Maanantai on merirosvopäivä

Kahvia, kiitos!

Tämä maanantai on ollut ihan mukava, mutta kuitenkin sellainen, ettei yhtään harmita, että on jo ilta. 

Vauvan puolivuotisneuvola oli heti kahdeksalta aamulla, mikä varmaan aiheutti sen, että loppupäivä tuntui olevan ihan vinksallaan. En ehtinyt syömään lounasta lounasaikaan, enkä heti sen jälkeenkään, koska yritin tuloksetta vakuutella esikoiselle päiväuniaikaan, että onhan sulla väsy. Yhtään ei kuulemma väsyttänyt ja nukkumisen sijaan esikoinen sinkosi rakentamansa duploraketin pitkin poikin eteistä, koska joku pala ei toiminut, ja oli siltikin sitä mieltä, että ei väsytä.

No äitiä ainakin väsytti. Ja nälkäkin oli. Päätin tehdä smoothien silleen ihan nopsasti, äkkiä blenderiin vähän sitä sun tätä ja surrur. Kun neljän viljan hiutaleet levisivät lattialle neljään eri ilmansuuntaan, keittiönpöydän ääressä piirtävä esikoinen totesi, että "Oho! Kannattaa varmaan hakea imuri!". Sitten hän löysi itsestään hitusen empatiaa ja lohdutti: "Ei haittaa yhtään, minultakin tippuu aina välillä nappuloita ja muroja." Mutta koska hänellä oli tärkeä, lohikäärmeystävälle luvattu rakettipiirustus kesken, hän pyysi minua imuroimaan nopeasti, että hän pystyy rauhassa keskittymään piirtämiseen.

Päiväunien suhteen olimme päässeet kompromissiin: esikoinen menisi nukkumaan heti sen jälkeen, kun vauvakin olisi nukahtanut. Näin hän myös tekikin, tosin pipo päässä ja lapaset käsissä, koska niin merirosvot kuulemma tapaavat nukkua.

Tänään oli myös muskari, joka samanaikaisesti onnistuu sekä piristämään valtavasti että sotkemaan päivärytmiä. Kun olin saanut lapset syötettyä ja puettua ja olimme valmiina lähtöön, muistin, etten ollut tänään juurikaan peiliin vilkuillut. "Miltä äiti näyttää?" kysyin esikoiselta pukiessani takkia päälleni.

"Märältä pöntöltä", vastasi pieni merirosvoni ja kikatti päälle.

Kommentit

Elisa Jii (Ei varmistettu)

Pakko kommentoida, että mä en edelleenkään ymmärrä miten jotkut etenkin useamman lasten äidit voi näyttää aina niin viimeisen päälle tyylitellyiltä, meikatuilta ja hyviltä just muskareissa/kerhoissa/lenkillä tai missä vaan noin yleensäkin! En vaan tajua! Ite yritän aamulla saada repäistyä sen hetken, että ehdin just ja just syödä aamupalaa - mulla ei ainakaan tulis mistään hiustenlaitosta tai meikkaamisesta mitään. Näky on kyllä sen mukainen.. mutta mä en ihan yksinkertaisesti ymmärrä, että millä ajalla se itsensä laittaminen tehdään. Joku vois kyllä avata tätä mulle!

elisa jii (Ei varmistettu)

hehe, ja pakko vielä sanoa että tämä(kin) kommentointihetki oli sponsored by maikki & pelottava pontso - esikoinen tuijottaa sitä sen tasan 7minuuttia jonka jakso kestää, vauva mennyt miniunilleen, ja minä hotkin aamupalan, luen blogeja, käyn vessassa, sit vauhdilla ulos! :D

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

En mäkään tajua! Joskus mä jopa oikein suunnittelen edellisiltana, että nyt mä kyllä laitan edes ripsiväriä perhekerhoon/muskariin/puistoon mutta aina se jää...jos oikein panostan niin puen puhtaan paidan, jossa ei näy yhtään puklu- tai sosetahraa :D 

Ehkä ne tyylitellyt äidit ei pyöri somessa niin paljon, hmm...tai ehkä niiden lapset on niitä urbaanilegendoja, jotka viihtyy hetken itsekseen?

Kommentoi