä tuntui hilpeältä! Toukokuussa kävin uudestaan Tallinnassa, tällä kertaa ilman lapsia. Sen sijaan Jyväskylässä kävin Alpun kanssa viettämässä ihanan kesäisen viikonlopun uuden ystäväni Kaisan luona. Juoksin myös Naisten kympin! Toukokuussa meni aikaa myös paljon sijoitusasunnon remonttiin, ja olin lopputulokseen oikein tyytyväinen. 

Kesäkuussa

rälläsin Sidewaysissä, mikä jäi kesän ainoaksi festariksi. Tehtiin myös pieniä päiväreissuja muun muassa Tampereelle ja Hämeenlinnaan. Juhannus Turussa mökillä oli ihana, ja se avasi mökkikauden, jota sitten jatkettiin intohimoisesti koko kesä. Kesäkuussa aloitin myös Lapsiperheen parisuhdekirjan kirjoittamisen (Huhuu! Se ilmetsyy ihan pian!).

kohokohdat11.jpg

kohokohdat12.jpg

kohokohdat13.jpg

Heinäkuussa

elämä todella hymyili. Vietin kolkkentykssynttäreitäni, lomailin neljä viikkoa, road trippailin Tikin ja Alpun kanssa ympäri Suomea, nautiskelin elämästä mökillä ja vietin isosiskoni kolmannen tyttären ristiäisiä sekä ystävieni Anna-Kaisan ja Chandresin häitä. Purjehdittiin myös paljon ja vietettiin rapujuhlia. Kesä oli oikeastaan aivan täydellinen, jos joku sanoisi minulle, että elämäni loput kesät tulevat olemaan tällaisia, niin olisin hyvin onnellinen.

Elokuussa

keskityin fiilistelemään Helsingin kesää: käytiin Uunisaaressa, Mustasaaressa, Tervasaaressa, Uutelassa ja Porvoossa. Palasin töihin ja oikoluin rahakirjan viimeiset vedokset (kiroillen koko ajan, miten uskomatonta skeidaa sitä on tullut tehtyä). Kirja lähti painoon ja minä voin vähän pahoin! Aloitimme Sofian ja Sampon kanssa pari kuukautta kestäneen systeemin, jossa joka toinen keskiviikko me hoidettiin heidän tyttöä ja joka toinen ne meidän poikaa. Päästiin ihanille treffeille! Mutta sitten minulla alkoi olla työtä niin paljon, etten enää ehtinyt treffeille. Ensi vuonna sitten taas! 

kohokohdat14.jpg

kohokohdat15.jpg

Syyskuussa

aloitin Noin viikon studion hommat ja kirjoittelin kiukulla parisuhdekirjaa. Puolivälissä oli myös Kaikki rahasta -kirjan julkkarit, jotka jännittivät kauheasti etukäteen, mutta lopulta kaikki meni tosi hyvin! Annoin yllättävän paljon haastatteluja televisioon, lehtiin, radioon ja muihin julkaisuihin. Se oli siistiä! Käytiin Sofian kanssa monena arki-iltana elokuvissa, enimmäkseen katsomassa kauhhua. Aloitettiin Alpun kanssa taas muskari, ja järjestettiin itsellemme uusi tiistaiperinne: ensin muskariin, sitten Skifferiin Niinan, Einon, Ainon ja Reinon kanssa. Purfect! 

Lokakuussa

unohdettiin Tikin kanssa täysin, että meillä oli seurustelun aloittamisen kymmenenvuotispäivä. Lol. Viime hetkellä mentiin sitten Alpun kanssa Harju 8:iin syömään. Meillä oli myös neljän sisaruksen kanssa Thurénin petollisten sisarusten viikonloppu, johon sisältyi paljon hyvää nostalgiaa, Titanic-elokuvan katsominen sekä osallistuminen ilmastomarssille.  Aloin myös nauhoittaa Ylelle Melkein kaikki rahasta -podcastia, joka osoittautui ihan superkivaksi hommaksi. Kirjamessuviikonloppu oli täynnä juhlahumpuuttelua (muun muassa Ruotsin suurlähetystön illalliset), mutta muuten tein aika lailla vain todella kiukulla töitä. En muista lokakuusta juuri muuta.

kohokohdat17.jpg

kohokohdat16.jpg

Marraskuussa

jatkoin infernaalista työrupeamaani. Kyllä siihen onneksi mahtui myös muutama brunssi, taidemuseovisiitti sekä rentoja perjantailounaita. Marraskuuhun sisältyi myös koko syksyni kohokohta: Love Vacation Tikin kanssa Helsingin Hanasaaressa.

Joulukuussa

Hanko-viikonloppu oli aivan ihana. Joulu tulla jollottaa -nukketeatteriesitys ja glögit sen jälkeen ystäväni Elisan ja meidän poikien kanssa oli yksi kivoimmista päivistä pitkään aikaan. Vaihdettiin Raisan kanssa myös työhuonetta Hauhontieltä Keiteleentielle, ja saatiin vähän uutta puhtia työntekoon. Loppurutistus ennen joululomaa oli nimenomaan rutistus, mutta nyt kun olen ollut jo viikon loalla, elämä tuntuu jo aika mukavalta.

Kaikkiin kuukausiin sisältyi myös paljon ihania arkisia hetkiä, joita ei ole tullut merkattua kalenteriin, mutta jotka tapahtuivat silti: painimishetkiä iltaisin Alpun ja Tikin kanssa sängyssä, Alpun pikku jäyniä, aamukahveja Raisan kanssa työhuoneella (ehkä mun elämäni kohokohtia), perjantaiaamiaisia Sofian kanssa, pitkiä puheluita Lotan kanssa ja erinäisiä sijoituswhatsapp-viestittelyjä Kaisan kanssa. 

kohokohdat18.jpg

Mitä opin?

Että mieleen jää erityisesti kivat järjestetyt asiat, siis matkat, ravintolaillalliset, elokuviin menemiset tai vaikka nukketeatterit. Näin ollen kannattaa ehdottomasti vain jaksaa arjessakin järjestää itselleen kivuuksia – ja vaikka väsyttäisi, lähteä silti. Toisaalta kiva arki koostuu myös hauskoista rutiineista ja siitä, että on tarpeeksi löysää. Näin tiukkaa työsyksyä en enää halua elämääni, tämä oli aivan selvästi liikaa omalle jaksamiselle. 

Tänään aion käydä uudenvuodenkävelyllä, jossa pohdin näitä lisää: mitä haluan enemmän vuodelta 2019, mitä haluan vähemmän, eli mitä otan mukaan ja mitä jää. 

Tuntuu siltä, että nyt pystyy aloittamaan puhtaalta pöydältä nämä hommat. Se on ihanaa!

 

Ja nyt olisi ihanaa, jos kertoisitte 1-3 kohokohtaa vuodestanne!

 

Lue myös:

Top 5 luetuinta juttua vuonna 2018

 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

 

 

Kommentit (8)
 1. Mä ajattelin eka, että kohokohdat olisi helpo valita, mutta ei se niin helppoa ollutkaan. Valitsin silti.
  1. Muutto elo-syyskuun vaihteessa uuteen ihanaan kaikki villeimmätkin unelmamme täyttävään kotiimme. Harvoin sitä muuton ja laatikkojen purkamisen keskellä itkee onnesta, kun kaikki on niin ihanaa. Rakastan tätä kotia!
  2. Versailles’n puutarhat heinäkuussa. Ja vielä parhaimmassa seurassa eli oman aviomiehen kanssa. Puutarhan valtavuus, suihkulähteet ja altaat, puut ja kukkien tuoksu – unohtumatonta!
  3. Sit en osaa valita olisiko tää kolmas koko perheen loma Rukalla pääsiäisenä vai samalla poppoolla mökkeily heinäkuussa. Hah, sanottakoon siis lomailu koko perheen kanssa 🙂

 2. 1. Palasin lapsuuden hieman häpeällisen harrastuksen pariin täysipainoisesti xD en kyllä tässäkään kehtaa kertoa, mikä se on.
  2. Ratkaisin haastavan ristiriitatilanteen omalla tavallani, ja jatkoin eteenpäin.
  3. Syksy toi elämääni uusia tuulia. Kiireestä huolimatta, nautin kaikesta täysin siemauksin.

  1. Apua miten kiinnostavaa!? Mikä maailmassa voi olla lapsuuden hieman häpeällinen harrastus? Tuleeko uni ollenkaan silmään enää?!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *