Wanhan hywän ajan retki Kuralan kylänmäellä

Juliaihminen

Siinä on etunsa, että päättää viettää koko kesälomansa Suomessa. Pääsee nimittäin tekemään monia suloisia päiväretkiä, joista erityisesti Alppunen on nauttinut. 

Vietin syntymäpäiväviikonloppuani Turussa ystävieni kanssa äitini omakotitalossa (äiti oli miehensä kanssa matkoilla). Sunnuntaina lähdettiin Raisan, Alpun ja Fridan kanssa pikku kävelylle. Päädyttiin käpyttelemään aina Kuralan kylänmäelle saakka. Olin viimeksi retkellä Kuralassa kaksi vuotta sitten kantorepussa nököttävän Alpun kanssa, ja nyt tuntui ihan valtavan ihanalta käydä tuolla niin, että Alppukin pääsi riekkumaan siellä ympäriinsä.

Raisa tarjosi aluksi minulle syntymäpäivä pullakahvit Kuralan suloisessa kahvilassa. Tämä oli minulle myös eheyttävä kokemus, sillä kuten jotkut muistavat, viime kerralla tapahtui melkein niin sanottu Kuralan korvapuustikatastrooffi: Meinasin ottaa sitruunakorvapuustin tavallisen korvapuustin sijaan. Mitä rienausta!

Onneksi tällä kertaa siellä oli vain kunnon kansalaisen korvapuusteja, eli niitä täysin normaaleja yksilöitä. En ole vieläkään päässyt yli näin kahden vuoden jälkeen tuosta mielisairaasta tavasta lähteä kropeloimaan ihania perinteikkäitä korvapuusteja.

Kurala on erinomainen kohde kulttuurikodin kasvateille: Siellä opetetaan ihmiselle, millaista oli ennen wanhaan, kun hywät ajat olivat vielä käsillä.

On kanaa, on kukkoa, on ruosteista kolmipyörää, jolla ei juurikaan pääse eteenpäin. Isosiskoni, joka asuu Turussa, käy tuolla harva se päivä lastensa kanssa erinäisissä pikku työpajoissa ja riennoissa. Me jämähdimme kana-aitauksen luokse noin tunniksi, joten työpajat eivät tulleet tällä kertaa kyseeseen. Ehkä sitten taas kahden vuoden päästä, kun Fridan ja Alpun kognitiiviset kyvyt ovat ottaneet harppauksen eteenpäin.

Otettiin myös paljon wanhan hywän ajan Instagram-kuvia tuolla, koska koko paikka on myös niin suloisen kuwauksellinen.

Kuralan kylänmäen rakennukset ovat kesäisin auki ilmaiseksi kaikille, ja talvella siellä voi kierrellä ulkotiloissa. Ehtii siis käydä vielä tänä kesänä!

Kuralan kylänmäki: Jaanintie 45, Turku (pääsee kätevästi myös paikallisbussilla perille!)

 

Oletteko koskaan käyneet Kuralan kylänmäessä?

 

Katso myös:

Turun parhaat paikat lapsiperheen kanssa

Risteile Aurajoelta Ruissaloon 0-3 eurolla

Leipomo Manna on Turun ihanin kahvila

 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

 

 

 

Kommentoi