Kupponen: Lehmus Roasteryn ETHIOPIA HARICHA WOREDA NATURAL

TL;DR: Jos saisin elämässäni juoda enää yhtä kahvia, tämä olisi vahva ehdokas. Niin hyvää, että järki lähtee.

Attachment-1.png

Slurp Coffee -kokeilujaksoni viimeinen kahvi saapui. Riemu oli suuri, kun näin paketista pari taikasanaa: Lehmus Roastery, Yirgacheffe. Valmistin ensimmäisen testikupposen kiireessä ehtimättä esimerkiksi nuuskimaan jauhettuja papuja sen enempää. Vasta valmista kahvia kuppiin kaataessa tajusin, että tämähän on natural-prosessoitua. Eli kahvimarjan hedelmäliha on jätetty ensin papujen päälle aurinkokuivatuksen ajaksi ja pesty vasta sitten pois, jolloin käymisprosessit vaikuttavat lopputuotteen makuun hyvin omintakeisella tavalla.

Ensikokemus mausta oli yksnikertaisesti poikkeuksellisen tasapainoinen natural-kahvi. Pienen lisäjäähtymisen jälkeen makukuva piirtyi paljon tarkempana: Pussissakin mainittu lime oli todella selkeä. Sen lisäksi tuntui sellainen jälkiruokaviiniä muistuttava käynyt maku, hedelmäkarkkimaista makeuden ja hapokkuuden kommunikaatiota (ajatelkaa tässä kohtaa vaikka keltaisia Aakkosia). Nielaistessa limen aromit nousivat kohti nenää ja samalla tuntui suussa kevyt paahteinen maku: jotain paahdetun sokerin, nougat’n ja kinuskin tyyppistä.

Blogikirjoituksen aiheeksi minulla päätyy yleensäkin vain hyviä kahveja, mutta nyt uskallan kyllä sanoa, että tämä on parasta mitä olen pitkään aikaan juonut. Kiitos, Slurp ja Lehmus Roastery.

Kupposen tarjosi Slurp Coffee.
Pavut jauhoi Wilfa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *