Hauskat automatkat äänikirjoja kuunnellen

lyhyeterikoiset.jpg

Veikko Huovinen: Lyhyet erikoiset (äänikirja; 6 cd:tä), WSOY, 2009

(äänitys WSOY Äänittämö 1976, Dictum Studiot 1990, Tuotantotalo Werne 1992, masterointi J. Salmela, Laatumaster t:mi 2009)

Lukijat: Aapo Vilhunen, Jukka Puotila, Risto Mäkelä

Pakkauksen suunnittelu: Kai Toivonen

Mistä hankittu: lainattu Lapuan kaupunginkirjastosta

 

Kyllästyin kuuntelemaan pelkästään musiikkia ajaessani autolla yksin.  Lainasin pari äänikirjaa kirjastosta ja niitä olen tässä kolmen viikon aikana kuunnellut.  Ensimmäinen oli siis Huovisen Lyhyet erikoiset. Pidän Huovisen humoriikasta vaikka olen vasta lukenut hänen pojastan kertovan kirjan Pojan kuolema, mutta tv:stä olen katsonut Konsta Pylkköstä (en tätä uudempaa versiota, sillä haluan ostaa sen itselleni dvd:nä) ja muita hauskoja tarinoita.

Kiinnitän ensimmäisenä huomiota lukijan ääneen.  Tässä äänikirjassa oli kolme eri lukijaa.   Jukka Puotilan äänen tunnistin mutta Aapo Vilhusen ja Risto Mäkelän äänistä en ole varma kumpi luki mitäkin (onkohan alkuperäisissä äänikirjoissa lista kuka luki mitä, kun kirjastolainassa ei ole kuin kannet ja levyt?).  Piti googlesta tarkistaa että kuka on Aapo Vilhunen ja samoin, että kuka oli Risto Mäkelä . Ja olivathan kummatki näyttelijät erittäin tuttuja kasvoiltaan, nimet olivat vain päässeet unohtumaan.  Pidin kaikkien kolmen miehen äänistä ja tyyleistä lukia Huovisen Lyhyet erikoiset-tarinoita.

En olisi ehkä jaksanut lukea kirjana tätä, mutta kuunneltuna tarinat olivat vanhahtavan hauskoja.  Huovisella on uskomattoman omanlaatuinen sanavarasto.  Hänen tyylinsä kirjoittaa naisista oli jotenkin hellyttävän hienotunteista mutta humorististakin.

Huomasin myös että näistä Lyhyet erikoiset-tarinoista on tehty 10-osainen tv-sarjakin (en muista olenko sitä katsonutkaan), jonka voi hankkia dvd:nä.  Oli niitä muutama ladattu youtubeenkin.

mielensä.jpg

Tuomas Kyrö: Mielensäpahoittaja, (äänikirja; 4 cd:tä) WSOY,2010

(alkuperäisäänityksen tuotanto YLE Radioteatteri 2009, masterointi: Laatumaster T:mi J.Salmela, 2010)

Lukija: Antti Litja

Graafinen suunnittelu: Mika Tuominen

Mistä hankittu: lainattu Lapuan kaupunginkirjastosta

 

Antti Litjan ääni antoi tälle Kyrön Mielensäpahoittajalle sellaisen lisän, että enpäs ole hetkeen aikaan näin hauskaa ja välillä herkkääkin tarinointia kuunnellut. En ole näitä kirjoina vielä lukenut (jossain välissä ne lainaan äitini kirjahyllystä : )).  Kyllä minä nyt sen toisenkin Mielensäpahoittajan aion kuunnella.  Kyllä ei tullut yhtään aika pitkäksi näitä kuunnellessa.  Kyllä ei itkettänyt vaan nauroin sydämeni pohjasta autolla ajaessani.  Välillä laitoin kyllä käden suuni eteen ettei liikennevaloissa kanssa-autoilijat luulleet ihan pöhköksi 😀

Olisi mahtavaa, jos olisi mahdollista tehdä teatterimatka Tampereelle…  Kyllä ei varmasti Esko Roine ja Aimo Räsänen jää toiseksi Antti Litjalle 🙂

Tai Ouluun ehtisi vielä ensi vuonna – sielläkin mahtava näyttelijä Hannu Pelkonen.

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *