Ammattikirjallisuutta

Pitkästä aikaa luen ja tutkiskelen työhöni liittyviä kirjoja vaikka toisaaltahan jokainen lukemani kirja on kytköksissä työhöni kirjakaupassa 🙂

haastavien_esimiestilanteiden_ratkaiseminen-salminen_jari-22053096-2691565654-frnt.jpg

Maisa Nikkola – Jari Salminen: Haastavien esimiestilanteiden ratkaiseminen J-Impact, 2012

Kirjan case-tapaukset auttoivat pohtimaan miten selvitä vaikeista tilanteista työyhteissössä niin esimiehenä kuin alaisenakin.  Kirjassa käydään läpi selkeästi mitä ovat esimehen oikeudet ja velvollisuudet ja myös työntekijän velvollisuudet ja oikeudet.   Kirja antoi myös selvyyttä siihen että on oikeus ottaa asioista selvää myös alan asiantuntijoilta (ylemmät esimiehet, lakimiehet, ammattiliittojen edustajat jne.) mikäli ei itse ole varma miten tilanne tulisi parhaiten ratkaista.  Tämä on kirja jota pidän ns. opaskirjana jonka pariin tulee palauttua kun tarvitsee johonkin asiaan tarkennusta tai varmennusta.

toytari-juhani-asiakaspalvelun-pikku-jattilainen.jpg

Tom Lundberg – Juhani Töytäri

Asiakaspalvelu Pikku-Jättiläinen: Taitoa, tunnetta, intoa & intohimoa. Osaajan asenne ratkaiseen. Aina

Positiivarit, 2010

Positiivarit ovat varmasti monelle tuttu nettisivusto ja Ajatusten aamiainen-sähköposti taitaa tulla aika monelle joka aamu.  Itselläni on välillä offline-tilanne positiivarisuuteen kun itse ei vaan jaksa lukea heidän tyylisiä positiivisia ajatuksia. Tunnustan että olen nyt muutaman kuukauden vain kylmästi poistanut Ajatusten aamiainen-postauksen sähköpostistani.  Ja olen tätä heidän kirjaakin pyöritelly useasti kirjakaupassa kunnes päätin ottaa sen lukukäsittelyyn. Kirjan ulkoasu ei houkutellut lukemaan – kaipasin värikuvia ja väritekstejä.  Mutta jo ensisivuilla sain Lundbergin ja Töytärin tekstistä kiinni ja kirjasta sai oivalluksia omaan asiakaspalveluun. Kirjan esimerkit sai kyllä haukkomaan henkeä että siis voi sentään mitä asiakaspalvelua ja samalla myös miettimään että onko itsekin sortunut päästelemään kamalia sammakoita suustaan.  Kirjasta sain myös hyviä vinkkejä kehittää omaa asiakaspalvelua yhä paremmaksi.  Ja sain myös vahvistusta kirjasta että palvelu asiakkaiden parissa on mun tapa työskennellä niin palkattuna työntekijänä kuin myös koiraharrastuksen parissa – minusta koirayhdistyksen johtokunnan jäsenet, toimikuntien jäsenet ja kaikki talkoolaiset koiranäyttelyissä ja koirakokeissa yms. ovat myös asiakaspalveluasemassa. Minusta on tärkeätä antaa myös ystävällinen ja asiakkaan (koiranäyttelyosallistuja, koirakoeosallistuja, koiraleiriosallistuja) huomioonottava kuva niistä koirayhdistyksistä joita kulloinkin edustan.  Jos aina tuntuisi että asiakkaat ovat ärsyttäviä kommentteineen niin silloin miettisin että olenko enää oikealla alalla, onko tämä työpaikka sellainen työpaikka missä voin toteuttaa hyvää asiakaspalvelua ja voisinko vaikuttaa siihen jotenkin miten asiakaspalvelu paranisi vai onko oikea ratkaisu muuttaa elämäänsä johonkin uuteen suuntaan. 

1644/30 000 30Koetus

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *