Trendi haastaa: mikä kirja on mullistanut elämäsi?

Kahvia, kiitos!

Olen lukenut siitä lähtien, kun sen taidon opin. Lukeminen on minulle luonteva ja rakas tapa tutustua erilaisiin maailmoihin, tuulettaa omia ajatuksia, saada uusia näkökulmia, ymmärrystä, tietoa ja kokemuksia. Olen rakastunut aikoinani moneen fiktiiviseen hahmoon, itkenyt ja nauranut kirjojen parissa paljon, paljon enemmän kuin koskaan television äärellä ja nauttinut siitä tunteesta, joka minut valtaa, kun joku on osannut kirjoittaa taitavasti, terävästi, virkistävästi tai vain niin oivaltavasti, että hetkeksi saa oikein pysähtyä sanojen äärelle kunnioittamaan kielen rikkautta ja nerokkuutta.

Kun Trendi haastoi kirjoittamaan kirjasta, joka on muuttanut lukijansa elämää jollakin tavalla, aivoni raksuttivat pitkään tyhjää. Olen lukenut vuosien varrella monta mullistavan hienoa kirjaa, mutta myös niin paljon ihan hyviä ja keskinkertaisia kirjoja, että ne helmet ovat unohtuneet jonnekin. 

Sitten tajusin lukevani yhtä sellaista helmeä juuri nyt. 

Karen Joy Fowlerin We Are All Completely Beside Ourselves on pitkästä aikaa kirja, jota ei voinut vain lukea, sivu ja luku toisensa jälkeen, välillä hymähdellen, välillä ehkä vähän kulmiaan kohotellen, mutta heti kirjan loputtua sen unohtaen. Tämä kirja pakotti miettimään ja elämään mukana. Tämä kirja sai minut itkemään ja voimaan pahoin; se ravisteli minua miettimään, mitä minä voisin tehdä auttaakseni.

We Are All Completely Beside Ourselves on yksi parhaimpia kirjoja, joita olen koskaan lukenut. Tässä kirjassa minua ei ärsyttänyt mikään, enkä kertaakaan pysähtynyt ajattelemaan, kuten teen joidenkin kirjailijoiden kohdalla, että ahaa, kirjailija on tässä kohtaa valinnut juuri nuo sanat, koska on halunnut tehdä juuri tietynlaisen vaikutuksen. Sen sijaan mietin tämän kirjan kohdalla monta kertaa, että miten joku, joka osaa kirjoittaa noin vaivattoman taitavasti, on myös onnistunut luomaan tarinan, jonka äärelle on pakko pysähtyä. En ollut yhtään yllättynyt saatuani selville kirjan luettuani, että se oli yksi kuudesta vuoden 2014 The Man Booker Prize -ehdokkaista.

Suosittelen lukemaan tämän kirjan. Englanninkielinen versio on jo nyt saatavilla kirjastoistakin, suomennos nimellä Olimme ihan suunniltamme ilmestyy elokuussa.

Kommentit

L / Tänään kotona (Ei varmistettu) http://lkotona.blogspot.fi/

Kiitos vinkistä! Laitan tämän lukulistalleni heti! Minä luen joka päivä, edes vähän. En silti osaa sanoa jotain yhtä tiettyä kirjaa, joka olisi jotenkin erikoinen. Niitä on niin monia.

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Kiva, kun innostuit tästä! Toivottavasti tykkäät! :) 

Minäkin liitän lukulistalleni heti! Kiitos hienosta kirjoituksesta! 

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Olepa hyvä - kiitos itsellesi kivasta kommentista! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.