Matka Pacific North West: Olympicin Kansallispuisto

Olympicin kanssallispuisto sijaitsee noin 200 km Seattlesta . Vuokrasimme auton Seattle-Tacoma lentoasemalta. Vaikka meillä olikin GPS niin silti meni jonkin aikaa ennen kuin päästiin oikealle reitille kohti Twilight kirjoistakin tuttuun Port Angelesin kaupunkiin kohti Olympicin kansallispuistoa. Kun Seattlen 5 kaistaisista teistä pääsi niin ajaminen alkoi jo olla melko helppoa.

Olympic National Park Kansallispuisto Washintonissa

Twilight kirja lähteillä

Vaikka en ole koskaan ollut Twilight -fani niin kyllä se innosti, kun liikennekylteissä luki Port Angeles. Port Angeles on pieni satama kaupunki, josta pääsee helposti Kanadan puolelle Victorian alueelle. Kun saavuimme Port Angelesiin niin ensimmäiseksi huomasi sen kuinka paljon kylmempää siellä oli kuin Seattlessa. Olimme niin lähellä vuoria, että ne näkyivät hotellimme pihalta.  Kävimme syömässä Italialaisessa Bella Italia ravintolassa (ravintola, jossa Twilight kirjassa Bella ja Edward kävivät ensimmäistä kertaa treffeillä). Suosittelen ravintolaa lämpimästi. Itse otin Bella’s Mushroom Ravioli, jossa oli itse Olympic kansallispuistosta kerättyjä sieniä. Herkullista!

Olympicin Kansallispuiston info keskus sijaitsee Port Angelesin kaupungissa n. 2 km päässä sen keskustasta. Koska meillä oli vain yksi päivä aikaa käydä tässä upeassa kansallispuistossa meille ehdotettiin, että kävisimme Hurrican Ridgelle. Sinne ajaa noin yhdessä tunnissa Port Angelesista.

Onneksi lähdimme aikaisin liikkeelle. Kun saavuimme Hurrican Ridgelle siellä oli niin rauhallista ja vain muutama turisti meidän lisäksi. Vuoristolla ei kuulunut liikenteen melua, oli vain ihanan rauhallista. Hassua oli se, että törmäsimme kahteen suomalaiseen kun saavuimme Hurricane Ridgeen.

Olympic National Park Kansallispuisto Washintonissa

Kansallispuistoon voi ostaa 7 päivän lipun autolle, joka maksaa 30 $.Tällä lipulla matkustaa kaikki autossa olevat matkustajat.

Paras tapa kokea Washingtonin osavaltioa sekä Olympicin Kansallispuisto on vuokrata auto. Puiston ympärillä sijaitsee monia eri parkkipaikkoja, jonne auton voi jättää halutessa parkkiin patikointien ajaksi.

Vinkki!

Matkalle kannattaa aina valita matka biisi. Kun kuuntelee matkalla tiettyä biisiä niin myöhemmin sitä kuunneltaessa tulee kaikki ne ihanat muistot mieleen. Tämän matkan matka biisini oli Jason Derulon ”Say Goodbye”, koska se sattui vaan soimaan joka puolella matkan aikana. Nyt kun kuuntelen tätä kappaletta tulee mieleen juuri nämä vuoristo maisemat ja se rauhallisuuden tunne kun istuin siellä vuorella kaikessa rauhassa.

Kommentit (1)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *