Filosofiaa ja välimatkoja

Vihdoinkin olen saanut luettua pari kirjaa loppuun asti.  Lainasin kuukausi sitten läjän filosofian kirjoja paikallisesta kirjastosta.  Ensimmäisen niistä ehdin lukemaan loppuun ja toista olen aloitellut.

ajattele.jpg

Juha Räikkä & Helena Siipi (toim.) Ajattele, filosofoi

Kansi: Marika Maijala/Anna Makkonen

Kannen kuva: Image Bank

(Hyve Tammi-sarja), Tammi, 2006

Kirjan kirjoittajat pohtivat filosofian eri osa-alueita.   Tätä kirjaa luin pala kerrallaan eikä kirjan aloittaminen metafysiikasta ollut helpoimmasta päästä, josko filosofointi koskaan onkaan mikään ”piece of cake” .  Voi olla etten jaksa pohtia kissan tai koiran olemusta metafysiikan kannalta vaikkakin ajatus siitä  mikä kirjan esimerkin Oskari-kissa onkin on kiehtova.  Seuraavat osa-alueet olivatkin hiukan helpompia pohdiskeltavia  kuten  kielifilosofia ja tietoteoria. Mielenkiintoisin oli uskonnonfilosofia joka käsitteli pahan ongelmaa.  Tämä kirja sai siemenen itämään mielessäni filosofiselle ajattelulle jota minäkin ymmärrän hiukan enemmän nyt vai ymmärränkö? 

Elämä ei ole ongelma, joka pitäisi ratkaista, vaan todellisuus joka on koettava.

(Sören Kierkegaard)

Syksyn ensimmäinen uutuuskirja luettuna!  Valitsin paikallisuuden mukaan.   Ja ehdin melkein kirjan lukemaan loppuun ennen eilistä AVAn Kirjapiiri-ohjelmaa jossa tämä kirjailija teoksineen oli toisen vieraana.

valimatka.jpg

Taina Latvala: Välimatka

Päällys: Anna Makkonen

Etukannen kuva: Stuart Hercher/Arcangel/Fennopress

WSOY, 2012

Kirjan lukemista aloittaessani tunne oli että ei tämä nyt sitten olekaan sellaista mitä nyt haluaisin lukea.  Kymmenkunta sivua luin ja sitten annoin kirjan olla useamman päivän.  Uutta potkua sain sitten lukemisen jatkamiseen kun huomasin että AVAn Kirjapiirissä on kirjailija vieraana ja tästä kirjasta siinä keskustellaan.  

Vaikken syntyperäänen lapualaanen olekaan,  vahvat kytkökset on tähän paikkakuntaan kuitenkin 🙂 Tykkäsin kauppojen nimistä joita ei enää täällä ole ja maisemakuvauksista kirkon kupeineen, pesäpallostadioineen ja rautateineen.  Murteeseen olen jo niin tottunut muissa kirjoissa joten se on minulle sitä arkipäivän kieltä. 

Seinäjoen Suurmarketti oli hauska oivallus tässä kirjassa!

Ja myös viittaukset Orvokki Aution Pesärikkoon.

Teneriffa-kuvaukset vähän tökkivät mutta kirjan isin kuvaukseen liittyen etelänlomamatka sopi kirjaan ja myös kuvaukseen äidin ja tyttären suhteesta.

Tarina kuvasi puhumattomia suvun salaisuuksia jotka paljastuvat ja vaikka arvasin osittain mitä on tapahtunut silti kirjan loppupuolen luin jo innostuneemmin sivu sivulta.  Ja se miten kirja loppuu olikin  jännä yllätys.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *